Нашето време

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

Нашето време

Мнение от gorkata_petrov »

Вижте какво намерих.Не е лошо да се прочете.
Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем по­вече, но научаваме по-малко. Планираме по­вече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада. Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване".Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.Запомнете и казвайте „обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
carp777
учете се от него
учете се от него
Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
Обратна връзка:

Re: Нашето време

Мнение от carp777 »

:smt017 така е :wink:
C.A.R.P.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

По принцип така трябва да е,но някой път тъкмо да кажа на жената колко я обичам,тя ме изпревари с някой въпрос от рода, утре трябват пари за еди кво си,или някакви тъпи семейни проблеми и т.н.И чао на хубавите мисли.Изпаряват се както са дошли :) .Остава най добре контакта с нямите риби :lol:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
esho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от esho »

това е мнооогооо вярно. :smt023
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Колега , ми ти на утепа бе !
Откога се каня да стана хижар- те хижи не останаха !
Исках да имам водоем- не ми дават !
Исках цял живот да уча- няма кой да ме издържа !
Исках да имам деца /да сме голям народ /- държавата ти вика чукай си ги в главата като си ги правил !
Исках да имам човек до себе си , спътник в живота !
Еми имам го :!:
И станахме двама с много " ИСКАХ " :idea:
Ама не ни остава време и нерви да си кажем едно - обичам те :!:
Ми направо си мисля , че космосът ни пречи :rolleyes:

.....поздрави, Горка, кога ли ще ни остане време/.... " за да си кааааажем хей как така, нали живееем врата до вратаааа....." ?
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо ! bat_boiko_nikolov
:idea: :idea: :idea: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :idea: :idea: :idea:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”