Противоусукваща тръбичка

Модератор: sapuna

Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Re: Противоусукваща тръбичка

Мнение от barutchiata © »

Връщам темата, защото мисля, че мястото и не е в коша.
butnik написа:........лови си с тръбите и си трай.....
Батка разбери го един път и завинаги,и ти и други като теб, че ми писна на ... Форума е затова, всеки да си изкаже мнението , а не да си лови и да си трай.Не оспорвам твойте методи и похвати, обаче не ми е приятно като обиждаш хората по този начин.Това, че нещо не ти харесва не означава, че не работи.
Това, че някой няма снимки в галерията си не означава, че неразбира риболова.Общо взето това са детски расъждения и приказки.Познавам хора от форума които нямат постнати снимки, а са хванали повече риба отколкото някой врабчета са видяли в живота си.
Оставете всеки сам да си преценя и избира методите и тактиките на риболов.Научете се на малко уважение един към друг.Отидете на реката и там рамо до рамо разберете кое и как работи и кое не.Всеки ден вместо да чета приятни неща, аз чета и трия теми и постове с конфликти от едни и същи хора.Накрая ще ви делна и ще преключа с простотиите. :evil:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

:D :D :D тва е старо наборе,от миналата година е и вземи сложи отметка в полето за родно място да е задължително,че ми писна от анономки :D :D :D Колеги ,с които сме били заедно за риба отдавна са забравили ,че са били водопроводчици и знаеш,че ми е все тая дали ще ме баннеш или не.Погледнато от друга страна мога да твърдя,че някой иска да ме учи да ловя с тръби.То защото е много сложно да вкараш и да сложиш един вирбел.Нали за това постваме МОНТАЖИ ЗА ФИДЕР,за жалост колкото и да се рових не открих такъв с тръбичка.Хайде със здраве!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Монтажа с противоусукваща тръбичка съществува и се нарича "хеликоптер".
Изглежда така:
Изображение
Използвам монтажа единствено на едно от местата,където търся мряна.Хвърлям на около 25-30 метра от брега,на дълбочина около 8-10 метра.В останалите случай ползвам класическия монтаж с 2 броя перли,само че поставям и двете пред хранилката.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Стич,не ми поствай бг монтажи и значението на монтаж хеликоптер е друго.Аз спирам заради някой.......к да не си го обера .Ловете с тръбички кой как му сака душа,ама хвърлете една на плиткото и вижте какво става и после ми се хвалете.Я да чуя защо пък точно за мряна и защо на река.Искам аргументи-защо.Понеже винаги когато ловя с някой монтаж мога да се аргументирам с нещо и да обясня.
Последно промяна от butnik на Пет Яну 01, 2010 9:44 pm, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Точно за това изрично упоменах дълбочината.За малка дълбочина не става наистина.При голяма дълбочина и близо до брега просто няма как да стърчи,защото цялата линия е почти вертикална.Забравих да уточня,че дългата част я отстранявам и остават около 5-6 см.И спирам,че пак към заяждане отиват нещата.Който както иска така да лови.При дадените условия съм се спрял на този монтаж,защото почти нямам празно...и това е.Така съм преценил и в момента само го споделям без да го набивам в главата на някой и да отричам всичко останало.По принцип не се взимам много на сериозно.Риболова за .....к като мен :D винаги е бил хоби и не пропускам случай да експериментирам с какво ли не.
Успех през Новата година с всички възможни монтажи :wink:
Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

За Дунав недостатъка, че тръбичката стърчи, може да е предимство.
При каменисти места, говоря за насипани по-едри камъни или нормалните си за Дунава остри камъняци чрез стърченето на тръбичката и по-късия повод стръвта не пада в цепнатините и не зацепва куката, отделно по бързо я открива рибата.

Стич в плиткото няма ли мрени при вас :roll:
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Ivak написа:...Стич в плиткото няма ли мрени при вас :roll:
Разбира се че има,но просто това място тази (миналата де) година даваше отлични резултати.Другото предимство при тези условия беше,че линията се "закотвяше"поне с около 4-5 метра преди монтаж без шлаух.Неможех да пускам по-надолу по течението,защото ме вкарвашe в неспасяеми закачки.2 от мрените забиха точно там та се наложи да отпускам по-малко линията и се получи,бяха изкарани.Това е,не че си умирам да ловя с тръби. :D
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”