Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Защо моите манекени не бяха уважени
Модератор: sapuna
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Защо моите манекени не бяха уважени
Здравейте колеги. Нека и аз Ви поздравя с настъпващата 2010 година и дано да не се оправдаят мрачните прогнози на общоизвестните медийни герои.
Но въпросът ми е за друго – Поведението на белия хищник.
Случката е следната:
Откриване на сезона 2010.
Място – Топлото на ТЕЦ 2
Ден 02.01. , час след 16.00, втори ден след пълнолуние, атмосферното налягане започва леко да пада.
Героите са двама аз и колега когото водя с мен за трети път.
Начин на риболов – спининг с воблери.
Активнос на хранене средно т.е. има признаци на хранещи се риби .
Използвани от мен примамки – над 20 различни модела от няколко марки разбира се проверени хващачи. Резултата няколко побутвания , една откачена риба и една извадена.
Използвани примамки от втория играч в отбора – 1 бр. Сторм / не че имаше друг за проба/. Резултата : 4 бр мерни и е две под норматива.
Времетраенето на този труден за мен риболов продължи до 23.00 часа.
Та въпроса ми към вас е , защо така се получи? Доказалите се бойци бяха леко побутвани в страни от хищника . Същите тези които само преди няколко дни успешно си го ловиха на закриването.
И втори въпрос : дали да не се дължи на новия манекен в лицето на китаеца сторм, не че и другите бойци са се пръкнали от друг континент.
Защо? Този въпрос не ми дава мира, не че няма да си купя 2 бр. от въпросния воблер. Но все пак защоооооооооооо?
Но въпросът ми е за друго – Поведението на белия хищник.
Случката е следната:
Откриване на сезона 2010.
Място – Топлото на ТЕЦ 2
Ден 02.01. , час след 16.00, втори ден след пълнолуние, атмосферното налягане започва леко да пада.
Героите са двама аз и колега когото водя с мен за трети път.
Начин на риболов – спининг с воблери.
Активнос на хранене средно т.е. има признаци на хранещи се риби .
Използвани от мен примамки – над 20 различни модела от няколко марки разбира се проверени хващачи. Резултата няколко побутвания , една откачена риба и една извадена.
Използвани примамки от втория играч в отбора – 1 бр. Сторм / не че имаше друг за проба/. Резултата : 4 бр мерни и е две под норматива.
Времетраенето на този труден за мен риболов продължи до 23.00 часа.
Та въпроса ми към вас е , защо така се получи? Доказалите се бойци бяха леко побутвани в страни от хищника . Същите тези които само преди няколко дни успешно си го ловиха на закриването.
И втори въпрос : дали да не се дължи на новия манекен в лицето на китаеца сторм, не че и другите бойци са се пръкнали от друг континент.
Защо? Този въпрос не ми дава мира, не че няма да си купя 2 бр. от въпросния воблер. Но все пак защоооооооооооо?
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Защо моите манекени не бяха уважени
Риби. Иди ги разбери.
- stoil kolev
- научил се да хвърля
ееехххх ако можеха да говорят 

Преди да се надсмееш над другия, помисли за себе си.
-
- кандидат преподавател
Риба на какво ще кълве, и ж..а на кого ще даде......
Върл Shimano фен!
Нивото ,температурата на водата и наличието на даден пасаж рибки.Ако е за това място което си мисля.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Валка,нямам становище по въпроса ти,ама дай да го видим Сторма...да ти мятам заместителите за проба де!

-
- сериозен играч
И на нас не винаги ни се яде това,което ни сервират!Предполагам,че и рибите са така!
Другият път ще ги накъсаш!!!

- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
VAL, няма да се плашиш приятелю!!!
Следващият път ще ги разсипеш!!!
Понякога, рибата кълве на примамка на която въобще не сме предполагали че ще ни удари!
майката му е упорството и експериментирането с примамки, НО и малко късмет си трябва особенно при нашият риболов-спининга!
Поздрави и много слука през годината!!
п.п. Как ме е яд че не можах да ти гостувам , но нищо по нататък!
Следващият път ще ги разсипеш!!!
Понякога, рибата кълве на примамка на която въобще не сме предполагали че ще ни удари!
майката му е упорството и експериментирането с примамки, НО и малко късмет си трябва особенно при нашият риболов-спининга!
Поздрави и много слука през годината!!
п.п. Как ме е яд че не можах да ти гостувам , но нищо по нататък!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ето го и гада.

Deep ThunderStick Madflash

Deep ThunderStick Madflash
-
- и господ не е толокова добър
Братле, нали съм ти разправял за големия сом как ми удари на шарански монтаж, и то два-пъти.Тръгвам да вадя такъма и налапва, явно се стряска нещо.Има моменти, когато не е важен воблера а късмета 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На тези въпроси всички търсим отговора. Няма универсално вечно ловящ метод и стръв. То това е част от тръпката.
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Късмета е важен за улов на елитни екземпляри. С течение на време и много желание всеки си гради стратегия за риболов след като си отговорил на въпросите: къде, с какво, по кое време и на каква примамка. Въпреки всичко ще си умрем неуки и не разбрали докрай начина на живот и поведение на тези същества.
Лично за мен си е загадка защо в един и същ ден едни риби захапват воблера , а други го натискат с глава? На тези въпроси и много други се опитвам да дам своето обяснение , но не винаги успявам. Това ме държи нащрек и ме кара да ходя отново и отново.
Лично за мен си е загадка защо в един и същ ден едни риби захапват воблера , а други го натискат с глава? На тези въпроси и много други се опитвам да дам своето обяснение , но не винаги успявам. Това ме държи нащрек и ме кара да ходя отново и отново.
-
- сериозен играч
Смятам,че малко подценяваш СТОРМ-овете,за мен те са много резултатни примамки най вече за спининг,доста изразена игра,добра изработка,куки VMC-та,та затова никак не ме учудва резултатите които си постигнал на въпросния воблер!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Просто воблера е нов и рибите не знаят, че боде.
Рибите може да се водят само от инстинкт, но се учат сравнително бързо да се пазят от опсаност.
Моя си теория.
Доказвала се е 10-тина пъти.
Рибите може да се водят само от инстинкт, но се учат сравнително бързо да се пазят от опсаност.
Моя си теория.
това изказване ми харесаIvak написа:Просто воблера е нов и рибите не знаят, че боде.
Моя си теория.

п.п по някой пьт на марица ловя на тези воблери които са ми фаворити и имам слука но на следващият излет не иска и да ги види,докато не сложа някой не доказал се боец нямам слука,или пьк сменям от воблер на блесна и обратното и в повечето случай това помага