Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

съвет за макара
Модератор: sapuna
- demi
- вече хвърля и на тежко
съвет за макара
искам да си взема макара, дайте някой съвет за макара за мач и боло на шекспир или корморан , кво ше кажете
кълве ли...
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: съвет за макара
Определено Корморан. Преди със сигурност щях да ти кажа Шекспир, но последните години сериите им са пълен провал ,а качествово на макарите е повече от не задоволително.
-
- разбира нещата
Имам на Шекспир доста неща включително и макара, бих казал, че са задоволително качесво но не и добро.
Ако колегата визира макарата на Корморан с голямата по диаметър шпула мисля, че не струва. Съдя по обявите за продажба, които се пускат постоянно и от колеги, които я ползват (казват, че кордата влиза под шпулата)
Ако колегата визира макарата на Корморан с голямата по диаметър шпула мисля, че не струва. Съдя по обявите за продажба, които се пускат постоянно и от колеги, които я ползват (казват, че кордата влиза под шпулата)
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Аз имам корморан с голямата шпула,ловил съм няколко пъти вече с нея и веднъж не ми е влязло влакното под шпулата.Не знам как на едни им влиза на други не
Корморан Коркаст 5 с ръб на шпулата и четки.Може и това да предотвратява проблема на по-стария модел,който няма тези неща 

Above us only sky
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
.....няколко пъти,е има време да разберешlfc_boy написа:Аз имам корморан с голямата шпула,ловил съм няколко пъти вече с нея и веднъж не ми е влязло влакното под шпулата.Не знам как на едни им влиза на други неКорморан Коркаст 5 с ръб на шпулата и четки.Може и това да предотвратява проблема на по-стария модел,който няма тези неща

Деми,колко пъти и на колко места ще ни ангажираш с темата за твоята макара.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Колега не разбирам много от мачови макари но тази на корморан ми изглежда стабилна http://www.masterfishing.bg/cgi-bin/e-c ... ar1=&var2= ако имах твоя проблем да си избирам макара за мач или боло щях да си купя тази.

Имаше по стар модел на този корморан без ръб на шпулата, и без четки - там влизането на влакното под шпулата беше нещо нормално,аз имам над 100 риболова с по-новия модел с ръб на шпулата и четки,нито веднъж не ми е влязало влакното под шпулата.butnik написа:.....няколко пъти,е има време да разберешlfc_boy написа:Аз имам корморан с голямата шпула,ловил съм няколко пъти вече с нея и веднъж не ми е влязло влакното под шпулата.Не знам как на едни им влиза на други неКорморан Коркаст 5 с ръб на шпулата и четки.Може и това да предотвратява проблема на по-стария модел,който няма тези неща
![]()
![]()
![]()
Деми,колко пъти и на колко места ще ни ангажираш с темата за твоята макара.
Зарганолог
- krokibg
- учете се от него
Ами четките затова са ги сложили,понеже на тия боклуци им влизат кордите под шпулата.Много добър съвет му давате,Корморан та Корморан
Абу Гарсия,Тика бих предложил да си вземе колегата.Иначе лапетиите дават съвети,да си вземе макара и вместо да лови с нея,да се бори по цял ден с корди навити под шпулата.Толкова им е техническия потенциал на тия от Корморан,че на половината и повече то им модели,кордата влиза под шпулите,да не говорим че и влакното се усуква
Това го пиша от опит,понеже преди години и аз съм ползвал шибани макари,поради невежеството ми.Успех в търсенето !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Колега,малко по-спокойно с обръщенията,инъче да целия форум знае ,че си голям спец,тук всеки споделя всеки дава мнение,не мисля,че ти прави чест така да си налагаш твоето,човека търси корморан или шекспир,аз споделям какви са ми впечатленията от макарата,която евентуално мисли да си закупи,не всеки може да отдели средства за качествените макари,които използваш ти,някои ловиме с боклуци.Това е положението.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:понеже на тия боклуци им влизат кордите под шпулата.Много добър съвет му давате,Корморан та КорморанАбу Гарсия,Тика бих предложил да си вземе колегата.Иначе лапетиите дават съвети,да си вземе макара и вместо да лови с нея,да се бори по цял ден с корди навити под шпулата.
Зарганолог
- krokibg
- учете се от него
Тя простотията е велика,няма лабаво.Спец съм,според годините ми и опита които съм натрупал.А ти,като има проблеми с тези макари,и вкарват кордата под шпулата,защо ги предлагате на момчета а ??? Българската простотия,няма равна на себе си,когато на някои му влезе,веднага дава съвет та да го начука и на другите,да не му е само на него вътре.Колега,явно не си в час,научисе че има хора които говорят истината и не спестяват нищо на никои.Така че,честното ми и коректно писане,наричането на нещата с истинските им имена ако те дразни,значи си голям тъпак,което е и видно от глупавото ти засягане.Простотията няма почивен ден.И аз съм гладевал,и съм ловил с издухани макари,така че не ме обиждаи,а се вземи в ръце и говори истински неща не да набутвате колегите.Къде видя да съм споменал макарите с които ловя в тази тема,я ми покажи
Лови си с каквото искаш,ако искаш и на шише,личен избор и по добре да се научите да взимате от дума когато ви дават съвет хора преминали точно по този път.Годините ми преминали по водоемите,рибата хваната от мен и такъмите които съм имал,ползвал и преценил,ако ме правят спец,значи е така но явно на теб и такива мрънкала като теб,просто не им харесва маи
Остани си с здраве и се научи да приемаш съвети

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
По казаното по-горе мога да кажа само,че човек като достигне една определена възраст,спира да чува,спира да вижда и спира да възприема върви устремено с рогата напред,знае си своето и това е.Извинявам се ,че се изказах мнение.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Тя простотията е велика,няма лабаво.Спец съм,според годините ми и опита които съм натрупал.А ти,като има проблеми с тези макари,и вкарват кордата под шпулата,защо ги предлагате на момчета а ??? Българската простотия,няма равна на себе си,когато на някои му влезе,веднага дава съвет та да го начука и на другите,да не му е само на него вътре.Колега,явно не си в час,научисе че има хора които говорят истината и не спестяват нищо на никои.Така че,честното ми и коректно писане,наричането на нещата с истинските им имена ако те дразни,значи си голям тъпак,което е и видно от глупавото ти засягане.Простотията няма почивен ден.И аз съм гладевал,и съм ловил с издухани макари,така че не ме обиждаи,а се вземи в ръце и говори истински неща не да набутвате колегите.Къде видя да съм споменал макарите с които ловя в тази тема,я ми покажи![]()
![]()
Лови си с каквото искаш,ако искаш и на шише,личен избор и по добре да се научите да взимате от дума когато ви дават съвет хора преминали точно по този път.Годините ми преминали по водоемите,рибата хваната от мен и такъмите които съм имал,ползвал и преценил,ако ме правят спец,значи е така но явно на теб и такива мрънкала като теб,просто не им харесва маи
![]()
![]()
![]()
Остани си с здраве и се научи да приемаш съвети
![]()
![]()
Зарганолог
Еми аз си взех вече такава(не издържах на искушението) и да ви кажа на пръв поглед изглежда много добре, реди добре, върти мазно пък напролет ще видимfn1p написа:Колега не разбирам много от мачови макари но тази на корморан ми изглежда стабилна http://www.masterfishing.bg/cgi-bin/e-c ... ar1=&var2= ако имах твоя проблем да си избирам макара за мач или боло щях да си купя тази.

krokibg,ти си стар рибар вярно е,че за теб аз съм лапе приемам го не се обиждам защото си е така се пак съм на 16 години и няма твоя опит
а аз му предложих корморан защото той това иска да си купи човека аз примерно си бях купил корморан само ,че беше
предназначена уш за спининг и след 4 риболова с водене на салмо хорнет 6 по 3 часа излета макарата имаше неверочтен луфт на дръжката
не съм доволен от корморан иначе на колегата бих му предложил Shimano Exage но явно няма толко пари за такава макра пък и не е казал до колко пари иска макара иначе няма лошо има и Shimano Twin Power да си купи една от двете и аз знам че няма да съжелява която и от двете да си купи
аз примерно бих си купил някоя шимано но несъм привържаник на мачовия роболов.Иначе Шимано си е шимано днес сутринта ми пристигна Биистмастера много ми харесва спининга просто си е класа сравнение с това което ползвах преди.
а аз му предложих корморан защото той това иска да си купи човека аз примерно си бях купил корморан само ,че беше
предназначена уш за спининг и след 4 риболова с водене на салмо хорнет 6 по 3 часа излета макарата имаше неверочтен луфт на дръжката
не съм доволен от корморан иначе на колегата бих му предложил Shimano Exage но явно няма толко пари за такава макра пък и не е казал до колко пари иска макара иначе няма лошо има и Shimano Twin Power да си купи една от двете и аз знам че няма да съжелява която и от двете да си купи
аз примерно бих си купил някоя шимано но несъм привържаник на мачовия роболов.Иначе Шимано си е шимано днес сутринта ми пристигна Биистмастера много ми харесва спининга просто си е класа сравнение с това което ползвах преди.

няколко = 150-200 замятания.Как един път,дори и случайно не ми се омота влакното под шпулатаbutnik написа:.....няколко пъти,е има време да разберешlfc_boy написа:Аз имам корморан с голямата шпула,ловил съм няколко пъти вече с нея и веднъж не ми е влязло влакното под шпулата.Не знам как на едни им влиза на други неКорморан Коркаст 5 с ръб на шпулата и четки.Може и това да предотвратява проблема на по-стария модел,който няма тези неща
![]()
![]()

Above us only sky