Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Как да регистрирам лодка?
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Как да регистрирам лодка?
Колеги преди няколко месеца купих от Германия лодка Quicksilver 605kk + колесар.Скоро реших да я регистрирам и стана СТРАШНО.Не ми приэнават договора с немеца и ми искат талон /имам само эа колесара/ и документ че е свалена от отчет??? А по думите на немеца никога не се е водила на отчет.Отгоре на всичко отношенията ни се раэвалиха эащото след превода на парите РАЭКАЧИ всичко което можа и ми го предложи да го купя на половин цена???А аэ го установих като я докараха в БГ.Грехота е от редовна да я права не редовна при положение че я платих КАТО ПОП.Ако някои нещо се сети да каэва /и внимаваите с немците че ............./
-
- научил се да хвърля
Re: Как да регистрирам лодка?
Здравей колега.
Ако дължината е по-малка от 4.57 не е нужна регистрация освен в случай, че искаш да я използваш за промишлен риболов. И на мен ми се случи същото и нямам проблеми, карам с договора който легализирах. Успех.
Ако дължината е по-малка от 4.57 не е нужна регистрация освен в случай, че искаш да я използваш за промишлен риболов. И на мен ми се случи същото и нямам проблеми, карам с договора който легализирах. Успех.
- kombat
- вече хвърля и на тежко
И моята е такава.Казваш на всякъде,че е 4.20 и никой не те закача.
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги, явно лодката е ТАЗИ. Така, че тя е 6.05 м. Ако някой знае как да се постъпи, нека каже, защото един приятел има подобен проблем, но с лодка от Швейцария.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Когато имахме миналата година преглед на лодките,изрично ги попитах
как се регистрира нова лодка,и има ли проблем.
Искат фактурата за закупуването на лодката.
Същото се отнася и за регистрация на мотора.
Но най-добре е да попиташ директно ИАМА.
как се регистрира нова лодка,и има ли проблем.
Искат фактурата за закупуването на лодката.
Същото се отнася и за регистрация на мотора.
Но най-добре е да попиташ директно ИАМА.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Эа такава става дума .Имам договор эа покупко продажба на лодката 605см е далга на 248 см широка като е включен и описан мотора Mariner 115 /4 taktov/+номера и отделен эа колесара.Не ми се бие камбана ПО ИНСТАНЦИИТЕ че ако не стане ОТ ПАРВИЯ ПЪТ ................А нередовна да я права е пълна глупост.Мерси на всички и успех.До пролетта се надявам да съм намерил решение (нали эа Гърция я купих УШКИМ(nikgeo написа:Колеги, явно лодката е ТАЗИ. Така, че тя е 6.05 м. Ако някой знае как да се постъпи, нека каже, защото един приятел има подобен проблем, но с лодка от Швейцария.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
При 6м задъжително регистрация.
Що ми се мота в главата,че нашите лодки там ( Гърция ) май не могат да работят.
Имаше нещо,не съм сигурен де.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Колега с четри тактов мотор + такса (не е много( можеКИРО написа:При 6м задъжително регистрация.
- чпс
- ще става разбирач
Колега, ако си от София - обади се в понеделник, вторник или сряда на Бойчо Чардаков - инспектор по корабоплаване и технически надзор - тел. 988 20 82...Не ми се бие камбана ПО ИНСТАНЦИИТЕ че ако не стане ОТ ПАРВИЯ ПЪТ ................А нередовна да я права е пълна глупост.Мерси на всички и успех.До пролетта се надявам да съм намерил решение (нали эа Гърция я купих УШКИМ(...
Точно тои дава ядовечпс написа:Колега, ако си от София - обади се в понеделник, вторник или сряда на Бойчо Чардаков - инспектор по корабоплаване и технически надзор - тел. 988 20 82...Не ми се бие камбана ПО ИНСТАНЦИИТЕ че ако не стане ОТ ПАРВИЯ ПЪТ ................А нередовна да я права е пълна глупост.Мерси на всички и успех.До пролетта се надявам да съм намерил решение (нали эа Гърция я купих УШКИМ(...