за макрите НЕ Daiwa и Shimano !

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: за макрите НЕ Daiwa и Shimano !

Мнение от eminem94 »

Ама сте големи разбирачи всичките ... steaven какво им е на корморан .... ? еми предпочитам да дам 200 лева за корморан отколкото 100 за шимано ... не те питам дали ти харесват или какво предпочиташ ... ;) Казвам само,че за мен това е марката ... Като гледам в тая тема всяко 2-ро мнение е твое .Хвани малко се спри .Пусна тема да питаш нещо пък сам си отговаряш в нея :rolleyes:
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

revox написа:...много мазно върти.Ами върти мазно,ама като го държиш в ръката вкъщи.Само натоварвания и тестове с рибоци са показателни колко "мазно" върти макарата,а не въртене в магазина.
Мога да дам пример с една макара марка EVOX на колега. Въртеше адски мазно в магазина, но въпреки големият и размер при толуп от 10 кг. стана така, че дръжката се върти, а ротора - не. Какво усукване и изронване на червяци и зъбчатки се получи, така и не разбрахме - колегата извади рибата и макарата пак си заработи и не разреши да я отворя. На следващата такава риба не го мисля :lol:
Изображение
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Въртял съм Аливио, Катана, Нексейв,еми разлика от да речем евтините модели макари на BALZER,CORMORAN,ABU,VEGA,MITCHEL или каквото там се сетите няма...всичко останало е лично предпочитание или робуване на марка.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Еминемчо,вземи даи 200лв за Шимано и да не говорим.Еба ти и Корморана,като че тази фирма нямат дизаинери,все едно са дялкали моделите им с тесли :lol: :lol: :lol: Ако някои копира нещо в Българи,собственника на прототипа /поне до скоро беше така/няма как да му направи каквото и да е :shock: :shock: :shock: На вън обаче,нещата стоят по друг начин,няма кои да те остави да плагиатстваш и ако те згащят тамошните адвокати,направо жална ти маика.Стивън,може и така да е,но аз не мисля по същия начин.Тази марка е направена съвместно,между Шимано и Дайва,точно за да могат да им се натоварят мощностите максимално и да не се правят в два,три или четири завода а на едно място,с евтина работна ръка и т.н.
росто и логично !!!Дайва си правят техните модели,конструирани от техните си инженери,Шимано - също.Пръкват е или по-точно,правят още една-две марки макари,досущ като техните,с малко и минимални разлики,за да не плащат на инжинери и конструктори за нови модели и бълват,колкото може да произведат.Това което се продава като оригинални Шимано и Дайва,просто се продава,а другите макари с нови имена запълват кухината от евтини макари,приличащи на Скъпите марки.Аз така мисля,като същевременно стана въпрос за това и приТомата,дето им е вносителя за Пловдив /говоря за Ава-Шима/Така че,Умния и находчив бизнесмен са си Дайва и Шимано направили консорциум :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

Южно корейските КУАНТУМ
Скъпите модели на ТИКА
Стария Браунинг Синтек
Старите Балзери
Фокс
Старите Абу Г.
Старите Мичели и Шекспири
Японските Риобита
Всичките тези са СУПЕР ДОСТОЙНИ макари за ценителте
Изображение
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

На скоро четох мнение,че TICA и една друга известна марка се правели в един и същ завод...даже пръчките на TICA,пристигали с лепенки на другата фирма...голям смях.От известно време имам наблюсения и върху тяхните продукти и мога да кажа,че като всички други фирми в бранша имат много ''конфекция'' и много ''висша мода'',особенно в пръчките,а болонезите са прфектни.А шаранджийските модели.Модели като LIBRA,CAMBRIA или SPINFOKUS,са среден клас макари с добър компромис цена-качество и определено,според мен са много по-добри от ниския клас на SHIMANO. A ARIES е невероятна макара за спининг,говоря от личен опит.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ами,иска се купуване,пробване и ако на човек му бендиса,да си я ползва.Един харесва Корморан,друг харесва Морморан,всеки си е луд за себе си.Минах през всички модели,които ги е имало в България/това вече за десети път го пиша от как съм в форума/ и от момента в които внесоха Шимано,не съм пропуснал да си взема модел от новата порция за дадената година.И сега,чат-пат ползвам други марки като Абу Гарсия и Даива,пробвах две тики,Шаранджиска и спинингов модел един.Така или иначе,когато нещо ти дава спокоиствие и сигурност в нещо,винаги ще предпочетеш да се възползваш от това което си испробвал и го познаваш,а няма тепърва да залагаш на новото,което незнаеш какво ще ти сервира в даден момент :idea: Нека всеки да си лови скаквото иска и каквото може да си позволи,защото в крайна сметка ако всички имаха възможност,щяха до един за са с най-скъпите модели на най-реномираните фирми и този разговор,нямаше да се състои - това е истината - КИНТИТЕ :idea: :idea: :idea: Нямаше да говорим за стотици марки а за две-три ,скъпи и перфектни и щяхме да се дръгнем само за тях. Ще мине време и нещата ще се подредят както трябва да са,наистина ще останат само тези на пазара,които са в състояние да дадат перфектното качество,визия и цена.Другите ще си го начукат,защото никои не е толкова луд да поддържа и дотира нещо което е губещо и няма печалба.А дано съм прав и да мяткаме всички с най-скъпите и квалитетни макарета за удоволствие :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

След много сменени макари от различни марки не съм този ,който е открил топлата вода.Ловя на плувка с Шимана,като изключение прави един мачов Мичел с преден аванс и който не желая да подменям.На фидера ловя с Окума -Коронадо и Окума EPIX,а пикера е с макара от по ниския ценови клас-Еврохолд-байт рънер модел 30 и тя се оказа добро попадение.Навива перфектно влакното а за тия парици си е чудо.И въпреки,че макарите ,които използвам/без Шиманото/се доказаха ,като качествени такива имам ли възможност бих ги сменил с Шимана.Въпрос на лични предпочитания,явно нито едно от тях /сменил съм доста/не ме е предавало досега.Имах макара на една наскоро излязла фирма и коментирана по-горе на която на третия риболов се счупи една пишчица на пружината на обръщача на скобата.Стои в бокса вече втора година чакайки някакво решение.Макарата е под 100лв и над 50лв :D :D :D Марките ДАМ и КОРМОРАН не желая да коментирам,купувах ги за магазина ми единствено,че се продаваха.На третия риболов се появяваха луфтове в дръжките,които съм отстранявал,но не е редно да е така.
Еминемчо за 200лв.ще си купя GTM ,имам го де само като пример при нужда.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
nikaro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikaro »

Не трябва да се слага под един знаменател всичко "китайско"
Има две категории:едните са си ментаците,които някой китаец е решил да прави в
гаража и да им слага щампи Армани,Версаче,Адидас,Сони,Шимано.......и тн.
А другите са тези,при които концернът Шимано да речем е решил да открие завод в
Малайзия не заради друго,а заради евтината работна ръка и там се произвеждат същите
продукти,от същите материали,със същите технологии под надзора на специалисти от
Шимано,които по нищо не отстъпват на тези произведени в Япония.Защото никой производител
не би рискувал името,което си е създал като даде лиценз на някой китайци,турци,малайзийци и др.
без да знае какво и как го произвеждат.Така че има "китайско" и "китайско" :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Поелседните макари, които си купувам са само Дайва и Шимано. Обаче отчитам това като грешка.
Има много прилични предложения от други марки. Примерно подариха едно трабуко на баща ми. Ксантос 620 със заден аванс. Отказа да го ползва и аз го метнах на една от болонежите, че беше лекичко.
Останах изключително доволен. Реди перфектно, натоварих я с две хубави рибки перфектно се държа аванса и не се запъна въобще макарата.

Иначе много добро впечатление са ми правили Тика Сплендор, Абу Грасия 803 доста над средния клас макари.
за жена от около 150 лв.

Марка макари, които не са ми направили никакво добро впечатление са Корморан и сегашния Дам :wink:
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

ma3xa1993 написа:
fn1p написа:
ma3xa1993 написа:Квото и да си пишеме тука Шимано си е доказана марка и щом световни шампиони я използват значи има защо...
Те ги ползват но на тях примерно им плащат за да ги ползват по този начин си правят реклама защото някой като види,че някой си световен
шампион ползва Шимано и той ще си купи Шимано най-малкото за да може да каже аз ползвам Шимано какво прави някой си шампион
не им знам имена не ме и интересуват те тези шампиони ходят само на зарибени язовири пусни го него на Ивайловградския или на Марица или пък на Струма където не е фраш със риба и той сам трябва да открива места,ей тези шампиони много хващат бре :D :D :D :D :D

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Еми тогава аз предпочитам да събирам пари малко по дълго но да си купя нещо качествено.Въпрос на мнение.Аз от Шимано съм невероятно доволен.А и не знам дали знаеш не на всички състезатели спонсори са им шимано...Попрочети малко и тогава казвай кой колко им плаща и кой им е спонсор...
Колега не казвам че шимано не са хубави и аз ползвам шимано и макара и сега чакам да ми пристигне и пръта просто ти казвам че тези
състезатели ги ползват защото им плащат.
Изображение Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

На запад не съществува изразът - китайско шимано -то е просто шимано.Това не важи само за макари,а за всякаква техника.Мислите ли,че ако модела Аливио го правеха в Япония щеше да е върха? Естествено не! Просто щеше да струва 3-4 пъти повече.
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

tamihal написа:...всичко останало е лично предпочитание или робуване на марка.
Това е истината! :smt023

nikaro написа:Не трябва да се слага под един знаменател всичко "китайско"......
....Така че има "китайско" и "китайско" :wink:
Още една неоспорима истина!И за да не съм голословен показвам на Еминема и го питам "Къде е разликата?":
CORMORAN CORCAST FEEDER 5PIF
Изображение

BARACUDA HQ2
Изображение

Не ми казвайте,че и двете не са китайчета само! ;)

CrossFire написа:...Мога да дам пример с една макара марка EVOX на колега
Митак,точно Евокса е най нескопосаното изпълнение в серията корпуси Viva,FL и още две три "марки"! ;)

steaven написа:Така няма ли някой да изрази мнение за Тика ! Тикаджийте да се намесят !
Има ли смисъл от коментар?
Scepter GE
Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

fn1p,слушай сега млади момко.На тия състезатели не им плащат да ловят с Шимано,то най-известната личност си е техен фирмен сътезател и консултант-Алън Скотърн.Болшинството ловят с Дайва и Шимано само заради едно нещо-направени са както трябва.А плащанията са цялостно рекламиране на стока и това са...няма смисъл да ти обяснявам.Защо ли на плувките RIVE пише името на Алън Скотърн,защо на Сенсас пише Диске,защо на WDE пише Боб Нъд..Ако не можеш да си отговориш сам на въпроса ще ти дам един жокер-колко риболова имат те на година и колко извода могат да си направят за продуктите ,които използват.Да не давам още примери с Браунинг,Гарболино,за Мило ,Трабуко,Тубертини,Колмик,Мавър и т.н.
Извинявам се за off-a.Моите изводи съм ги направил от времето когато имах възможност да правя по 200 и над 200 излета,можеш ли да си го побереш в главата,50% да са ми били с мач или на боло,е било достатъчно да се убедя-Шимано.
Мите,двете макари се различават само по цената :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Каквото и да си говорим и пишем,не всичко е SHIMANO и DAIWA...има и други :wink: ,ама трябват очи за да се видят и ръце за да се пипнат.Когато човек е предубеден,че даден продукт не става,каквото и да му казваш,както и да го убеждаваш,той си държи на своето.За себе си разбрах,че горепосочените марки няма да полюбя,не защото не са много добри,напротив...а защото има и други такива,неотстъпващи по качество и стил...:smt023 Може да съм предубеден,и всякакъв друг,но за мен D.A.M и TICA, ще си останат приоритетни фирми. :D
Последно промяна от tamihal на Пет Яну 08, 2010 11:16 am, променено общо 2 пъти.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”