Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

И аз да попитам
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Skorpi
- сериозен играч
И аз да попитам
Вгледах се в темите но никаде не видях това което ме интересува та да мина на въпроса след няколко риболова на аз. Копринка установих че при по ветровито време и по голяма дълбочина( около20-30м) на водене на (тоистер,силиконови рибки ) джиг главите ми идват леки(и ми се губи чуствителноста ,контакта с примамката ) потърсих по големи но се оказа че в тия магазини който проверих по големи от тия който ползвам няма (някаде са около14г)

Та си купих пак от тях на 2 снимка съм ги показал и ми казаха да си взема от тия чебурашки (трите оловца на 2-та снимка )като допълнително утежнение ,Та въпроса ми е, дали стават като допълнително утежнение и как се монтират (поставят ) така че да не скапят играта на примамката.
Предварително благодаря
Та си купих пак от тях на 2 снимка съм ги показал и ми казаха да си взема от тия чебурашки (трите оловца на 2-та снимка )като допълнително утежнение ,Та въпроса ми е, дали стават като допълнително утежнение и как се монтират (поставят ) така че да не скапят играта на примамката.
Предварително благодаря

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

-
- научил се да хвърля
Re: И аз да попитам
Има и по 25гр.
-
- разбира нещата
Виждал съм по магазините и по-големи глави, но с друга форма 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
абе нема да стане баш така с добавяне на тежести
те така се слагат чибурашките

ще трябва да си потърсиш по големи глави
те и малко цитати по темата

ще трябва да си потърсиш по големи глави
те и малко цитати по темата
Ето някои примерни данни при каква дълбочина какви по грамаж джиг глави се използват. Посочените данни са за стоящи води, за река главите може да са малко по-тежки
3-4 метра 5 до 12 грама
4-7 метра 14 до 20 грама
7-10 метра 17 до 24 грама
над 10 метра - 20 - 28 грама
Тези характеристики важат за риболов в стояща вода, при липса на насрещен вятър. Вятърът е големият враг на джиг спининга, защото трудно се контролира движението на примамката и невинаги се отчита кълването на рибата. При риболов в река Дунав можем да използваме и по-тежки джиг глави за да имаме възможност да контролираме примамката. Тук нещата отиват към т.н. heavy джиг. В отделни участъци с дълбоки дънни ями и силно течение може да се наложи използване на джиг глави с тегло 30, 35, 40 грама. Имайте предвид и силата и посоката на вятъра при замятане и водене на примамката.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Skorpi
- сериозен играч
[quote
Тия дето ги купих нямат такава закопчалка а са с две ушенца
баш_майстора написа:абе нема да стане баш така с добавяне на тежести
Тия дето ги купих нямат такава закопчалка а са с две ушенца

- maranzika
- сериозен играч
Те тези чебурашки дето ти ги е показал баш_майстора няма да ги намериш из БГ магазините никак лесно.Това е снимка от Холандия.
Потърси си глави с друга форма и с по-голям грамаж.Не може да няма по вашите магазини.При нас има най-различни с тегло 18,21,25гр.Не се занимавай с това дето мислиш.Не че няма да стане,ама ефекта не вярвам да е убедителен.

Потърси си глави с друга форма и с по-голям грамаж.Не може да няма по вашите магазини.При нас има най-различни с тегло 18,21,25гр.Не се занимавай с това дето мислиш.Не че няма да стане,ама ефекта не вярвам да е убедителен.
-
- вече хвърля и на тежко
Здравей,
Гледам че си от Стара Загора. Последно гледах глави на Prologic по 20 гр., в магазина на Пецата и Валъо, горе до Стадиона срещу тунела.
Бяха и на сравнително добра цена - 4 броя за 3.50 лв.
А тези чебурашки, които е показал колегата са на Canelle и трудно се намират в момента.
Чебурашките които си купил с двете ушенца също са супер, но за двойна, тройна или кука с удължител. На офсетна кука съшо може да се сложат, но ухото на куката идва малко и не може примамката да играе и движи свободно.
Гледам че си от Стара Загора. Последно гледах глави на Prologic по 20 гр., в магазина на Пецата и Валъо, горе до Стадиона срещу тунела.
Бяха и на сравнително добра цена - 4 броя за 3.50 лв.
А тези чебурашки, които е показал колегата са на Canelle и трудно се намират в момента.
Чебурашките които си купил с двете ушенца също са супер, но за двойна, тройна или кука с удължител. На офсетна кука съшо може да се сложат, но ухото на куката идва малко и не може примамката да играе и движи свободно.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тези къдет ги е показал Николайчо си се намират много лесно ама примерно човек трябва да се разходи до София , Пловдив , Варна , Бургас или Русе примерно 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Skorpi
- сериозен играч
Наско ,за Петко меденката ли става въпрос че само там май не се сетих да проверя
че ми е и комшия на туй отгоре 

-
- вече хвърля и на тежко
Да, за него става въпрос. Ако не си ходил и в Майсорски риболов / Практис /, може и там да видиш, последно преди 2-3 седмици имаше на Корморан големи глави.
-
- вече хвърля и на тежко
А и в Холандия ги има !!!Павел Иванов написа:Тези къдет ги е показал Николайчо си се намират много лесно ама примерно човек трябва да се разходи до София , Пловдив , Варна , Бургас или Русе примерно

- QvorDelchev
- новобранец
В Стара Загора тези червените чеборашки ги има в почти всеки магазин.По мисля че три в пакетче

Не се къса кордата,а нервите на рибаря!!!
- maranzika
- сериозен играч
Абе тва го написах,щото знам на кого е снимката ,дето я е показал баш майстора.nasko1971 написа:А и в Холандия ги има !!!Павел Иванов написа:Тези къдет ги е показал Николайчо си се намират много лесно ама примерно човек трябва да се разходи до София , Пловдив , Варна , Бургас или Русе примерно![]()
![]()
![]()

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
баш па съм ги откраднал
илиянски
мислих да напиша че от твое мнение съм ги зел ама си викам ай да не издребняваме
целта на поста ми беше да покажа на колегата как се монтират чибурашките и че няма правилен начин да се вържат с обикновената джиг глава
не че не могат да се монтират и 5 дори една след друга ама не е точно тва целта на занятието
п.п. ца да не ме захапете пак отзаде да спомена че другото цитатче е от страницата на некви видни теоретици дето префърцунено се зоват "стари видри"

илиянски
мислих да напиша че от твое мнение съм ги зел ама си викам ай да не издребняваме
целта на поста ми беше да покажа на колегата как се монтират чибурашките и че няма правилен начин да се вържат с обикновената джиг глава
не че не могат да се монтират и 5 дори една след друга ама не е точно тва целта на занятието

п.п. ца да не ме захапете пак отзаде да спомена че другото цитатче е от страницата на некви видни теоретици дето префърцунено се зоват "стари видри"

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."