Относно Библията и некои завети от Йоан и Данаил и малко Кор

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: Относно Библията и некои завети от Йоан и Данаил и малко Кор

Мнение от Митев »

Мирче, Мирче - туй нящо само твойта глава може да го сътвори /с помощ на алкохола де/ ама както винаги си много прав в своите монолози :prayer: :drinkers:
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

Мдааааммм...и аз след като гледах Avatar се напълних с подобни мисли...явно 3D-то и религията са несъвместими :D
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Май,е време, да разобличим и баба Ванга. :rolleyes: Мисля да я обвиним ,в шарлатанство и магьосничество,-даже и църква и направиха. :shock: :rolleyes: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

lovo-бай СТОЯН написа:Май,е време, да разобличим и баба Ванга. :rolleyes: Мисля да я обвиним ,в шарлатанство и магьосничество,-даже и църква и направиха. :shock: :rolleyes: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
не се бавайте с антихриста :D я преди години бех на врачка-удари ми един шамар,запали една клечка кибритена,каза,че ше се оженя 2000 година и после ми рече,че мое и да не вярвам,ама ше ВИДЯ аз,кога 2002 стана свидетел на "чудото на психотрониката" :D :D :D е-верно,че не сьм се женил,че не ми изгглежда ефективно,некьде там стартира предаването на господин Ю ВУЧКОВ,ама чак пьк-ЧУДОТО на психотрониката........ :finga: :D :D лошото при Тома неверни,че не бил прав :wink: ай-наздраве :drinkers:
Последно промяна от Бат Мирче-5кила на Сря Дек 30, 2009 9:13 pm, променено общо 1 път.
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Слааааааадур :D Мироне ,ти са да не земеш да си бъркаш новогодишното коктейлче с пиратка ,ПИЧ :D :wink: :drinkers:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
galin don4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от galin don4ev »

Бат Мирче-5кила написа:АНГАЖИРАЩ простите хора начин,характерно за всички религии впрочем.религията,бита и морала на МЕСТНА основа би трябвало да се изтребят до нула процента и тогава,може би....
Весели празници,доходна и успешна и с малко проблеми 2010 г.
на 100% съгласен :smt023
ribar77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribar77 »

Всеки от нас може да усети със сърцето си къде е истината. Тя ще ни направи свободни. Интересна е темата и може да се дискутира много.
Любишь медок – люби и холодок.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

всички трьбят,че Иисус бил любов и пр....специално ще го издиря и ще го постна,като цитат от Библията-демек кьде точно и в коя глава и кое евангелие от кой си там сульо следното нещо:Иисус казва така:не мислете,че с мир идвам на тази земя-не,аз идвам с меч!!!да разделя брата от брата,бащата-от детето и пр....
са-тука сьм заядлив-признавам си-вьпроса е следния.Бог е един-явно,но много са пьтищата и различни до достигането Му...
глейте си кефа,сьбирайте си бурканите и боклуците от водоема и ще се доближите до Него!!!!!
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Milena »

Фройд е казал, че ако някой седне да мисли за смисъла на живота си то той е болен. Предполагам за всеки отговора на този въпрос е различен... за някои хора смисъла на живота е работата им, за други - децата им и т.н Еднозначно за определен човек според мен не може да се каже какъв е смисъла на живота, като цивилизация предполагам смисъла е да се развиваме и да се опитваме да оцелеем, продължаване на рода... защото в природата това е най-важното нещо. Защо обаче светът е устроен така няма кой да каже, пък и да има едва ли ще го разберем правилно.
Детето ми осмисля моя живот - това може да не е смисълът на живота за някои, но е може би най-добрата причина да живееш. За да оставиш нещо след себе си.
Според мен смисълът е...като цяло да правиш добро,без да очакваш то някога да ти се върне. Да обичаш близките си,които имаш и да ги оценяваш... и може би да намериш сродната си душа,но за това не знам...все пак нали уж най-хубавото било да обичаш и да бъдеш обичан...
Няма човек,който в „мигове на слабост” да не е връхлитан от въпроси за смисъла:какво правя; защо живея така окаяно при всичките си усилия за по-добър живот;защо всичко, което правя, се разпада; какъв е смисълът от моите усилия и как да продължа напред? Виждаме как годините летят, как познатите ни един по един си отиват от този свят, всеки момент може да дойде и нашият ред, а не знаем защо сме живели и какво ще остане от нас.
Тези „мигове на слабост”, в които същински човешкото у нас е в най-голямата си сила, разклаща ни, за да ни пробуди от съня, от нереалността на живота, който водим. Но какво правим ние? Бягаме от тоя вътрешен глас, от въпросите, които разголват безсмислието на дните и усилията ни. Търсим си нови ангажименти, все нещо правим, бързаме, суетим се... боим се да спрем и за миг, за да не ни застигнат въпросите, които ни ужасяват.
Най-много се боим от тишината, защото в тишината „досадните въпроси” ни връхлитат с най-голяма сила. Докато работим, докато пътуваме, докато почиваме... все нещо трябва да е пуснато: телевизор, касетофон, радио - все нещо трябва да прогонва тишината, която ни влудява. Но колкото и да се опитваме да избягаме, въпросите за смисъла ще ни застигат отново и отново.
Дали сме родени просто, за да живеем, или сме част от нещо много по-голямо? Дали всеки е просто "човек" като милиони други - живее, спомня си, умира или всеки има път и мисия, които да следва? Дали не сме свързани и всеки не гради по частица у другия?
Може би затова смисълът на живота не е разгадан досега - защото за всеки той е различен, но свързан с останалите. Чувала съм, че преди смъртта си човек вижда множество картини от своя живот - най-ярките спомени, доброто и злото, което е извършил и си дава най-ясна сметка. Но ние, хората, запомняме повече лошото от доброто. Всеки има добра и лоша страна, както монетата има две страни, зависи от коя страна погледнеш. Всички сме различни - имаме различни таланти, вкусове, характери, религии, различен външен вид, но се стараем да се приемаме и се приемаме каквито сме. Всеки избира в какво да вярва - на това, което вижда, или в свръхестественото. Но има неща, които не могат да се обяснят, които дори науката не може да обясни и всеки избира как да ги разбере..
Светът е различен, дали ще ти хареса зависи от това с какви очи ще го погледнеш. Той има своите радости, неволи,мъки,но не трябва да бягаме. Винаги съм се чудела какво е смъртта - просто...спираш, няма те, а "светът" продължава или продължаваш някъде, наваксваш пропуснатото време. И какво ли изпитват хората, които сами отнемат живота си - дали преди да умрат съжаляват, искат да върнат времето назад, или се чувстват облекчени... Никога няма да разбера отговора, а и сякаш не искам. Не съм най-подходящият човек за съвети, но искам да оставя някакво послание: Животът е един, изживейте го и изпитайте радостите му, но със тях идват и трудностите - те ще ви направят по-силни, ще ви накарат да оцените повече чудото да си жив.
Дали има някаква сила или не и как се нарича тя, и кой в какво вярва, съвсем не е най-важно...
затова се казва: "не е важно колко си живял, а как!"
Не следвай път, върви там, където няма път и остави следи!!!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

извинявай много,Миленке,но смисьла на живота е разгадан мнооого отдавна от Дьглас Адамс и той е 42 :wink: инак си права,което малко ме дразни,защото жените по ПРИНЦИП не са прави :D :D :D :D :D
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Milena »

...според мен цялата схема не е измислена до края...а има и друг вариант: живота няма никакъв смисъл.. и който е създал всичко това около нас е бил долен алкохолик!... и...
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Milena написа:...според мен цялата схема не е измислена до края...а има и друг вариант: живота няма никакъв смисъл.. и който е създал всичко това около нас е бил долен алкохолик!... и...
бе я не МЕ обиждай.....пия само за всеки случай :) :) :) :)
ribar77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribar77 »

Milena написа:...според мен цялата схема не е измислена до края...а има и друг вариант: живота няма никакъв смисъл.. и който е създал всичко това около нас е бил долен алкохолик!... и...
"Схемата" както я наричаш ни е дадена много отдавна. Живяла ли си по нейните правила, че си така разочарована? Едва ли ...
Любишь медок – люби и холодок.
Аватар
Milena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Milena »

ribar77 написа:
"Схемата" както я наричаш ни е дадена много отдавна. Живяла ли си по нейните правила, че си така разочарована? Едва ли ...
По принцип всеки човек е бил разочарован в живота си и то не веднъж...Но май нещо не ме разбра, ако нещо съм те засегнала се извинявам...просто стана много сериозно..
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

ribar77 написа:Бат Мирче-5кила, ето тук има нещо което може да ти отговори на някои от въпросите - http://vbox7.com/play:13d622d6..
На кои въпроси ще одговори ..............това.........!!!???
Стигнах до осми епизод,и като станах да пуша една цигара,знаеш ли какво ми се искаше..........??!!......да си напиша завещанието, и да си забия нож в сърцето......Малоумници....
Ти,за 25-ти кадър,слушал ли си???
.............................................................
Ivak написа:Както има добро така има и лошо.
Има си позитивни има и негативни. Съгласен съм с Херодот, човек трябва да живее с нагласа към доброто и да прави добро доколкото му е възможно.
И за мен си има някаква сила, как ще се нарече няма значение.
Миро вдянах ти смисъла, макар да нямам деца още. Просто те осмислят живота ни.
Всеки в един момент се поддава на енерцията (работа, отпуска, спестяване, опити за по-добър живот) и започва да губи смъсъла на всичко. Те тогава детето осмисля всичко и вдухва живот и желание за нови предизвикателства. Живеем достатъчно дълго за да ни омръзне да ходим на почивки, да ловим, риба , да спим , да ядем, да се занимаваме с куп други приятни неща. Но никога няма да спрем да се радваме на децата си :D
Ивка.................Чаветата скоро ми станаха две.............И, изобще,имаш ли Идея,колко са верни думите ти!!?
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”