С РЪКА НА СЪРЦЕТО по реки и язовиревсе едно башибозук минава

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

С РЪКА НА СЪРЦЕТО по реки и язовиревсе едно башибозук минава

Мнение от ivan_yo »

Това което можеш да видиш по нашите водоеми са само боклуци, а от нас риболовците зависят най много нашите язовири и речни корита да са чисти и около всичко това да не са само само сухиндолски сметища.Затова колеги, трябва всички да се срамуваме не затуй, че всички го правим, а затуй че всички гледаме на това с равнодушие. АЗ КАЗВАМ :!: :!: :!: И НЕКА ВСЕКИ ПОЧИСТВА СЛЕД СЕБЕСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
parabela
новобранец
новобранец

Re: С РЪКА НА СЪРЦЕТО по реки и язовиревсе едно башибозук ми

Мнение от parabela »

[quote="ivan_yo"]Това което можеш да видиш по нашите водоеми са само боклуци, а от нас риболовците зависят най много нашите язовири и речни корита да са чисти и около всичко това да не са само само сухиндолски сметища.Затова колеги, трябва всички да се срамуваме не затуй, че всички го правим, а затуй че всички гледаме на това с равнодушие. АЗ КАЗВАМ :!: :!: :!: И НЕКА ВСЕКИ ПОЧИСТВА СЛЕД СЕБЕСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quo Браво :!: :!: :!:
Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от ivanka »

За съжаление наистина основаната причина за замърсяването около водоемите ни сме ние туристите като цяло. Бутилки, консервени кутии, найлонови пликчета и кутии и кофички от стръв. :? Аз си мисля, че манталитета ни е такъв и няма надежда за промяна, но все пак и аз апелирам да почистваме и събираме боклуците след себе си :D
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Ами има едни водоемчета по Варненско (арендовани)на които има поставени кошчета,табели да се пази чистота и т.н.И аз и повечето колеги си изхвърляхме боклуците в тия кошчета.Но какво се получи на практика- след обяда мина един циганин с каруца и започна да изсипва кошчетата в каруцата.Накрая отиде в близката гора и най-безцеремонно изсипа всичкия боклук!В гората!На около 500 метра от язовирчетата!Е кой е виновен в случая?Риболовците или арендатора при когото работи въпросния циганин.Далеч съм от мисълта че и ние риболовците сме цвете за мирисане,но....
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

С РЪКА НА СЪРЦЕТО

Мнение от ivan_yo »

Дайте да си поемем вината и да не искаме повиче от туй, от наща скапана държава. Ще ви попитам колко от отпадаците/боклуците/ които виждаме оставени или оставяме след нас по биваците са неунищожими. Не палим ли всяка вечер огнищата пред палатките, не може ли поне това което може да изгори да се изгаря или така сме си свикнали???? Толкова ли е трудно че неможем да го променим това в нас? Ще ви кажа аз какво правя винаги. Когато и където отида ,но когато е за повече от един ден установявам се правя лагера замятам въдиците и почвам така наречената оборка. Значи да ви кажа до сега съм изчистил много чужди боклуци, и след себеси не оставям. Не се срамувам да го правя. По някога някой ми се чудят, други от срам ли, от немай каде ли и те подхващат или поне около тях малко попокрият нещата. ТА ЕТО ЗА ТОВА СТАВА ВЪПРОС КОЛЕГИ!!!!!!!!! Е НАСЛУКА!!! И във ОГЪНЯ да се унищожава БОКЛУКА!!!!!![/b]
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

Само по-полека да няма после ПОЖАР , ПОЖАР , ПОЖАР.
От спининг клуб " Старите видри" редовно организират почистване на някой гьол . Миналата година почистиха Лобош , ако не се лъжа.
Даже го даваха по-новините . На мероприатието бяха поканени всички желаещи.
дай рибо рибо дай
Аватар
padi4o
новобранец
новобранец

Мнение от padi4o »

ТИ КАЗВАШ,НО МИСЛИШ ЛИ ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ТЕ ПОСЛУША :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
ТЕ ТЕЗИ КОИТО СИ ОСТАВЯТ БОКЛУЦИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖЪТ,ЗА СЪЖЕЛЕНИЕ НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ НИЩО :( :( :( :( :( :(
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Май не искате да ме разберете?! Не става въпрос за епизодични акции , нито пък ще се получи кой знае какво еко замъсяване от изгарянето на тези отпадаци. А на калин ще кажа "който го е страх от мечки /клечки/ да не ходи в гората/а той да не пипа кибрита/.До всеки бивак знам че има оджак. На Жоро ще кажа че данак смет по местоживеене са домовете си и не дърпай на дявола опашката да не ни прекрепят и данак смет към риболовните билети че у нас в България само това още неса ни наложили!! Затова се пее "ако до всеки един" съзнателен риболовец няма да е толкова зле. :wink: :wink: :wink: :wink:
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

" ко до всеки един застане още един" :?: :?:
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

ivan_yo написа: А на калин ще кажа "който го е страх от мечки /клечки/ да не ходи в гората/а той да не пипа кибрита/

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Внимавайте какво , къде и как палите защото с очите си съм виждал подпалена палатка и тъпо гледащи рибари.
Колега, ivan_yo аз лично никога не съм виждал изгоряла консервена кутия , стъклена бутилка , буркан . Виждал съм изгорена бутилка от минерална вода , тарелка/и , кутиики за стръв и всевъзможни производни на пластмасата . И самият факт че, ги виждам ме навежда на мисълта че, изгарянето не е решение на проблема . Не се заяждам с теб просто не споделям мнението че, изгарянето е добра идея.
Аз си ги събирам в един голям плик и си ги извозвам до най-близката кофа кето понякога ми струва километри комфорт :lol: .
И мисля че, това е най-доброто решение . :wink:
дай рибо рибо дай
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Зазбирасе не го считам за заяждане, но по горе бях написал /това кето може да гори да се изгаря/ !! Но, хайде да си кажем и НАСЛУКА защото разбрах че няма да се справим май с боклука. И все пак аз това което казах че чистя и горя ще го правя.Иска ми се и другите да го правят пък да видим дали няма да има малко ефект./"и ако до всеки един застане още един"/като мен, смятам че ще има някакъв ефект.
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

Еми считай че , съм до теб и мисля че, има много добросъвестни риболовци който почистват след себе си.
Призовавам тези който не го правят да започнат.
Незнам дали сте видяли снимката която качих за госта ни от Англя за това ще я сложа и тук.
Па белким някой му стане ясно за кво става въпрос , мене лично ме е срам ама МНОГО ме е срам.

Изображение

Вие как се чувствате?
дай рибо рибо дай
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ... ужасно се чувствам ... добре че не на всякъде е така щото иначе щеше да е ад
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Калине ,абе брато, да неси водил този англичанин там кадето си снимал? Мене че не съм бил там ме е срам. За това ако е вярно че е бил там с теб, направо те съжалявам :roll: :idea: А сега имам и една такава молба. Кажи ми от каде е тази снимка за да не бера и аз такъв срам заради някой недобросъ...... :oops: :oops:риба/глама/ри.
kalinanimal
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalinanimal »

Не не , не съм водил никого даже не съм сигорен от къде е тази снимка , мисля че, е от някаква кариера но със сигорност е от BG.
Имаше подобна тема във форума на Манията и от там я взех.
Ако разгледаш темите във този форум ще видиш къде има тема на въпросня пич от Англя , та аз реших да му покжа тази снимка та да знае за какво става въпрос у нас :oops: .
Снимката се казва "ЕКОРИБОЛОВ" и е взета от фотогравски форум.
Сложих я там не толква заради госта от Англия а за тези които оставят боклук след себеси, та ако на тях не им пука от подобни гледки белким им стане кофти от чужденците който идват у нас.
В което доста се съмнявам.
Незнам . Просто се чудя къв човек трябва да си та да не ти пука ?
Пишеми си ,пускаме си теми възмущаваме се и няма да променим нищо, вместо да си говорим за риба се занимаваме с ебати простотиите,
Вижте ги тйя от ИАРА , уволниха си ПиАр а ,(Алеко) . Значи на ТЯХ връзка с НАС не им трбва? Трябва да си плащаме билета и да си траеем. Ма то така е навсякъде!
Казвал съм го преди казвам го и сега: Ебати сбърканата държава!
дай рибо рибо дай
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”