Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Болонеза?
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Болонеза?
Здравейте колеги, имам нужда от съвет при избора на пръчка.
За празниците съм решил да си купя 7м. Болонезе. Тавана ми е 600лв. Разгледах някои стари теми във форума.
В общи линии мненията се групират около Тика Арес. От каталога на Шимано си харесах Техниум и или Спийд Мастър-5та акция.
Не мога да си обясня защо, след като Шиманото е направено от карбон 100 и нагоре, и е по-тежко с близо 100 гр. от Тиките или Мичел.
Гледах Мавер, който не ме впечатли. Гарболиното изглежда добре, но никъде не мога да прочета отзиви.
За празниците съм решил да си купя 7м. Болонезе. Тавана ми е 600лв. Разгледах някои стари теми във форума.
В общи линии мненията се групират около Тика Арес. От каталога на Шимано си харесах Техниум и или Спийд Мастър-5та акция.
Не мога да си обясня защо, след като Шиманото е направено от карбон 100 и нагоре, и е по-тежко с близо 100 гр. от Тиките или Мичел.
Гледах Мавер, който не ме впечатли. Гарболиното изглежда добре, но никъде не мога да прочета отзиви.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Болонеза?
Ареса е твоята пръчка щом си потговил толкова пари може и да ти остане някой лев и за макаричка 

Без риболов няма любов !
Ами Шиманото е по-тежко,щото е по-здраво.Виж Тика Уондър на 7м колко тежи?!Тя е от здравите
За 600лв ще си вземеш 2-3 Тики,хубави пръчки са.Аз ако съм приготвил 600лв за боло,ще отнеса един Антарес или Аспайър на Шимано!!!...виж и Колмиците,има уникати!

Колега,нещо си в грешка с шиманото.Има няколко speed mastera.Не знам кой си гледал,ама е супер.Какво залитате по тези тики само не знам.Не,че не са супер,но не са само те.Има и шимано aspire за 700-800 лв.Мисля от новата технология,което е върха на болото. 
Shimano Speedmaster BX TE 4 700 SMBXTEGT470
Length - 7m
Closed length - 1520mm
Weight - 274g
Guides - 10
Sections - 7
Casting weight - 3g to 15g
това е с биофибри , ако ти говори нещо.274гр.,кво повече?

Shimano Speedmaster BX TE 4 700 SMBXTEGT470
Length - 7m
Closed length - 1520mm
Weight - 274g
Guides - 10
Sections - 7
Casting weight - 3g to 15g
това е с биофибри , ако ти говори нещо.274гр.,кво повече?
Последно промяна от lfc_boy на Вто Дек 15, 2009 11:19 pm, променено общо 3 пъти.
Above us only sky
- stoianoff
- научил се да хвърля
Колега, не знам защо смяташ, че мненията се групират за Tica Ares, но според мен тази група са грешни мнения. И аз и бях много мераклия на тази Тика, но когато я хванах в ръка разбрах що за дърво е. Голям диаметър, изглежда твърде крехка и "изкуствена въдица". По-добра е Signal-a, нищо че е по-стар модел. Разбира се, това е мое мнение, но няма да го променя.
Нямам наблюдение за Шиманото, но вече 2-ра година ловя с едно боло на Maver Falcon 145 MX. Аз съм очарован от тази пръчка и бих те посъветвал да видиш сериите Legend, Evanon или Laser. Мисля, че няма да сбъркаш. Така и така си приготвил пачката виж и Colmic, там избора също е много голям.
Нямам наблюдение за Шиманото, но вече 2-ра година ловя с едно боло на Maver Falcon 145 MX. Аз съм очарован от тази пръчка и бих те посъветвал да видиш сериите Legend, Evanon или Laser. Мисля, че няма да сбъркаш. Така и така си приготвил пачката виж и Colmic, там избора също е много голям.
Едри!
-
- фен клуб-скобар
Момчето се е прицелило на високо и бая парички си е приготвил за боло надявам се да избере подходящата маркова сопа
не че Ние не ги ловим и с GLOBE вече трета година имам такава 6ца и втора 5ца
не че Ние не ги ловим и с GLOBE вече трета година имам такава 6ца и втора 5ца
това глобе тежи цели 300 гр.jultopepi написа: че Ние не ги ловим и с GLOBE вече трета година имам такава 6ца и втора 5ца
Я някой, ако е ползвал това боло на фокус да сподели как е като строй, баланс и т.н.
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7151
Above us only sky
-
- кандидат преподавател
Препоръчвам ти Speed Master AX TE 5. Уникална пръчка. Ползвал съм я много активно една година, и сега ме е яд че я продадох. Тиките са големи дървета. Много са тънкостинни, и много лесно се трошат. Аз знам за поне 10 случая.
Върл Shimano фен!
- kodek
- ще става разбирач
Миналата година си купих Vega 6м карбон. с муфи, не че толкова ми хареса, ми никой от моя отбор няма такова.
има и добри страни, може да се разпъва от 2м до 6м.колкото ти трябва, според брега.муфите държат стегнато и имаш тояга с регулируема дължина.
има и добри страни, може да се разпъва от 2м до 6м.колкото ти трябва, според брега.муфите държат стегнато и имаш тояга с регулируема дължина.
-
- новобранец
благодаря колеги, вэех си Speed master bolomach 7m,че и макаричка.
Antares TE5 i Speed master TE5 ги нямаха налични

-
- кандидат преподавател
Честито! Аз основно ловя със същото само ча на 5 метра. Много съм доволен, не го давам за нищо!!!borislav4o написа:благодаря колеги, вэех си Speed master bolomach 7m,че и макаричка.

Върл Shimano фен!