Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Горан Брегович..или какво е чалга.
Модератор: dantho.mihov
-
- фен клуб-скобар
Горан Брегович..или какво е чалга.
Мъчи ме тази мисъл..или по точно спорим с жената,според която "Горан Брегович е сръбски циганин превърнал чалгата в шоу"
Аз не мисля така....
И въобще ...чалгата Българско явление ли е?
Аз не мисля така....
И въобще ...чалгата Българско явление ли е?
-
- кандидат преподавател
Re: Горан Брегович..или какво е чалга.
Нито е сръбски,нито е циганин-преди да направи туй артистично подобие на чалга,е пердашил достатъчно рок дълги години.Сигурно има право на идеи и творческа свобода,а залитането по чалговите елементи е чисто комерческо,с оглед пошлите вкусове на балканските народи,в т.ч.на българите ни.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Според мен е .Просто всички наши песни(от чалга звездите с големите ци*и) са преработени от сръбски певци и певици.
- Моряка
- кандидат преподавател
И двете
ама едното е по-развито
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hEBFMO2eVvo&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hEBFMO2eVvo&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hEBFMO2eVvo&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hEBFMO2eVvo&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
А сега де? 

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И е мюсулмен. 
И защо преди да пуснеш тема не се посъветваш уикипедия?

Не,Сакси,тя чалгата е примитивизъм от сръбско потекло.Брегович макар и не сърбин е иронизатор на чалгата като си служи с цигански фолклор да осмее действителността.Демек балканския ъндърграунд потънал в стари и мухлясали схизми от близко и далечно минало.Друг е въпроса що дири той навръх нова година по националнота телевизия,мисля че не беше удачно,както якия хонорар.Мисля че и него го е ударила кризата,но успя да гепне хубава сума от Бойко,който прокламира зверски икономии.
-
- ще става разбирач
Чалга е,какво друго.Сръбски език,балкански ритми , и цигански орнаменти.Нещо като нищо.Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата.
И падащата звезда е била изгряваща .
Между другото,сърбите не го харесват особено!
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
-
- фен клуб-скобар
val написа:И е мюсулмен.

На мен пича ми харесва.
Темата е поставих първосигнално след спор ..както писах.
-
- новобранец
тои е босненски мюсе.манин
- MITKO70
- кандидат преподавател
starcho написа:Друг е въпроса що дири той навръх нова година по националнота телевизия,мисля че не беше удачно,както якия хонорар.Мисля че и него го е ударила кризата,но успя да гепне хубава сума от Бойко,който прокламира зверски икономии.
Е ,това е много коментиран въпрос,що дири по БНТ.Като Берковската духова музика направи такъв концерт в друго време, направи много по добър купон с БГ певци

Всичко може,но не всеки го можe.

А това са БНТ и Столична община,демек със мойте и твойте пари както и на всички БългариMITKO70 написа:този дето го организира с неговия бюджет

-
- ще става разбирач
Браво Митак ,Горан и момчетата му вода трябва да носят на нашите изпълнители .Браво и на Нова тв,за юбилейния концерт на Стефан Димитров,уникален беше !
И падащата звезда е била изгряваща .
-
- сериозен играч
На фона на всички мнения,изпратихме старата година с Горан,посрещнахме новата с чалга!Гледах,и слушах с огромно удоволствие БЕРКОВСКАТА ДУХОВА МУЗИКА-виртуозите хем свирят перфектно,хем се кефят на музиката си!А српскиот убавец беше напр. отчаяно некадърен,без плейбек.Вместо да дадат на некадърника 300 000лв за два часа,можеха да поканят поне 50 много кадърни,БЪЛГАРСКИ,певци,музиканти,комици,и т.н.Лично мое мнение!
Любителите на класическата музика се изказват по подобен начин за рока, просто не го разбират, но се изказват. Горан Брегович не е лъжица за всяка уста, някои правите твърде първосигнален прочит на творчеството му
.

На платено не одим !