Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Първа тема
-
- кандидат преподавател
Първа тема
Здравейте, колеги съфорумци!
Най-накрая и аз се реших да пусна един репортаж - първият ми. Понеже съм много скаран с технологиите и съвсем отскоро боравя с компютър, това за мен е доста трудно нещо и съм си назначил помощник - съпругата ми Донка
.
Днес с един приятел - млад колега, но много перпективен, решихме да открием 2010 година с един риболов на студения канал до гр.Пазарджик. Мястото е много познато и посещавано от местните колеги. Тъй като каналът охлажда турбините на ВЕЦ Батак, в него водата е по-топла и рибата от Марица влиза в него през този сезон. Бяхме на мястото към 8:20 сутринта, и вече почти нямаше места. На разстояние от около 350 м имаше над 150 рибари. Имахме уговорка и с колегата beis да се чуем по-късно, защото бил ангажиран преди това. Ето че и той дойде около 10 часа. Целта на риболова ни бяха "легендарните" алаи /скобари/, които обитават тази територия. За стръв и подхранка бях сварил кус-кус. Монтирах линия, плувка 0.7 г, основно влакно 12 топ скорер на Тубертини, повод 0.10 от същото влакно, кука № 16 Оунер фуна; и едно бяло манисто. Утежнението ми беше в група, след която микровирбел Дайва. Сутринта времето беше много подходящо за целта ни и след като подхранихме с кус-кус, започнахме интензивен риболов на кефал. Бленуваните алаи така и не се появиха, въпреки че издаваха присъствието си. Между средните по размер кефали излизаха и средни по размер каракуди, които започнаха да се превръщав в напаст напоследък
. Към 11:30 обаче времето рязко се промени, задуха силен западен вятър, който възпрепятства правилното водене на линията и съответното задържане. След още един час измъчен риболов реших, че е безсмислено и си тръгнах. Последваха ме повечето колеги. Въпреки краткото времетраене и неблагоприятните условия, мисля че се получи един приличен риболов с краен резултат - около 2 кг риба. Разказчето онагледявам с няколко снимки, като не претендирам за качеството им, тъй като са от телефон.

Ето го мястото и изглед на любимата ми пръчка

Това е младият колега Митко и първата уловена от него риба.

Моето сефте и въдицата ми в действие.

Колегата beis, който беше на риболова около час, но за съжаление неотложни задачи му попречиха да покаже висшия си пилотаж
Нищо, той следващият път ще покаже на какво е способен.

Такъма - верният ми другар.

Ето го и уловът, който най-вероятно вече е на трапезата на едни по-възрастен колега.
От мен - толкова. Следващият път - повече!
Най-накрая и аз се реших да пусна един репортаж - първият ми. Понеже съм много скаран с технологиите и съвсем отскоро боравя с компютър, това за мен е доста трудно нещо и съм си назначил помощник - съпругата ми Донка

Днес с един приятел - млад колега, но много перпективен, решихме да открием 2010 година с един риболов на студения канал до гр.Пазарджик. Мястото е много познато и посещавано от местните колеги. Тъй като каналът охлажда турбините на ВЕЦ Батак, в него водата е по-топла и рибата от Марица влиза в него през този сезон. Бяхме на мястото към 8:20 сутринта, и вече почти нямаше места. На разстояние от около 350 м имаше над 150 рибари. Имахме уговорка и с колегата beis да се чуем по-късно, защото бил ангажиран преди това. Ето че и той дойде около 10 часа. Целта на риболова ни бяха "легендарните" алаи /скобари/, които обитават тази територия. За стръв и подхранка бях сварил кус-кус. Монтирах линия, плувка 0.7 г, основно влакно 12 топ скорер на Тубертини, повод 0.10 от същото влакно, кука № 16 Оунер фуна; и едно бяло манисто. Утежнението ми беше в група, след която микровирбел Дайва. Сутринта времето беше много подходящо за целта ни и след като подхранихме с кус-кус, започнахме интензивен риболов на кефал. Бленуваните алаи така и не се появиха, въпреки че издаваха присъствието си. Между средните по размер кефали излизаха и средни по размер каракуди, които започнаха да се превръщав в напаст напоследък

Ето го мястото и изглед на любимата ми пръчка

Това е младият колега Митко и първата уловена от него риба.

Моето сефте и въдицата ми в действие.

Колегата beis, който беше на риболова около час, но за съжаление неотложни задачи му попречиха да покаже висшия си пилотаж

Нищо, той следващият път ще покаже на какво е способен.

Такъма - верният ми другар.

Ето го и уловът, който най-вероятно вече е на трапезата на едни по-възрастен колега.
От мен - толкова. Следващият път - повече!
Последно промяна от simo72 на Нед Яну 03, 2010 4:20 pm, променено общо 1 път.
Върл Shimano фен!
-
- сериозен играч
Re: Първа тема
Чудесен риболов 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Чудесно,супер риболов е станал 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- bigfish133
- ще става разбирач
Добър първи репортаж , колега !

- ninastefanina
- сериозен играч
Много добре си се представил,бравост и на жена ти за помоща(какво ли ще правите без нас?
)
пп.Е все пак и колегата Ники се появи на линия,дори и за малко

пп.Е все пак и колегата Ники се появи на линия,дори и за малко

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Симка честита ти пьрва тема а сьщо така и пьрвият успешен излет за годината,не се коси за алайте,знам че са твоята слабост и ще ги накажеш следващият пьт 

Честито за първата ти тема..Не боли.И аз бях така в началото..Добър първи излет.Бравос.
-
- разбира нещата
отличен първи репортаж макар и с чужда помощ следващия път ще се спавяш по добре успех за напред

БАЙ-100-ЯН
-
- фен клуб-скобар
Браво.
Добър репортаж.Продължавай в същия дух.
Добър репортаж.Продължавай в същия дух.
-
- разбира нещата
Чудесно си се предтавил 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- кандидат преподавател
Благодаря! Надявам се алаите да ги наказваме заедно.beis написа:Симка честита ти пьрва тема а сьщо така и пьрвият успешен излет за годината,не се коси за алайте,знам че са твоята слабост и ще ги накажеш следващият пьт
Върл Shimano фен!
колега сигорен сьм че не си обьрнал вниманиеtubusa написа:браво

Чудесен риболов и много добър репортаж!