за макрите НЕ Daiwa и Shimano !

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Re: за макрите НЕ Daiwa и Shimano !

Мнение от fn1p »

butnik написа:fn1p,слушай сега млади момко....
butnik,само ще ти кажа че едно време е било доста по различно от сега,всяко едно пособие е било по качествено като изваботка от сегашните пособия
за риболов сега имат повече екстри.Иначе зех да държа на шимано от средата на 2009 година.

------------
2.5 - Когато цитирате мнение на друг потребител цитирайте само първите 2-3 реда или само частта, която коментирате.
Спазвай правилата! sapuna
Изображение Изображение
charana
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от charana »

има много фирми които произвеждат качественни риболовни продукти но за макари има само две и всички ги знаем DAIWAиSHIMANO
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Малкия,млад си още да обсъждаш кое е здраво и кое не.Ако ли пък го правиш трябва да е подплатено с много стаж и разбиране по материята,далеч съм от мисълта да не изказваш становища,но за мен са пълен смях.И чети всички постове на колегите,производството е изнесено в държави с евтина работна ръка,това са фирми утвърдени от много години на пазара и едва ли ще допуснат да го отстъпят независимо къде им се произвеждат продуктите.Ловете си с ДАМ и др.има марки които съм ги отписал,не отричам,че имат и някой сполучлив модел,но не искам да го налучквам.Мога да посоча много които държат добър пазар и рядко се чува лоша дума за тях-VIVA,TEBEN,Jakson,Evrohold и др.Но избора си е индивидуален.А на мен ,като търговец винаги ще си остават всичките добри,че някой трябва и да ги купува :D :D :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Има ли някой,който притежава макара Ван Стаал,да сподели впечатления.Мисля,че тези макари отговарят на всички мои изисквания,по-специално за риболов на сом.По принцип не робувам на марки.
Харесвам начина на редене на кордата от макари Мичел при риболов на леко.Приятно съм изненадан от качествата на Рьоби Заубер,имам модели на Шекспир за дъно,които са много добри,както и Дайва и Шимано Туин пауър/японско/.Мое мнение,че има макари за неспециализиран риболов,например на плувка,където не са важни толкова върховите качества на макарата,така че няма смисъл да се робува на марки.Има и специализиран риболов,където изискванията към макарата са много по-големи и там не трябва да има компромиси.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Много смешна тема , особенно заглавието и :lol: :lol: :lol:

Баси да се чуди човек как съм я пропущил начи :oops: :oops: :oops:

За ся немам време да я чета цялата до тука ама четох до едно място та да дам набърже коментар па като я прочета цялата тогава па може да се изкомпетентвам тъй да се каже :D

Любе , нито Дайва , нито Шимано имат каквото и да е било общо с претенциозният боклук наречен АваШима еле па те да са я създали :wink: Казвам боклук щото марката сравнена с една купчина други марки в ценовият и диапазон си е боклук който предлага само външен вид на продуктите си !

пп - аксел , ТП дали е Японско или Китайско никъф проблем като даже Китайското е по-надеждно в куп дурако ситуации :idea: Тука естествено не става дума за ТП Пи Джи де :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

steaven написа:...Глупаво би било много да правят друга марка !
По принцип и Дайва и Шимано правят макари по поръчка на други фирми ( примерно как макарите на Ст. Кроа които са си Дайва Кеприкорн която ако и да е спряна от производство си се произвежда с друго име и то не само за Кроа ) но в никакъв случай няма да се занимават да отварят съвместна фирма за производство на лъскава смет а го правят за фирми с доказано име и репутация .

Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Браво Павле,пак ма светна :lol: Ако не си ти,прост ще си умрем :lol: :lol: :lol: Аз не съм собственник на фирмата и таки ва неща се пазят в таина.Незнам на теб кои ти даде информация но аз подочух нещо от вносителя.Малко логично мислене,преценка по външния вида на макарите и ето ти ситуацията.А дали е боклук или не,това си е проблем на производителите,аз не ги ползвам и нямам намерение дажи.Питам те,причичат ли си 95% от макарите на пазара по външен вид или не??? Ако си приличат,което е фак и най-кьоравия го вижда само ти не,значи има истина в това че ги правят на едно място.Пристигат модели от един производител с малко разлики помежду си,без марка и лепенки,след което всяка новоизмислена марка си лепи лепенките,правят си надписите с в друга вирма за надписване и ето ти новите марки.Аре убеди ме че не е така.Недеи да гледаш какво се пише,всичко е за заблуда на потребителя и на тях и м дреме какво си пишем тук с теб.За тях е важно завода да работи на пълни обороти а не да продадат няколко милиона и другите да си ги завират отзад.Чао за сега :lol: :lol: :lol:

Всички нови модели на марките са като близнаци на външен вид,няма какво да го умуваме Стивън,остави ги тия,какво ми е наговорил Томата,може и да съм се подвел,но окото трудно се лъже !!!То корпус,то извивки,то шпули,то бигели,то вътрешни механизми.Направо един хуи си ги е правил :lol: :lol: :lol: :lol: Ехх,добре че сте вие,та да ни минава времето пред компа.Аиде баи-баи :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:... аз подочух нещо от вносителя...
Любе , сорри ама какво очакваш да ти спомене точно вносителят който лансира непозната за БГ продукция при това с лъскаффф вид ?!? Още повече че примерно макара от тая продукция след като и плати всички такси , акцизи , ДДС и пр. му стъпва на 8$ бройката след което в склада на едро я дава за 60 - 70 лв. като на дистрибуторите им споменава че спокойно могат да и сложат 70 - 100% отгоре ?!? Не друго ами такова нещо като световна конспирация особено относно производството на макарите нема :lol: Просто човек е хубаво да се поинтересува и извън гръгът на вносител / краен продавач . Друг е въпроса какво как отнася крайният потребител като на първо место са рекламните трикове и присламчвания към "големите" . Тва като Тиката къде по принцип те правили преди на Дайва макарите а какво ли не биха дали само да докоснат "макарите" на некой от производителите на Дайва :smt044 :smt044 :smt044 Друг е въпроса че както при абсолютно всичко външен вид се копира поголовно ама то и тва с цел маркетинг та ... Има една поговорка за носенето на новите дрешки и тя си е винаги актуална сметам :D

Павел Иванов
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

steaven написа:... Crossfire и другите лайна !
:roll:
Ако не знаех, че Даива имат такъв модел, щях да си помисля, че за мен намекваш нещо! :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Специано АВА-ШИМА няма нищо общо с нито една от двете фирми,освен подвеждащото звучене на марката.Имам някъде една статия специално за фирмата,дано я открия някъде,но мисля ,че европеец стои зад нея,нещо ми се върти за някакъв чех,не си спомням.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Има и други хубави макари,поне когато ги ползвах преди години,бяха такива.Как сега да говоря за тях,като не съм ги пипал от години.И Павле,да те открехна пич,не ми дреме кои какво произвежда :lol: Аз се водя от други критерии за определените марки.Що се отнася до това как се копира и поръчва,нещата са прости.Отива собственника на нова марка или негов представител в определен завод,където правят рибарски такъми.Казва че иска да поръча пръчка/ки за неговата фирма и макара /ри.Идва стадо инженери и конструктори,вадят една сюрия модели и запобват обсъждането.Човека ги гледа,казва какво иска аджеба да продава на клиентите си,те си записват,избира си модел на външен вид/корпус/казва цвета и ето ти как се пръкват.Да ама ги правят все в заводите на реномираните марки,а защо не и в техен завод.Защо мислиш че не са си стиснали ръцете под масата,то на двете най-големи фирми,макаретата им са досущ като близнаци.Ама ти нали не приемаш нищо казано от друг,тя е ясна.Аз поне ако съм згрешил,винаги се извинявам.Само уекинко понамекна за приликите,а те са очевадещи,просто не е копиране,направо си е тяхно производство :idea: :idea: :idea: :idea: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:

Ице,приемам го това за истина и няма да споря.Проблема обаче е в това че човека ги прави в тения или техните заводи.Приема сериозните фирми имарки,защото зад тях стои човек които им е дал името и първите такива си ги е правил в гаража - примерно.Иначе,още колко ще си пишем по тези въпроси,не е истина.Мисля че и когато грабнем бастуните пак ще е така :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Последно промяна от krokibg на Нед Яну 10, 2010 7:54 pm, променено общо 2 пъти.

Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

A на мен един българин ми се върти в главата,дето съсипа хубавата марка :evil: ...ама Вие всички си го знаете :lol:,кой е той !
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

tamihal написа:A на мен един българин ми се върти в главата,дето съсипа хубавата марка :evil: ...ама Вие всички си го знаете :lol:,кой е той !

Ами да ни кажеш вънросната личност и марката дето е усрал :evil: :evil: :evil: Пишеш след моя пост,мене ли визираш нещо,не схванах.Хубаво е да се пише с имена,не с недомлъвки и така че хората да разберат какво искаш да кажеш,иначе Дам са едно лайно,правени в час по трудово обучение.Ето така се пише :idea: :idea: :idea: :idea:

Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Еми точно така си е...не исках да засегна никого. :) Просто визирах Орозов.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Tamihal,когато отварях магазина в далечната 199..г. посетих въпросната личност за да заредя от него стока.Не ме пусна и да вляза в склада,пита ме за колко пари ще пазариш стока,ами как да кажа като мога и с празни ръце да излезна,може ли без да си видял какво има вътре да отговориш.А имах крупна сума в себе си.Повече не искам да коментирам тази личност и продаваните продукти от него.Любак,ние само нищем марките,а бастуните не са много далеч ,живот и здраве :D :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”