Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Сефтето за годината
- Николай Неделков
- учете се от него
Сефтето за годината
Ч. Н. Г. !!!
Днес бях решил да откривам риболовната 2010 година. Не ми се ставаше рано и за това реших да заложа на каналите около Радомирския край. Все пак риболова щеше да е колкото за откриване , а не нещо по-спецялно
За захранка взех 200гр. пинки , сръв отново пинки.
Заложих на много финни такъми , че нали е зима и да не сресираме рибите
Основно 0.12 , повод 0.10 , плувка 1гр и кука №16.
Към 9:30 бях тук:

но за първи път не успях да хвана риба на това място
Реших да обикалям. Смених малките канали с главния канал - Арката:

но и там едно голямо нищо. Дори удар нямах. Почти се бях отчаял , че ще открия с капо. Почнах да обикалям по другите канали и към 11:00 си намерих едно хубаво място. С първото хвърляне имах удар , но за жалост неотразен. Тогава реших да се правя на храстче. Приклекнах , свих се и от време на време хвърлях по малко пинки , за да задържам интереса на рибите.

Последваха още няколко неотразени удара и тогава смених тактиката. Сложих само една пинка на куката. Резултата не закъсня. Първата риба за 2010-та беше на лице:

това е някаква странна риба , под името "пупавец". Мисля , че е кръстоска между кротушка и бабушка. Такива риби съм виждал само и единствено в 2-та топли канала около Арката.
След малко дойде ред и на първата бабушка:

и така почнаха да се редуват 2-3 пупавеца , 1 бабушка... 2-3 пупавеца , 1 бабушка...
Изведнъж треснах нещо доста добро , лека борба и пред мен се озова един хубав кленчок около половинка към 30-35см. Но точно докато се гласях да го снимам , пакостникът скочи и изпляска мощно във водата. След него хванах само една бабушка , всичко друго пупавци , явно по-едрите риби се бяха изплашили при шумното вадене на клена. Към 12:00 задуха доста силен и студен вятър и реших да събирам.
Мислех да си правя рибена чорба като за сефте , ама реших да се направя на добър и пуснах всички рибки обратно
Така открих годината с 15-20 риби за 1 активен риболовен час и съм доста радостен и ентусиязиран за предстоящите риболовни излети през 2010-та.
Днес бях решил да откривам риболовната 2010 година. Не ми се ставаше рано и за това реших да заложа на каналите около Радомирския край. Все пак риболова щеше да е колкото за откриване , а не нещо по-спецялно

За захранка взех 200гр. пинки , сръв отново пинки.
Заложих на много финни такъми , че нали е зима и да не сресираме рибите

Основно 0.12 , повод 0.10 , плувка 1гр и кука №16.
Към 9:30 бях тук:
но за първи път не успях да хвана риба на това място

Реших да обикалям. Смених малките канали с главния канал - Арката:
но и там едно голямо нищо. Дори удар нямах. Почти се бях отчаял , че ще открия с капо. Почнах да обикалям по другите канали и към 11:00 си намерих едно хубаво място. С първото хвърляне имах удар , но за жалост неотразен. Тогава реших да се правя на храстче. Приклекнах , свих се и от време на време хвърлях по малко пинки , за да задържам интереса на рибите.
Последваха още няколко неотразени удара и тогава смених тактиката. Сложих само една пинка на куката. Резултата не закъсня. Първата риба за 2010-та беше на лице:
това е някаква странна риба , под името "пупавец". Мисля , че е кръстоска между кротушка и бабушка. Такива риби съм виждал само и единствено в 2-та топли канала около Арката.
След малко дойде ред и на първата бабушка:
и така почнаха да се редуват 2-3 пупавеца , 1 бабушка... 2-3 пупавеца , 1 бабушка...
Изведнъж треснах нещо доста добро , лека борба и пред мен се озова един хубав кленчок около половинка към 30-35см. Но точно докато се гласях да го снимам , пакостникът скочи и изпляска мощно във водата. След него хванах само една бабушка , всичко друго пупавци , явно по-едрите риби се бяха изплашили при шумното вадене на клена. Към 12:00 задуха доста силен и студен вятър и реших да събирам.
Мислех да си правя рибена чорба като за сефте , ама реших да се направя на добър и пуснах всички рибки обратно

Така открих годината с 15-20 риби за 1 активен риболовен час и съм доста радостен и ентусиязиран за предстоящите риболовни излети през 2010-та.
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Сефтето за годината
Честито сефте колега.
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
4НГ на всички в форума !!!
Бравоооо, като за сефте добре си се справил, па е нещо.
Бравоооо, като за сефте добре си се справил, па е нещо.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
-
- сериозен играч
Честито сефте!Аз за разлика съм капо!
Но няма нищо!Важна е емоцията!Мен вятъра ме изгони доста по-бързо,не повече от час!

-
- кандидат преподавател
Много хубави места, а учудващо малко риба. важното е че не си капо. Аз ще открия утре на един канал до Пазарджик. Пожелавам следващия път много повече емоции!
Върл Shimano фен!
Ее нищо важно е отркиването.Дано това да ти е най-слабия излет от към риболов през тази година.
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
[quote="Николай Неделков"]Ч. Н. Г. !!!
Ей пич,ти що все сам ходиш на риболовни излети.
За теб,
няма ли.
Ей пич,ти що все сам ходиш на риболовни излети.
За теб,

- MITKO70
- кандидат преподавател
ЧНГ Ники!Важно е че си направил откриване на годината.Много обрасъл топлика при Д.Раковец,то няма вода да остане чиста още малко,а и тези рибета"пупавци"са много интересни.Като голяма кубинка,а дали не е?
Всичко може,но не всеки го можe.

- Николай Неделков
- учете се от него
СЪНДИ написа: Ей пич,ти що все сам ходиш на риболовни излети.
За теб,няма ли.
Ами като ходя за риба да релаксирам - ходя сам.
Като ходя на риба , за да си направя скара , бира , веселба - ходя с приятели.
А на

Примерно в къщи на спалнята , а не покрай гьоловете в студ , сняг , дъжд и жега

То да има

MITKO70 написа:Много обрасъл топлика при Д.Раковец,то няма вода да остане чиста още малко,а и тези рибета"пупавци"са много интересни.Като голяма кубинка,а дали не е?
Не са кубинки. Устата им е голяма като на кротушка , а и виж колко големи люспи имат. Хващал съм толкова големи кубинки и нямат нищо общо с тия рибета.
А "Топлико" беше обраснал така 4-5 години , после края на 2008-ма го изчистиха почти целия , ама 2009-та пак е обраснал. Аз там ходя само януари и февруари. Сигорно след 2-3 години може пак да се прецакат да го чистят , че каналите до "Ленената фабрика" ги чистят през 2-3 години.
Или поне може есента на 2010-та да запалят поне шавара.
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- ninastefanina
- сериозен играч
Честито сефте адаш 

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
-
- сериозен играч

- R.Nedelchev
- научил се да хвърля
-
- сериозен играч
Пак е сефте 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
-
- разбира нещата
не се коси поне си направил сефте аз като нямам още какво да кажа

БАЙ-100-ЯН
- Бисо
- сериозен играч
ЧНГ Ники.
Пупавци викаме на едни други рибета,дето ги има по Струма, Бай ти Гого ги знае
,ма нема значение,нали си фащал нещо,щото ние...тцъ 
Пупавци викаме на едни други рибета,дето ги има по Струма, Бай ти Гого ги знае

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.