за макрите НЕ Daiwa и Shimano !

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: за макрите НЕ Daiwa и Shimano !

Мнение от krokibg »

Ами,сложи горните две до една Дайва и едно Шимано и ако намериш разлика,яла ми се обади :lol: :lol: :lol: 95% от макариге се правят на едно място и затова са като близнаци :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Ами,сложи горните две до една Дайва и едно Шимано и ако намериш разлика,яла ми се обади :lol: :lol: :lol: 95% от макариге се правят на едно място и затова са като близнаци :lol: :lol: :lol:
Абслолютно си прав само щампите и цветтъ понякога сменят.
Хубави макари който достоймо могат да застанат от по-ниските класове на Шимано и прочие имат Байрон и Риоби.Всяка марка си има своята черешка просто някой компании влагат повече средства в бройки отколкото в качество.... :wink:

Колкото до по-горе посочените макари като гледам мога да съпоставя първата с Шимано туин паур
А третата с един модел на браунинг които не му помня наименованието...
Изображение
Без риболов няма любов !
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

Те всичко правят не едно място но с различни материали.Все едно да сравняваш найк и адидас със стоките на Илиянци...Разликата е огромна.Аз имам 2 макари шимано,Ексейдж и Стардик.Само като хванеш макарите се разбира че са качествени.Също така имам и няколко китайски макари които са много по евтини но също така са много добри...

А и макарата не се гледа само по дизайна според мен.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Аз се отказах от марката Шимано,лично мнение..ако ще си купувам Шимано ще внимавам да е произведено в Япония,ако не е,не виждам смисъл да давам 600 лв за Шимано Техниум произведено в Китай,по-добре да си купя някое Риоби или Дайва за 200 лв,които пак са произведени в Китай.Не съм никак заможен,но риболова ми е много голяма тръпка и обичам да си купувам качествени такъми,и колкото и да ми е трудно бих дал 600 лв за макара,но да знам че 10 години няма да ме предаде,защото ми писна да сменям макари и пръчки всеки сезон.Взех си телефидер на Шимано за 200 лв и се счупи в края на сезона при замятане от третата секция,при условие че акцията му е 100,а аз не му слагам повече от 35(става въпрос за риболов с бомбарда)и го пазя както се пази прът за 200 лв.Верно изкара страшно много риба,но 6 месеца и край.Взех си макара от най-ниските класове на Шимано,модела Катана2500,след 1 сезон запчатките му вътре бяха станали квадратни,нали е Шимано,какво като е нисък клас.Имам макари и пръти от 30 години,които са преживяли страховити работи и не ме предават,за какво става въпрос.Според мен всички пръти,които се произвеждат в Китай,са еднакви като качество,и марките като Шимано не се различават с нищо като качество от другите марки.
Зарганолог
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Тая първата METALLICA направо кърти. :D
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

На мен лично ми допада Шимано но и на Корморан много ми харесват(ползвам даже на корморан)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Добре де,вземете ги тези от един и същи ценови клас,отворете ги и пак за си говорим.Само скъпите им модели са сериозни,другото е понеже няма как да си продават свръх-произведените макари,направиха няколко нови марки,Дайва и Шимано направиха Авашима и имат един завод и бълват като луди,макарета като сиамски близнаци.Материала на ниско качественните макари,не е толкова лош,немогат да си серат в устите сами,но не издържа примерно като старите макари по 10 години.За две,максимем три и пътуват !!!Това съм констатирал,това ми е мнението :!: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

Квото и да си пишеме тука Шимано си е доказана марка и щом световни шампиони я използват значи има защо...
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

steaven написа:
ma3xa1993 написа:Квото и да си пишеме тука Шимано си е доказана марка и щом световни шампиони я използват значи има защо...
Остави Шиманото няма смисъл да го коментираме макар ,че и аз взех да се отплесвам дайте да говорим за дургите марки ! Хората и те трябва да ядът мек хляб !

Имам Shakespeare mach 1 много съм доволен от нея.Не е скъпа е доста надеждна.Ползвам я главно за фидер.

Изображение
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

На кой колкто му плащат повече ! Световния шампион ще ги лови еднакво добре щом е добър и с шимано и с корморан
Само да ти кажа,че имам корморан,който е по-добър от шимано .
Последно промяна от eminem94 на Чет Яну 07, 2010 10:57 pm, променено общо 2 пъти.
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

steaven написа:
ma3xa1993 написа:Квото и да си пишеме тука Шимано си е доказана марка и щом световни шампиони я използват значи има защо...
На кой колкто му плащат повече ! Световния шампион ще ги лови еднакво добре щом е добър и с шимано с и с корморан ! Така ,че това не е база за сравнение ! При спортния риболов нещата отива в по друга насока успеха се състой от много неща събрани на куп който във бясната конкуренция ти давата предимства ! Пари , Трениьори, Захранки , Екипировка , Такъми ,Тактика и други и други ... !!

Само да знаеш че макарите на корморан са много добри...А и май нещо не чаткаш кво имам впредвит...Shimano Exage е към 130 лв в момента а има некви измислени марки за по 80 лева.Е кое ще ти е по на далавера а.Имам Exage от 2 години,перфектна макара за мачов риболов.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Те ги ползват но на тях примерно им плащат за да ги ползват по този начин си правят реклама защото някой като види,че някой си световен
шампион ползва Шимано и той ще си купи Шимано най-малкото за да може да каже аз ползвам Шимано какво прави някой си шампион
не им знам имена не ме и интересуват те тези шампиони ходят само на зарибени язовири пусни го него на Ивайловградския или на Марица или пък на Струма където не е фраш със риба и той сам трябва да открива места,ей тези шампиони много хващат бре :D :D :D :D :D
Изображение Изображение
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

fn1p написа:
Те ги ползват но на тях примерно им плащат за да ги ползват по този начин си правят реклама защото някой като види,че някой си световен
шампион ползва Шимано и той ще си купи Шимано най-малкото за да може да каже аз ползвам Шимано какво прави някой си шампион
не им знам имена не ме и интересуват те тези шампиони ходят само на зарибени язовири пусни го него на Ивайловградския или на Марица или пък на Струма където не е фраш със риба и той сам трябва да открива места,ей тези шампиони много хващат бре :D :D :D :D :D

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Еми тогава аз предпочитам да събирам пари малко по дълго но да си купя нещо качествено.Въпрос на мнение.Аз от Шимано съм невероятно доволен.А и не знам дали знаеш не на всички състезатели спонсори са им шимано...Попрочети малко и тогава казвай кой колко им плаща и кой им е спонсор...
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Хайде и аз да се намеся,конкретно по темата...страхотен фен съм на по-старите моделчета на D.A.M - GLX,ZRI,VSI,TRX,SEL и т.н.,разлика в дизайн и вътрешно устройство нямат,аз имам 7 такива макари от 1997-98 год.,когато навлязоха на нашия пазар и до ден днешен,кусур със такава макара нямам...освен дребни поправими забележки.Това са 10-11 години вярна служба.Е кажете ми тогава как да не са ми по сърце. Леко грубовати,но пък надежни и вярни.За пръчките мога да кажа абсолютно същото.Сегашното положение на D.A.M,мога да определя като трагично...наскоро завъртях доста от новите модели,включително показаната на снимката DURA,която изобщо не ме впечатли,освен с цената си.Не знам защо,но не беше достойна за парите си.Странното е,че имат огромен асортимент,а при нас продават едва 20-30%,от тях.Идете в магазина на вносителя и разгледайте каталога,вижте цените в евро,а след това и продуктите...разликата ще направите сами.Но каквото и да пиша,нешата изобщо,ама изобщо не са добре.Но D.A.M ми е на сърцето,и още дълго време,надявам се,ще бъде там, за добро или лошо.Поздрави :D !
Последно промяна от tamihal на Чет Яну 07, 2010 11:33 pm, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

Има и други хубави макари освен Шимано и Дайва.Те са Ван Стаал :D ....Според мен всички макари от 90-те години са хубави(известните марки),щото са се правели за престиж и име.Днескашните кашкавали се правят за печалба( с изключение на скъпите модели).Всеки казва..ами Ексейджа много мазно върти.Ами върти мазно,ама като го държиш в ръката вкъщи.Само натоварвания и тестове с рибоци са показателни колко "мазно" върти макарата,а не въртене в магазина.Всичко опира до качеството на стоманите вътре в тях,колкото по-устойчиви и изчислени са материалите вътре,толкова по-скъпо е макарето,а тогава печалбата е тегава,щото народа масово купува евтинии.А на ви тогава евтини,красиви макари,ама кашкавалени!!Никога няма да взема примерно Абу Гарсия 2009г за 150 лв,пред един френски Мичел 90 год.Или един Ексейдж,пред едно Супер Аеро.Виж за Стела,Салтига,Туин Пауър,Инфинити,Турнамент...там е друга работа.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”