Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
Re: Воблери

това са последния за моналата година и първия за тази
и двата с екстра тракалка by takezo
ето го втория боядисан

и още един (32мм с опашлето)

-
- фен клуб-скобар
Интересни модели!
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

супер е станало, като го лакираш и заблести ще е трепач, това е идея зелена пъстърва
кьоркефали
Днес както си ровех, случайно попаднах на един много оригинален метод за направа на воблери от стари СD-та.
Метода се състои в ощи линии в следното: правиш си желаната форма на воблера от малко по твърдо дърво(да не е балса), разделяш на две и после нагрятия предварително диск се опъва по тази формичка.
Ето линка:
http://www.jigfanatics.de/nuetzliches/k ... au/cd.html
само по снимките става ясно, ако има повече заинтересувани мога да преведа и описанието по снимките когато намеря свободно време.
Метода се състои в ощи линии в следното: правиш си желаната форма на воблера от малко по твърдо дърво(да не е балса), разделяш на две и после нагрятия предварително диск се опъва по тази формичка.
Ето линка:
http://www.jigfanatics.de/nuetzliches/k ... au/cd.html
само по снимките става ясно, ако има повече заинтересувани мога да преведа и описанието по снимките когато намеря свободно време.
-
- и господ не е толокова добър
Преведи брат, да видим пълнежа, лопатките, залепването и др. подробности. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
Наистина е доста интересен начина на испълнението.А и като гледам стават доста ефектни .Само дали ще са здрави 
Прав е Илия за превода , че ще е нужен .Това гладкото СД с каква боя се боядисва за да го задържи .А и други въпросчета изникват.

Прав е Илия за превода , че ще е нужен .Това гладкото СД с каква боя се боядисва за да го задържи .А и други въпросчета изникват.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- каридата
- учете се от него
Много интересен метод но няма ли да се чупи и пука лесно след удър в скали и други подворни препядствия?
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

-
Като прочетох поста и веднага ми дойде на акъла как могат да се огъват.Използвах калъп за олово, иначе става по-даден воблер да си направим калъп от гипс, и слагаме воблера в лявата страна, огъваме, после местим в дясната страна и пак огъваме.Сега остава да ми обясните за лопатката, размер и наклон.Знам, че е писано, но по- лесно ще ми е ако ми обясните.Др. което, че нямам такава тел, дали няма да стане с медна, тази от кабелите.За другото ще чакаме превода.Ето и какво се получи.

Искам само да добавя, че става много лесно.

Искам само да добавя, че става много лесно.

Попреведох малко , но ако има някой мерак да постне снимките и малко превод да ми пише да му пратя материала.
Бая снимки са си
Бая снимки са си

-
- кандидат преподавател
Браво Илия това се казва сериозен човек.
Относно телта - аз като нямах точната тел исползвах кламери.Ръждясват след време но за пробния воблер стават.После ги правис с неръждавейка (същостават добре)накрая класиката кантал.
Лопатките ги правех от един плексиглас , който ми се струваше добър докато Марко не ми прати едно перфектно материалче мисля Лексан или нещо такова.Но може да пробваш и с кутея от диск или касета.
Лопатката не трябва да е много дълга и предната хълка да е мисля на 1/3 от дължината на лопатката.

Това врътка дупето яко и дори лови
А ако лопатката е прекалено дълга се върти около оста си и шава наляво или на дясно като улаво.
Мното важно е и утежнението .За да лети добре и да не се обръка неправилно на някоя страна трябва да се пробва.
успех и чакаме резултати
Относно телта - аз като нямах точната тел исползвах кламери.Ръждясват след време но за пробния воблер стават.После ги правис с неръждавейка (същостават добре)накрая класиката кантал.
Лопатките ги правех от един плексиглас , който ми се струваше добър докато Марко не ми прати едно перфектно материалче мисля Лексан или нещо такова.Но може да пробваш и с кутея от диск или касета.
Лопатката не трябва да е много дълга и предната хълка да е мисля на 1/3 от дължината на лопатката.

Това врътка дупето яко и дори лови

А ако лопатката е прекалено дълга се върти около оста си и шава наляво или на дясно като улаво.
Мното важно е и утежнението .За да лети добре и да не се обръка неправилно на някоя страна трябва да се пробва.
успех и чакаме резултати
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- кандидат преподавател
VGS написа:Попреведох малко , но ако има някой мерак да постне снимките и малко превод да ми пише да му пратя материала.
Бая снимки са си
Ако до утре няма мераклии ще се жертвам докато работя да се пробам.Щи драсна ЛС
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
Ще ме запалите чергата ей.Благодаря Ивчо.Ще чакам колегата да ми ги прати на имейла и ще ги кача всички материали.До колкото успях да прочета, воблера се пълни с епоксидна смола или подобна.Проблема е да се центроват тежестите и телта.Аз ще залея първо едната част, ще издялам за тежестите и телта, тогава ще залея другото и ще ги съединя