Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Поликарбонат
Модератор: dantho.mihov
- pachosz
- сериозен играч
Поликарбонат
Колеги, търся си парче поликарбонатна плоскост с размери около 50х50 см, дебелина 2 мм. - плътно!
Обаждах се по разни складове, ама продават само цели плоскости около 6 кв.м.- 205х305 см. на цена 230-250 лв. плоскостта. Прекалено скъпо ми идва да си купя цяла, за това пиша тук, ако на някой му се намира такова малко парче или знае къде продават и режат, а не на цели плоскости.
Иначе на много магазини има плексиглас, ама не върши работа, ще го ползвам за слюда на мотор, а плексигласа се чупи гадно и може да отреже глава не дай Боже...
Обаждах се по разни складове, ама продават само цели плоскости около 6 кв.м.- 205х305 см. на цена 230-250 лв. плоскостта. Прекалено скъпо ми идва да си купя цяла, за това пиша тук, ако на някой му се намира такова малко парче или знае къде продават и режат, а не на цели плоскости.
Иначе на много магазини има плексиглас, ама не върши работа, ще го ползвам за слюда на мотор, а плексигласа се чупи гадно и може да отреже глава не дай Боже...

Re: Поликарбонат
Вчера бях в склада за поликарбонатни плоскости на мои приятели /вносители са/, режат и парчета. Листовете са с размери 600х215 см. Минималното парче за теб може да е 50х215 см. Двойката ми се вижда малко тънко за слюда, по добре ще е 3мм. Имат налични и двата размера, избора си е твой. Дай да минем на ЛС, че форума е кукаджийски а не моторджийски
.
Фърли едно око ТУК цък
.

Фърли едно око ТУК цък

На платено не одим !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не знам за какъв мотор ще използваш слюдата,но без калъп, пещ няма да се разминеш.и от първия път няма да я уцелиш
повече имам стаж като моторист отколкото като рибар
повече имам стаж като моторист отколкото като рибар
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
В понеделник ще проверя в цеха и ако имам останало нещо на тоя размер ще ти го пратя като от теб се изисква да платиш само доставката кеф ти по Еконт , кеф ти по пощата 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- pachosz
- сериозен играч
Благодаря за бързите отговори, колеги
Ще изчакам до понеделник, ако няма такова парче Павката, ще звънкам на sampo да помага, пък и повече парчета да ми станат, все ще им намеря място, щото както sampo каза - повече сме падналите отколкото непадналите
Ице, за Yamaha XJ900 ще е слюдата, не е много сложна формата, ще я прави един приятел дето с такива работи се занимава. Аз опитак с плексиглас с нагряване и стана, само че като я дупча с дрелката много лесно се чупи, за това искам поликарбонат

Ще изчакам до понеделник, ако няма такова парче Павката, ще звънкам на sampo да помага, пък и повече парчета да ми станат, все ще им намеря място, щото както sampo каза - повече сме падналите отколкото непадналите

Ице, за Yamaha XJ900 ще е слюдата, не е много сложна формата, ще я прави един приятел дето с такива работи се занимава. Аз опитак с плексиглас с нагряване и стана, само че като я дупча с дрелката много лесно се чупи, за това искам поликарбонат
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ей тая антика от къде я изкопа
За да не се пука иска много вода,че стружката се топи залепва и оттам се пука.Бавни обороти все едно дупчиш с Ф25.Да ,слюдата е елементарна,аз правех шаблон от ламарина,огъвах я,после я укрепвах и по нея след като нагрея материала огъвах.

- pachosz
- сериозен играч
Верно е антика, тъкмо за мен е, щото е най-дуракоустойчивата машина, която съм имал
И аз така направих упражнението, само че вместо ламарина ползвах фазер. Ако обаче имам само 1 парче от материала, не бих рискувал, ще го дам на човек, който го е правил вече
Поликарбоната нали повече държи на температура от плексигласа? Аз го нагрявах плексито с голям газов котлон, и маааалко да задържа повече и става на балончета
Опитах и с пистолета за горещ въздух, ама не стана с него - много малка площ нагрява и като тръгна да грея напред, отзад изстива бързо. С пара пък ептен не щеше да се огъне
Та идея за нагряването с какво е най-добре?

И аз така направих упражнението, само че вместо ламарина ползвах фазер. Ако обаче имам само 1 парче от материала, не бих рискувал, ще го дам на човек, който го е правил вече

Та идея за нагряването с какво е най-добре?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Имах подръка пещ,с пистолет не може да се нагрее равномерно нито на котлон,температурата не трябва да е толкова висока,а наистина това са от железните модели на Ямаха.Имах късмет да покарам такава един сезон,ама беше еееее вече даже и не помня,в Пловдив имаше по това време около 10-15 японски мотоциклета.
- krokibg
- учете се от него
Пачо,и аз маиче имам едно парче поликарбон горе на язовира.Миналата пролет си правих стъкло на лодката и стана перфектно,макар да беше сложно за направа поради големия размер.з днес се качвам на там и ако имам ще пиша.За 50см държина съм сигурен че има но за ширината не съм сигурен колко беше.Дано свършим работа 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Любак,с тоя нов аватар да не са те извикали за новата серия на "Карибски пирати" 

- pachosz
- сериозен играч
Любо, то от лодката предполагам ще е 3 мм., а моята слюда влиза в един канал на спойлера, та може и да не се събере ако е повече от 2-2,5 мм. Иначе за ширината около 40 см. може да стигне, щото от 50х50 като рязах, по 5-6 см. остана от двете страни доколкото си спомням.
Ице, за пещта като спомена, сигурно и фурната ще стане, само да влезе размера
п.п. До сега поврътках малко с моторетката, като я няма слюдата, имам усещането, че кормилото ми го няма

Ице, за пещта като спомена, сигурно и фурната ще стане, само да влезе размера

п.п. До сега поврътках малко с моторетката, като я няма слюдата, имам усещането, че кормилото ми го няма

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Първия мотор с който подминах границата от 200км.ч.И във фурна на печка става само подложи нещо отдолу да не останат някакви отпечатъци.

- pachosz
- сериозен играч
Баш такова ми е животинчето!
То толкова - 200-210 и повече сили няма хайванчето, аз само веднъж го напънах, от 210 повече не можа горкото

То толкова - 200-210 и повече сили няма хайванчето, аз само веднъж го напънах, от 210 повече не можа горкото

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Сорри ама нямаш късмет . Всички дребни парчета са поели по неведоми пътища макар че се досещам къде като крайно са се озовали .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- pachosz
- сериозен играч
Благодаря все пак, Павле
И на sampo, за парчетата
Сега остава да окипазя едното парче опитвайки се сам да се справя, та тогава да занеса другото на майстор

И на sampo, за парчетата

Сега остава да окипазя едното парче опитвайки се сам да се справя, та тогава да занеса другото на майстор