Поставяне на нови водачи

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Поставяне на нови водачи

Мнение от gotra »

Здравейте колеги! След успешния ремонт на сопата дойде ред на новите водачи . Моля дайте мнения как да ги поставя(залепя или навия с какво)за да изглеждат прилично ! Преди ремонта ги бях захванал с покси-пол , но изглеждаха доста грозно.Вярно ,че няма да ходя с нея на парад ,но все пак, нека има някакъв вид!
Чакам вашите мнения и споделен опит , ако не ви мързи моля пратете и някоя снимка от подобни ваши ремонти ! Опитът си е опит.Поздрави!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Поставяне на нови водачи

Мнение от vinil »

Мисля, че моментно лепило върши чудесна работа, лепил съм и немам грижи, а и тук съм чел че това е подходящ начин.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Има специални конци и лакове за това.
Но става и с обикновен конец,навиваш ,бавно и внимателно конеца(да не се застъпва ) и накрая капваш някакво моментно лепило.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

saksi написа:Има специални конци и лакове за това.
Но става и с обикновен конец,навиваш ,бавно и внимателно конеца(да не се застъпва ) и накрая капваш някакво моментно лепило.
И отгоре ако сложиш и лак според мен ще получиш точно това което искаш но според мен трябва
да се навива здраво защото се пак трябва да станат стабилни.
Изображение Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Значи, първо си бележиш с маркер и някакъв мастар местата на водачите.След това ги залепяш със секундно лепило.После правиш намотки от конеца докато скриеш петичката и още 5мм.Следва лакиране и си готов.За тази цел, като казаха колегите си има лъскави конци и лак, или специална епоксидна смола.Ако искаш да ги правиш професионално, напиши в гугала"родбилдинг" и ще ти изкара сайт за тази работа. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бай_Мецан
новобранец
новобранец

Мнение от Бай_Мецан »

Прегледай това http://www.flyfishing.iantra.com/index. ... Itemid=230

Мисля, че имаше и необходимите инструменти

П.С. Друг вариант е да пратиш на Пигов
Тракането на женски токчета винаги предава морзово послание, водещо до незабавна, пълна и повсеместна бойна готовност.
Аватар
gogo_85_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogo_85_ »

Никъде в темата на колегата не видях той на каква сопа иска да слага водачи.Ако е телескопична с моментно лепило няма да имаш проблеми,ако е коленна колегите са ти казали как.Успех
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Благодаря на всички за компетентните мнения!Не ми е ясно само какъв е този конец и къде да го търся?Има ли го в рибарските магазини?Весело посрещане на новата 2010! Повече големи шарани!

ПС:Извинявам се на модераторите за предишната тема!Съвсем се обърках!Поздрав!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

Ето тук го има -
http://ivpfishing.com/store/index.php?m ... cts_id=229
но става и с обикновен.
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ей,като не сте навивали водачи не пишете глупости-не става с обикновен,освен,ако не държите на някаква прилежност,остават да стърчат разни гадории,не става плътно един до друг,не може да опъваш с него,че е слаб.Забравете обикновенния конец-имам предвид масовия ,който всеки има в къщи.Купете си една голяма ролка по 1000м. ли са не знам,той е някакъв от изкуствена материя е...и го само с него.И ролката е на цената на един водач.Моля,давайте мнения за неща които сте правили и имате постигнат естетически и други резултати,че много майстори станахме и ще си пречим.Никозия,ти продължавай с опитите,остави водачите на мира.Има и други тарикатлъци по навиването-бандажирането,но ме ядосахте и ще ги запазя.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
hi88
новобранец
новобранец

Мнение от hi88 »

Първо-ЧНГ,колеги! Нова година,нов късмет на всички!
Бих препоръчал на всеки,който има проблем със старата въдица да отиде до съответното място за изхвърляне на битови отпадъци и да се прости с нея :D !
На пазара има вече толкова много предложения(особено от КНР)на изключително атрактивни цени и с прилично качество,че не си заслужава да губим часове ценно време с глупости,вместо да сме на реката и да ги скубем :wink: ..Пък и друго си е като пипнеш нещо новичко-има тръпка:да отидеш да направиш сефте,да почерпиш за новата придобивка-все хубави работи!!!Нема да живеем с орлите я !!!
..и пускайте обратно по някоя рибка от време на време..
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

...но има колеги които обичат да си правят сами нещата.Аз съм един от тях,как да ловя с въдица на която подвижните водачи са с един дебели пластмасови пръстени,ако на теб е угодно да,но на мен не и ги сменям-слагам си такива водачи монтирани на карбонови втулки.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
hi88
новобранец
новобранец

Мнение от hi88 »

butnik написа:...но има колеги които обичат да си правят сами нещата.Аз съм един от тях...
Адаш,ти си професионалист,при теб е друга история :wink: :) Знаеш,че риба се хваща с майсторлък,не с лъскава въдица.
..и пускайте обратно по някоя рибка от време на време..
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

А SIC водачи как се сменят ? Пак по същия начин ли, че ми се счупи един водач на мача. А тоя лак някакъв специален ли е или може нещо по-обикновенно. Примерно безцветен лак за нокти ще стане ли ?
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
ringo_6
новобранец
новобранец

Мнение от ringo_6 »

Ако е с едно захващане ще ти кажа много лесен начин. Взимаш тънки клещи нагряваш стария водач и издърпваш,посе намазваш новия с хубаво лепило и го мушкаш там където е бил стария и почваш да им късаш джуките на рибите.Става въпрос за сиков водач който,е хванат с конец и лак.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”