Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Сом на тролинг
Не е спрян.
Просто не се предлага за Европа, а само за USA и региона.
Ама що така са решили без да ни питат само техен човек може да каже / сещам се за един човек /!!!

Просто не се предлага за Европа, а само за USA и региона.
Ама що така са решили без да ни питат само техен човек може да каже / сещам се за един човек /!!!

-
- вече хвърля и на тежко
[quote="Troli Rapala"]..........Снощи сънувах,как изваждам сом!Това е добър знак и съм оптимист за тая година!
Саше нещо такова ли сънува снощи ?

Ех, мечти , мечти ......
Кога ще дойде нашето време !!!

Саше нещо такова ли сънува снощи ?

Ех, мечти , мечти ......

Тролка, вече правилно си ме разбрал, риболовът нее моето място за агресия или самоцел, просто релакс. Затова и по-горе писах, че моите амбиции сравнени с твоите са мноооого скромни. Единствената цел да се включа и във форума е да науча нещо интересно което незнам и съответно да споделя преживявания, опит много не съм натрупал, но все нещичко поназнайвам, ма скромно. Ако постоянно нещо трябва да недомлъвчим за кво тогава изобщо да пишем, единствен отговор остава търсенето на трибуна за изява с цел търсене на признание.
Маги, на Ивайловград съм профучал сичко на сичко 2пъти, щот ми харчеше 3л. на час при тролинг, единия път нещо бех забравил, а вторият път ми се кендзаше като на ватман на.......... . Винаги обаче съм изпитвал огромно удоволствие като се размина с познат в гьола и спрем па поговорим или звънна на приятел от стара загора примерно и се усведомя за нивото, бистротата и температурата на водата на жребеца, като по този начин покрай форума си създадох приятелства из Бг които ми позволяват да съм едни гърди пред теб Троли и да изживея незабравими мигове не само в лодката, а и вечер край огъня. Нема да Ви казвам Емо как го навикваха едни наши общи познати, че пише у форума ма няма да кажа кои от уважение. Изключително уважавам правото на личен избор на всеки, така, че споделяйте каквото и колкото прецените.
Аз ще потърся сома както вече писах на тролинг едва през април, предполагам, че може и по-рано, но с даунрингер, но аз нямам такъв и само предполагам. В момента ми е интересно дали има някакви перспективни места на Искъра покрай резервата към стената, защото до сега само веднъж съм ходил до там на разходка и визуално имаше всички предпоставки за наличие на риба ранната пролет, имаше и сериозни дълбочини като за бяла риба. Ще ми се да пробвам и тролинг със тежки силикони и спинери. Веднъж тролехме с приятели, но не шофирах аз и бях свободен, понеже мноо кълвеше
от скука почнах да си влача силикончета и спинери, е представете си изненадата като фанах няколко риби. Неудобството на този тролинг обаче е че задължително трябва да тролиш много бавно и да усещаш дъното с въдица в ръка.
И не забравяйте, че количеството уловена риба през пролетта е по-скромно, но е времето на трофеите.
Маги, на Ивайловград съм профучал сичко на сичко 2пъти, щот ми харчеше 3л. на час при тролинг, единия път нещо бех забравил, а вторият път ми се кендзаше като на ватман на.......... . Винаги обаче съм изпитвал огромно удоволствие като се размина с познат в гьола и спрем па поговорим или звънна на приятел от стара загора примерно и се усведомя за нивото, бистротата и температурата на водата на жребеца, като по този начин покрай форума си създадох приятелства из Бг които ми позволяват да съм едни гърди пред теб Троли и да изживея незабравими мигове не само в лодката, а и вечер край огъня. Нема да Ви казвам Емо как го навикваха едни наши общи познати, че пише у форума ма няма да кажа кои от уважение. Изключително уважавам правото на личен избор на всеки, така, че споделяйте каквото и колкото прецените.
Аз ще потърся сома както вече писах на тролинг едва през април, предполагам, че може и по-рано, но с даунрингер, но аз нямам такъв и само предполагам. В момента ми е интересно дали има някакви перспективни места на Искъра покрай резервата към стената, защото до сега само веднъж съм ходил до там на разходка и визуално имаше всички предпоставки за наличие на риба ранната пролет, имаше и сериозни дълбочини като за бяла риба. Ще ми се да пробвам и тролинг със тежки силикони и спинери. Веднъж тролехме с приятели, но не шофирах аз и бях свободен, понеже мноо кълвеше

И не забравяйте, че количеството уловена риба през пролетта е по-скромно, но е времето на трофеите.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
- krokibg
- учете се от него
Прав си Тоше,от приятелството по велико нещо няма.Винаги можеш да разчиташ за информация,помощ и т.н.Тролката, не знае какво испуска.И аз Тролка съм вълк единак,но за други работи.За мен един куфар с пари спокойно ги прежалвам,стига да си запазя приятеля.Да го начукам и на сомовете и на трофеите,ако немога да седна с някои след риболов и до ранни зори да си приказваме за всичко което ни вълнува,не само риболова.Имам незабравими моменти с приятели и никога не бих ги заменил за никакви сомове.Хванал съм достатъчно и нищо да не хвана до края на живота ми,доста народ бая трябва да се потруди за да има броиките които съм хванал.В началото,когато се регистрирах,за няколко месеца предадох и написах всичко което знам за сомския риболов по Марица а съм по реката над 36 години вече.Може да отида накраи света за риба,да хвърля сумати и пари,да стоя ден-седмица или колкото ми е кеф,и ако няма трофеи,какво
Няма да се самоубиваме я
Аз постоянно експериментирам и това ми доставя удавалствие.Така че,Тролката може да си стои анонимен колкото си иска,негово право,само че пак казвам че това ми намирисва на болест.От какво се крие,от кого се крие,ние да не ядем хора
Ооооо,сигурно сме вампири и пием кръв през ноща,ако не сме хванали сом,пием човешка кръв

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Тоше,определено ми харесва начина ти на мислене.Когато си на риболов трябва да мислиш.Но нерви няма смисъл да се хабят.Хващането на всяка цена разваля удоволствието от риболова.Но няма удоволствие без улов.За това е добре да има баланс на емоциите.
Пиша тук,защото това ми е хобито и работата.Обичам ги еднакво и съм щастлив от това.Тези,които са се дразнили,че го правя си е техен проблем.Не се вживявам в Гуро и съм далеч от мисълта,че всичко започва от мен.Само за свое инфо ги попитай тези дето роптаят против мен,защо го правят.От къде научиха за сомския риболов.Същия тормоз налагаха приятели на Милко......Моля те не пиши за това
Моля те или няма да ти проговоря.Е от кой се научиха те,че сега трябва да се трае.......Демек покажи ми на мене и после трай да не отваряме балъците.Е точно това не го мога.Смешно ми е да се крия,като мишок или да не споделям това,което зная.Нали уж сме братя по оръжие.Ако хвана голяма риба и не я споделя с приятели които ще се зарадват заедно с мен за какво да я хващам.Още не съм видял такъв дето да не се израдва на успеха си и да не го сподели.И всичките ги има по вестниците и списанията.....това да не е лошо.Завиждаме си за някакви пълни глупости дето след време ти е смешно.
Погледнете форумите по другите страни.Никой не е обременен да сподели вижданията си честно.Тука само е това шушу,мушу.Мога ли да взема на Троли рибата!?Ами като не мога,защо да не ме отвори на кой воблер му свива въдицата и скърца аванса.Нали след това ще съм му благодарен цял живот за доставения кеф.....баси тъпните.Каква медийна изява или известност може да замести едно приятелство.
И сега чета с радост,когато някой споделя......грешно или не човека се открива пред нас.Четели били и други дето не пишат.На това ли да робуваме!?Тук има всякакви,така е и в живота.Е и сега с горен пост се опитват да кокетничат и да ми обяснят колко съм гнил от вътре.Ама карай тъп съм и не се сещам.Фризери,килограми и убийци на сомове.....мислят си,че това ме дразни.Добре,че напоследък започнаха имитация споделяне.Щото са се объркали,че точно те ще ме сложат на място с празни приказки.
Та по всичките тези поводи се зарадвах на публикацията от Троли.Така ги разбирам нещата......ловя ги на този,но са ми тръдзали и на този.Хванах го покрай параклиса и смятам,че там кълват по това време от годината.
Така ги разбирам нещата за участниците в форума.
Сега ще снимам какъв воблер взех днес от Орозката,за да си кажете мнението.Но радоста ми е по-голяма,че имам воблерите,които Троли постна.Сега вече зная,че мога да разчитам на тях за сом.Аз закачам обикновенно някакви боздугани дето са по-големи от скумрия.

Пиша тук,защото това ми е хобито и работата.Обичам ги еднакво и съм щастлив от това.Тези,които са се дразнили,че го правя си е техен проблем.Не се вживявам в Гуро и съм далеч от мисълта,че всичко започва от мен.Само за свое инфо ги попитай тези дето роптаят против мен,защо го правят.От къде научиха за сомския риболов.Същия тормоз налагаха приятели на Милко......Моля те не пиши за това

Погледнете форумите по другите страни.Никой не е обременен да сподели вижданията си честно.Тука само е това шушу,мушу.Мога ли да взема на Троли рибата!?Ами като не мога,защо да не ме отвори на кой воблер му свива въдицата и скърца аванса.Нали след това ще съм му благодарен цял живот за доставения кеф.....баси тъпните.Каква медийна изява или известност може да замести едно приятелство.
И сега чета с радост,когато някой споделя......грешно или не човека се открива пред нас.Четели били и други дето не пишат.На това ли да робуваме!?Тук има всякакви,така е и в живота.Е и сега с горен пост се опитват да кокетничат и да ми обяснят колко съм гнил от вътре.Ама карай тъп съм и не се сещам.Фризери,килограми и убийци на сомове.....мислят си,че това ме дразни.Добре,че напоследък започнаха имитация споделяне.Щото са се объркали,че точно те ще ме сложат на място с празни приказки.
Та по всичките тези поводи се зарадвах на публикацията от Троли.Така ги разбирам нещата......ловя ги на този,но са ми тръдзали и на този.Хванах го покрай параклиса и смятам,че там кълват по това време от годината.
Така ги разбирам нещата за участниците в форума.
Сега ще снимам какъв воблер взех днес от Орозката,за да си кажете мнението.Но радоста ми е по-голяма,че имам воблерите,които Троли постна.Сега вече зная,че мога да разчитам на тях за сом.Аз закачам обикновенно някакви боздугани дето са по-големи от скумрия.

Последно промяна от Emo-83 на Чет Яну 07, 2010 3:20 am, променено общо 2 пъти.
Кроки извинявай,но дълго писах моя пост и сега прочетох твоя.Съгласен съм с теб по всички точки.Никога един сом не може да бъде по-велик от добро приятелство.За радост намерих доста такива именно тук....ебати кефа.
А тебе те помня още в началото,когато постна всичките си воблери.Сподели и местата на които ходиш.Тогава си казах....е тоя е пич от всякъде.Мъжка работа.........само сега да не ми кажат,че ти се мазня за нещо.Аз нито съм ти махал от лодка,нито съм те виждал,но много искам това да се случи......,когато е рекъл Господ.
А тебе те помня още в началото,когато постна всичките си воблери.Сподели и местата на които ходиш.Тогава си казах....е тоя е пич от всякъде.Мъжка работа.........само сега да не ми кажат,че ти се мазня за нещо.Аз нито съм ти махал от лодка,нито съм те виждал,но много искам това да се случи......,когато е рекъл Господ.
- krokibg
- учете се от него
А така,кажи им го,какво толкова ще стане,ако и ругите понаучат нещо за риболова.Аз каквото имах да казвам,отдавна съм го казал.Няма за какво да се повтарят едни и същи неща по сто пъти.Емо,в интерес на истината,определени разцветки на Магнума са много уловисти.Каквото ще да си говорят "маисторите"цвета е от значение.При мен,определен нюанс на синьото при Магнума се оказа доста удачен и уловист.Имам доста солидни риби и на ФайерТайгър на един Сив Магнум.Като гледам цвета на Магнома които си постнал,защо да не работи,какво му има.Имам удари на воблери с такъв цвят на Рапала и ги имам в различни големини.Аз не робувам на цветовете,обаче се съобразявам с тях.ТНака че,смело го слагаи и атака.Ако лови и се докаже добре,ако ли не отива в отделението на пенсионираните.При някои следващ сезон,може пък да проработи.Едни които ми работеха едната година,миналата нищо не даде на тях.Така че пробата му е маиката,така правя аз !!!
Емо,скоро ще е приятел.Аз хора не ям,надявам се и ти не ядеш.Така че,спокоино можем да си направим някои и друг риболов и да пием по ракия.Франко днес го чух е се гласим да направим един риболов,надявам се скоро.Ще го бъзна малко и ще се разберем за съвместен излет !!!
Емо,скоро ще е приятел.Аз хора не ям,надявам се и ти не ядеш.Така че,спокоино можем да си направим някои и друг риболов и да пием по ракия.Франко днес го чух е се гласим да направим един риболов,надявам се скоро.Ще го бъзна малко и ще се разберем за съвместен излет !!!
Любе,сигурен съм,че имам всичко необходимо.Утре ще взема куфара си с воблери за да ги снимам.Просто до сега не съм влачил.Или е било за часове.Единственно 2008г. на Жребеца тролих 3 дена от инат и само ние с Левака не хванахме(тогава звънях на Троли да го питам на кво да пускам).Предишната година ги разковахме......а кажи каква е тази работа.
Тази година на Цонево съм влачил общо 8ч. за 4 риби(над 2кг.) и един тигел съм пуснал на булеварда.Какво да хвана....много ясно.....нищо.А сорри забравих Искъра на откриването 2 дена капо де лукс.
Тая година обещавам да съм сериозен.Започвам ги от фефруари на джиг......това поне го мога.
Чакай бре,забравих отново.На Тича тролих един ден и хванах около 10 сулки под половин килограм и един голям клен дето така сгъна... вземах,че го помислих за сом.
Тази година на Цонево съм влачил общо 8ч. за 4 риби(над 2кг.) и един тигел съм пуснал на булеварда.Какво да хвана....много ясно.....нищо.А сорри забравих Искъра на откриването 2 дена капо де лукс.
Тая година обещавам да съм сериозен.Започвам ги от фефруари на джиг......това поне го мога.
Чакай бре,забравих отново.На Тича тролих един ден и хванах около 10 сулки под половин килограм и един голям клен дето така сгъна... вземах,че го помислих за сом.
- krokibg
- учете се от него
Ставам сутрин,кефе,баня,лека закуска ако ми се яде и на вода.Тролене до обяд,2-4 часа тренирофки-кльонк,влачене до смрачаване и пак кльонк.Е,понякога повече влача и само вечер кльонкам.Надявам се да намеря правилния подход и точното време и за двата вида риболов.Така че,прави си сметката и си направи и ти график.От толкова време кльонкане,неможе да не си запомнил кои са пробитите часове и никога през тях за тези години не си вдигнал и един грам риба,камо ли да ни хванал.Тези часове,автоматично ги прекарваш в тролене и си готов.Ядене в движение,сране само при силен напън а по малка нужда знаеш как се прави.Аз от моята си пикая спокоино,а ти
Недаи си бож да залитнеш или да има вълна

- magiosnika---
- научил се да хвърля
Понякога, когато воблера е много бърз и се движи ниско край дъното стават чудесаTroli Rapala написа:Съгласен,но си затваряй устата,че мафията не спи и наказва!Аз съм се заредил и всичко е О.К.!
Наистина е много грозен и безформен,па лопатката е смешна!
Забравяш обаче един факт,че късият воблер иска ниска скорост,а дългият бърза!
Колкото е по-бърз воблера,толко е по-ефикасен/хищникът нема време да се усети от измамата/!
![]()
![]()

- magiosnika---
- научил се да хвърля
Тошко, за мен пък е много по - интересен моментът на изненадата, когато трябва да се справяш светкавично с ситуацията. Всички тролингисти ползват почти едни и същи модели, но по различен начин се ориентират в обстановкатаtoshko написа:Тролка, вече правилно си ме разбрал, риболовът нее моето място за агресия или самоцел, просто релакс. Затова и по-горе писах, че моите амбиции сравнени с твоите са мноооого скромни..

Маги, не си ме разбрал правилно, но както и да е. Абсолютно си прав за воблерите и ориентацията, но резултатите на първо място зависят от отделеното за риболов време.
А защо остана без коментар втората част от предишният ми пост? Освен цитираните от мен примамки има и други с които колеги тролят, но защо малчът? Сампо също може да каже за кастмастъра.
А защо остана без коментар втората част от предишният ми пост? Освен цитираните от мен примамки има и други с които колеги тролят, но защо малчът? Сампо също може да каже за кастмастъра.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Приятелството е химера,но явно не сте го осъзнали още!Мислите си,че като хапнете и пийнете с някой и готово!Това не е приятелство а заблуда!
Резултатите изобщо не зависят от отделеното време за тролене,Тоше!Той не се борел за нищо!Кой ще ти повярва,вземи се у ръце и признай на себе си защо тролиш!Кроки,всяка година имам сом на два воблера с различни цветове,единият е костура.Май забрави,като се усъмних в твоя бияч и ето сега си призна,че си се изказал прибързано,твоят бияч беше до там.Тук е разликата,открил съм нещо постоянно-даващо и по-важното е,че разгадах защо сомът го предпочита.Точно цветът предпочита!
Маги е много навътре в нещата,но точно той се възползва от позицията си на събирач на инфо-"Къде дава"?Ясно защо!
Никога няма да отида в калабалъка на Ивайловград-"Когато дава яко"!Когато дава е лесно и приятно,но разбираш дали и колко си добър,кога не дава.Явно при Тошето винаги си дава и той е над нещата!
А ква му е логиката да лови в потеря от 5-6 лодки и да обменя недостоверно инфо?В риболовът и сексът,просто треа да се справиш сам,по мъжки.Оценката обикновенно идва от жертвата,защото е усетила силата на твоето его!
Другият вариант е да ти избега или да чуеш зад гърба си-"Нещастник-Пешо поне парфюм ми взе"!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Защо се крия?Ми явно има причина,не една!Ето една случка!-"Набарах едри костури на тролинг в един залив,на Глаз-шад-рап синият 4см.гази на 3.3м.Всяко минаване по определена пътечка на 50 метра от брега ми носи костур 30-36см.-700-1000гр.Уникален екшън.Едно тъпо копеле ме гледа,кво правя и почва да говори по телефоно.След половин час идва неква кола и заедно заметат десет дънни на пружина за каракуди и платики,точно дет съм набарал костурите и подвикват-"Леко бе ей,да не ме закачиш"!На третия тигел верно ги закачих и почнах да разплитам моята и другата въдица,а он ритуално си среза влакното.Па ми кипна и излезнах да се разправям,беха трима па пистолет ми вадиха,сеир голем стана.Не искаха да стрелят,ма риболовът приключи.От тогава не понасям глупаците,дето правят нещо без никва логика,просто искат да ти пречат.Ни искам да ме познават,ни да лежим некой или за неква риба мене да ме копат.

- Don4o_62
- учете се от него
С приятели може да си правиш купон,но за риба се ходи сам(клъон и влачка),така го разбирам аз
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти