аерограф

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
agov
фен клуб-скобар

аерограф

Мнение от agov »

колеги някой правил ли си е някога такова чудо у дома гледам във вбокс едно клипче http://www.vbox7.com/play:f99f87da човека си е направил нещо подобно може ли ако някой си е правил да ми покаже детайлно със снимки също така съм гледа и в един руски сайт една тема ,но и там пробвах се но не стана!ПОЗДРАВИ И ЧНГ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ
кеф цена няма :)
skorpion
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: аерограф

Мнение от skorpion »

На този комп не мога да отворя клипчето, но ако стававъпрос за
аерограф, има китайски и по 25-30лв които стават за воблери и подобни
дребни неща. Само харчят доста въздух и ще трябва и подходящо
компресорче.
В галерията ми има воблери BMG, които са боядисвани с аерограф.
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

=========
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 8:33 pm, променено общо 1 път.
Аватар
agov
фен клуб-скобар

Мнение от agov »

а някой правил ли се е аерограф
keymaker
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от keymaker »

agov написа:а някой правил ли се е аерограф
защо ти е да си правиш като в бриколаж има за 30 лв. готов и е доста добър за цената си ,още го пазя и си го ползвам понякога за добавяне на цвят по тениските.
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
hishnik
новобранец
новобранец

Мнение от hishnik »

Ами тоя аерограф не е кой знае какво , но върши работа за воблери . Фабричните не са на този принцип и са по-добри но се изисква и компресор.Тук работата е елементарна , две тръби се запояват и готово.Значи преди да се запоят се прави една центровка как искаш да пръска , като тръбата от боята се повдига или сваля спрямо въздушната.Компресор не е нужен , достатъчно е да се по разреди боята да е рядка и я съхранявам в малки бурканчета.Просто избирам бурканче с определена боя и сменям капачката с предварително пробита капачка за тръбичката на аерографа и се вдухва.На клипа се вижда как работи този
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
agov
фен клуб-скобар

Мнение от agov »

днес питах дядо ми как се прави и той направо ми даде готов варянт малко е раждясъл но пък пръска страхотно
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Точно такъв имах и аз, та като бях на твойте години някаде се пробвах да си боядисам с него моторетката (Балканче :) ) , е не стана. Баща ми докара от някаде малко компресорче с читав що годе пистолет, инче с оназ духалка нътцки.
Та от там знам , че за мойте цели беше прекаленно груб, а за воблери да не говорим.
За последните си вобрери (има някаде снимки из форума от преди година) иползвах нещо подобно в кобинация с малко компресорче(всичко ми струваще 50лв):
Изображение

Но въпреки, че може да се наглася ми се вижда малко грубо за воблери и най-големия недостатък е, че за различни цветове трябва да се сменя бурканчето. Имах 3 бурканчета по 25мл което като количество е прекаленно много, цялото миене, чистене и смесване на бои, цветове и после пак всичко от начало, а и в тръбичката остава материал за 5 воблера, който се изхвърля. А бе голямо мазало.

Та сега съм се спрял на по фин вариант, където може да си накапваш чветовете в супермалка фунийка. С 1-2 капки може да боядисаш повече от 1-2 воблера. А като искаш да смениш цвета след изпразване капваш няколко капки разтворител, издухваш и следва новия цвят. И вичко с капкомер без да миеш и да се цапаш.
Ето и примерно моделче:

Изображение

на нещо такова съм се спрял, та живи и здрави като имам свободно време мисля да си поиграя пак :)

Ако искаш да направиш нещата перфектни пробвай да намериш боички от тези, които се използват при гримьорите или бодиарт. Хем не са вредни, хем имат лека прозрачност и се преливат перфектно.
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

Аз по едно време си бях направил един много прост от чарковете на няколко химикала по тази схема, след леко нагласяне на разтоянието между двата отвора се получи
Изображение
но капките бяха много големи и харчеше много боя, ще е супер ако някой намери схема на по-модерен аерограв като горния, не вярвам да е кое знае какво за изработване
кьоркефали
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Значи аз имам подарък едно устройство,като на снимката на VGS(По-добро от саморъчните духалки),което не съм ползвал.Но това не е аерограф.С аерограф може да се пръска концентрирано и милиметър пътечка.Малко съм се занимавал с пръскане на коли и опита ми казва,че много зависи колко се разрежда боята(всеки в началото се стреми да боядиса едно тяло още в началото,или с две пръскания)За по-прецизно боядисване с не добър инструмент е необходимо да се разрежда боята повече и да се "удрят" повече ръце с изчакване да засъхне.От по далечно растояние(много относително)Не бързайте да покриете материала още в началото-следва оливане и капки.Не пръскайте с гъста боя,става грубо(на бояджийски език-портокал)Спрея е също добър вариянт ако се ползва както трябва :wink:
А сега де? :roll:
ssdimitar
новобранец
новобранец

Мнение от ssdimitar »

Може да се направи нещо като финно пистолетче, но без компресор или налягане от някъде -1-2 атм. няма как да стане добро разпрашаване.Принципа е прост и лесно се прави, но без иглата на аерографите.Една тръбичка, за въздуха /вентил за гума с малко отворче на капачката/ и една по малка тръбичка в нея, за боята /пълнител от химикал с махната съчма отпред/ двете тръбички завършват на равно в единия си край , а в другия се отвеждат съответно до боята и въздуха -получава се супер финно разспрашаване -излиза като пара.Но трябва налягане.Това е принципно.Или както е показано по горе -тръбичката на боята да е пред и под струята въздух.Но е по грубо разспрашаването.Без налягане не може да постигнеш нещо добро.В крайна сметка да се разпраши боята си е работа , която не може да се свърши от дробовете :)
Бай_Мецан
новобранец
новобранец

Мнение от Бай_Мецан »

Тракането на женски токчета винаги предава морзово послание, водещо до незабавна, пълна и повсеместна бойна готовност.
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Като зографин съм рисувал с аерограф,но е скъпа инвестиция и за плувки си е направо нерентабилно ако не си сериозен производител.Стават страхотни рисунки,но за рлувки си е перверзно.Самите бои са много скъпи,дори художниците не ги ползват често.Един спрей ще ти свърши чудесна работа.
skorpion
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от skorpion »

Аз ползвам един компресор от хладилник, стар пожарогасител за разширителен съд,
един манометър и два модела аерографи. Компресора за 4-5 минути вдига 8-9атм.
И двата аерографа им трябва поне около 2 атм. за работа.Когато е по-гъста боята,
по-високо налягане.
Повечето разцветки си ги правя сам, на база бяла боя или безцветен лак.
Накрая задължително поне 2 слоя лак за запечатване и няма проблеми.
Изображение

Колкото за спрея, един хубав спрей струва 10-12лв.
трябват няколко спрея, и много боя отива на вятъра.
Този простия с бурканчето,струваше 25 лв. в Брокулаж и може да се регулира ширината на струята,
с 3-4 атм. налягане пръска и най-гъстия лак, двукомпонентен който съм ползвал.
Другия модел работи и с 1.5 атм. но иска много редки бои, прецедени.
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Виждам 2 руски аерографа,но хубавите които регулират дозата и силата на въздуха са за предпочитане,но ги има в магазините за художници на доста солени цени.Руските работят със всякакви бои,но професионалните са силни и устойчиви като пигмент и много финни.Като си правех блесни и воблери хващах четката и си преливах цветове на воля без да си помисля за цялата тая менажерия.Иначе не лошо човек да има комресор и пистолети за домашните си занимания.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”