Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

имам спешен въпрос
Модератор: dantho.mihov
имам спешен въпрос
след месец ще имам язовир около 5дка но стената е скасана и незнам как да я оправя какъв кран да сложа и колко матерял и какъж да е той.язовира е с надморска височина800м ж поднойието на стара планина до с.Съединение обл. Бургас
-
- кандидат преподавател
Re: имам спешен въпрос
Това със стената е много деликатна работа. Най добре потърси доказан професионалист по хидро. С това шега не бива
Върл Shimano фен!
Колега, въпросът ти е за инженер хидростроителство.
Лично според мен, това е начинание, в което трябва да вложиш малко повече средства.
Въпросът е сериозен и изисква съответни мерки.
За да получиш адекватен отговор трябва да се осъществят следните мероприятия и събиране/изготвяне на следните данни - оглед на място, актулана геология на терена в района на стената, съставяне на становище за конкретното състояние на съоръжението, като е желателно да се съпостави с проектните данни, за да се получи цялостна картина на деформациите и амортизацията на съоръжението.
И отново апелирам - подходи с повече внимание! 5дка язовирче на пръв погле е локва, но все пак това е хидротехническо съоръжение и като такова си има подход и процедури по подръжката му.
Със здраве и успех в начинанието!
Лично според мен, това е начинание, в което трябва да вложиш малко повече средства.
Въпросът е сериозен и изисква съответни мерки.
За да получиш адекватен отговор трябва да се осъществят следните мероприятия и събиране/изготвяне на следните данни - оглед на място, актулана геология на терена в района на стената, съставяне на становище за конкретното състояние на съоръжението, като е желателно да се съпостави с проектните данни, за да се получи цялостна картина на деформациите и амортизацията на съоръжението.
И отново апелирам - подходи с повече внимание! 5дка язовирче на пръв погле е локва, но все пак това е хидротехническо съоръжение и като такова си има подход и процедури по подръжката му.
Със здраве и успех в начинанието!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
ми нямам представа кои да тарся мосля да го засипя с прас и камани и да му сложа някаж кран,а за зарибяжането колко да е и с какво колега ас не сам се занимавал до сега обаче тоя мерак ше ме изяде от жатреsimo72 написа:Това със стената е много деликатна работа. Най добре потърси доказан професионалист по хидро. С това шега не бива
Щом оригиналната стена се е скъсала, значи новата трябва да е 2 пъти по якаbakalov84 написа:...но стената е скасана ...

На платено не одим !
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
За стената не знам колега,доста сложно ми се вижда,но и за зарибяването и успешното отглеждане на рибата си требе яко четене.То си е цяла наука.Търси из интернет и чети всичко което ти попадне по въпроса.Разпитвай и тук.Има мисля няколко колеги които се занимават с това.bakalov84 написа:ми нямам представа кои да тарся мосля да го засипя с прас и камани и да му сложа някаж кран,а за зарибяжането колко да е и с какво колега ас не сам се занимавал до сега обаче тоя мерак ше ме изяде от жатреsimo72 написа:Това със стената е много деликатна работа. Най добре потърси доказан професионалист по хидро. С това шега не бива

Провери в общината на областни град, там не може да няма инженер с нужната квалификация. Лошото е, че рискуваш да се заринеш в бюрократската система... А и всеки си има цена и може един подобен проект да ти излезе повече от самото гьолче... Но при добре развито рибовъдтсво в последствие, все ще ги избиеш парите 

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- krokibg
- учете се от него
Бакалов,нещо се ебаваш с нас колега
Още язовир не си взел,стената му паднала,не знаеш какво да правиш,а за зарибяване мислиш.Я си чети из форума и си прави густото, да не си хвърлиш парите в това дере дето е станало, при скъсването на стената
Рискуваш,ако сам направиш ремонтите на стенана,да се озовеш в централния Бургаски затвор,за не-опредлено време,повярваи ми

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Бе 5 дка не са много,ама Любака е прав че са достатъчни! 

Особенно ако са над някое село...sapuna написа:Бе 5 дка не са много,ама Любака е прав че са достатъчни!
Пази Боже...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Некви си там няколко декара ->ЦЪК
.....с пръст и камъни както си написал .....ми се струва, 4е няма да стане!!! 

Ум царува,ум робува,Весо риби сънува!:)))