Случвало ли ви се е.....

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
valat70
новобранец
новобранец

Re: Случвало ли ви се е.....

Мнение от valat70 »

Колегата Енчев ме зарадва много, след като разбрах че съм го разсмял.
Сега съм със самочувсвието че мога да усмихна още един :D
Ето още една случка от архивите ми в която имах само непряко участие.
При един тегав риболов на ТЕЦ- 1, с група приятели се чудехме какво да предприемем, за да се разнообразим. Пробвахме различни тактики на риболов, игра на карти, бирички и др. Но не би. Накрая решихме да прекратяваме тия мъки и да си тръгваме. Съдбата обаче реши да ни компенсира.
На петдесеттина метра от нас група колеги от ромски произход (цигани де), започнаха да се дърпат с някакъв "дзвер".
Естествено зарязахме всичко освен кепа и хукнахме да помагаме. Първоначално нещото дърпаше яко надолу. После взе да изплува и решихме че вече се е уморило. Последният етап на дърпане беше нагоре. Да нагоре- в небето. "Вай далееей" ревнаха циганите в хор. За малко и въдицата да хвръкне- така се бяха гипсирали. Уловът: корморан на пружина с четири куки, за левия плавник. Да ама преди да стане "улов", голямо кълване беше. Къса и хвърля. От тогава съм почитател на марка "Корморан". През сълзи се включих и аз в мероприятието, като не ми се беше случвало да закепвам във въздуха. Откачих го и тръгнах да го пускам, но циганите ревнаха пак в хор: "Дай си ни птицата! Ши я ядем!". Няма червена книга тука, има само глад :D
Хайде по живо, по здраво, че трябва да се трудя.
Аватар
pavelari
новобранец
новобранец

Мнение от pavelari »

В нашата махала си имаме един калитко и винаги небивалиците са свързани с него:
1. 1990г. - при диагонално хвърляне на дънна въдица, стръвта пада на 50 см от брега на около 30 м встрани. След като се сцепихме от смях, Минчев си постави нахално въдицата на стойката да замаже положението и тя направо се сви до земята - шаран около 4 кг. хванат за гърба :)
2. Към 1995г. същото се случва, със същия рибар, само че при замятане напред - тежестта се оплита в хранилка, влачена с още няколко куки и един бял амур около 6-7 кила. Пак с успех при ваденето.
3. Преди 10 години бяхме за костур и след като му клъвна Минчев не се занимава с въдицата и след половин час удара беше много як - стръвта беше червенопер4е, което бе лапнато от един костур колкото дланта и един около 500 грамов костур се беше заклещил в опита си да налапа по-малкия костур ?!?!? беше му приседнало странно как, но наистина не беше закачен на куката...

Колкото до мен - хващал съм костур на царевица, шаран на цаца, на един язовир до костенец каракудите кълвяха само на рибета?!?!, много червеноперки и уклейки на въртяща блесна /както на язовири така и на дунав, където червеноперките са по около 400-500 грама/. На блесна хващах и мренка и то едра около 25 см, и не рядко излиза по някоя друга каракуда за гърба.
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

Ами нали си е хищник бялата,понякога и шарана взима живо рибе,или щуката-зелено(водорасло)....полудела е рибата :wink:
Изображение
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

при замятане на тежка дънна въдица забравих аванса доста разхлабен, не знам какво беше порязване или изгаряне, голям кеф особено когато бръкнах да разбърквам подхранката после, въпреки това такъма влезе на 10 метра навътре преди да успея да си откопча пръста, добре че влакното не беше плетено :lol:
кьоркефали
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

pavelari написа:
много червеноперки на въртяща блесна на дунав, където червеноперките са по около 400-500 грама/.
Mъздруги
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
eng_angelov
новобранец
новобранец

Мнение от eng_angelov »

Дамска превръзка, на чипаре за калъч, на "Маята" на Днав в Русе. Беше преди 10-тина години, когато още се намираха едри екземпляри и без крила...
Водна змия на плувка на уловено попче, Дуранколашко езеро
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

водна змия захапа каракудката докато я вадех от водата
http://www.vbox7.com/play:4f15d0c7

имаше хиляди змийчета в краката ми но като кълве кои ги гледа тия работи :finga:
Изображение
shoplandeca
новобранец
новобранец

Мнение от shoplandeca »

Бях за лин и изкарах щука около 20 санта на червени червей.
Имам и улов на половин литров стъклен буркан.Капачката беше прогнила посредата и беше почти пълен с тиня.Бях го закачил за дупката в капачката.Еййии...,викам си,е тая шъ е голяма,а в крайна сметка... :finga:
Имам и змийче на червен червей :wink:
Веднъж на един нощен риболов на Марица при хвърлянето нокаутирах един прилеп с въдицата.
Имам и 2-3 броя костенурки на плувкат.Тц,тц,тц...перото тръгва все едно шаран има отдолу,бавно,но сигурно под водата.
Имам кефал хванат на гола кукичка 16 номер и то за устата на р.Въча на бента под железопътния мост в с.Кадиево.
Какво е по-хубаво от едно бурканче с мед?Две бурканчета с мед.-Мечо Пух
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Преди няколко години на р. Тополница, ловя алай на сачма с тройка №16. При едно замятане улавям нещо от въздуха. Оказа се едно от онези малки сини птичета, които се хранят с рибки , и се беше закачило за крилото. Голям смях и базици паднаха!!!!
Върл Shimano фен!
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

1.Саламандър на торен на плувка
2.Пръскач на дъвка
3.Охлюв на фидер (за хранилката единия другия за куката)
4.Мой приятел жаба на бял (за 2 сек потопи стръвта)
5.Камък на блесна и шаран за устата
Сигурно има и още,но не мога да се сетя..

Много яка тема!
ivanvivanov
новобранец
новобранец

Мнение от ivanvivanov »

кумичните случки не са чужди никому.преди 4-5 години бях хвърлил тапа с рибка за хищник и хванах само,че водна костенурка
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

пускам живарник с 3 риби, вадя живарник с 1 змия - магия
кьоркефали
cafe13
новобранец
новобранец

Мнение от cafe13 »

Аз съм скромен,имам хваната лисица на пърлено врапче(е просто съм прехвърлил реката :wink: )за Янтра става въпрос и със стръв..вие знаете за кво,и другия случай който ми се е запечатал в мозъка е един гларус на Поморие уплетен с бомбардата ми,докато го отплета стана епизод от филма на Хичкок "ПТИЦИТЕ",дружките на гларуса едва не ми окалваха очите,а от графа аномалии имам хваната черна мряна на жабка и на бял-распер,шаран на попово прасе и европейски сом на царевица.
п.п.Тая година мисля да пробвам сома на черен дроб ама ме е истрах да не ме вземе някой вълк :lol: :lol: :lol:
nikozia
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nikozia »

Аз съм хващал гущер, от малките, на бял с кука 11, едва го откачих!
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

8 см костур на кука 3/0 влакно 0,45 основна линия 0,60 стръв 4 пиявици, още се чудя дали той е нападнал пиявиците или те него
кьоркефали
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”