съвет за макара

Модератор: sapuna

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: съвет за макара

Мнение от butnik »

150-200 са един речен риболов,това ли е еталон.Не налагам на никой да не купува Корморан,споделяме предимства и недостатъци.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
demi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от demi »

lastika написа:Задължително ли е да са на една от двете марки
незна не съм много наясно ако може дайте предложения и една трябва да взема :?:
кълве ли...
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Хайде да ти предложа нещо друго ето гледай даже е и по евтино от 100 лв http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=543 ето ти още едно предложение http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=465
За Мичела съм чувал че е хував но не съм го пипал, Абуто съм го въртял и много ми хареса как върти и на външен вид ми хареса абе хубава
макара си е.
Изображение Изображение
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

quote="demi"]
lastika написа:Задължително ли е да са на една от двете марки
незна не съм много наясно ако може дайте предложения и една трябва да взема :?:[/quote]

Я кажи на какъв прът ще я слагаш и най-важното,колко пари си заделил........
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
Аватар
demi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от demi »

решил съм да взема боло тика лондър 6м и трябва да я снябдя с макаре, евентуално реших корморан или шекспир щото имам по едни такива и пръчки /3,6 телескопи / и макари от 15 години и още не са за изхвърляне нищо им няма , но нещата вече не са това което бяха, та може и некво друго макаре, но до около 100 лв или малко повече
кълве ли...
Javor

Мнение от Javor »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Ами четките затова са ги сложили,понеже на тия боклуци им влизат кордите под шпулата.Много добър съвет му давате,Корморан та Корморан...
steaven написа: то пък оставаше да влиза под шпулата като има и четки ! Боже тва е някакво техническо недоразумение да се слагат четки по ротора ! Но няма начин хората трябва да си разпродадът боклуците !
Незнам за мене лично това е страхотна излагация ! Вервайте ми ако имаше немски инжинер какато пишат ,че им мислят дизайна - човека щеше да се обеси някъде като види каква макара е измислил !
Ще обясните ли какво лошо има в четките?
Повечето макари с големи шпули(бигпитове) имат система която предпазва влакното да влезе под шпулата.
По евтините са с четки.
При дайва инфинити например има метални скоби.
При шимано има една плстамаса дето се движи зедно с шпулата в едни канали на ротора.

Въпросната макара на корморан не съм я използвал и немога да дам мнение за нея, но не трябва да се изхъврля само заради четките.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

demi написа:решил съм да взема боло тика лондър 6м и трябва да я снябдя с макаре, евентуално реших корморан или шекспир щото имам по едни такива и пръчки /3,6 телескопи / и макари от 15 години и още не са за изхвърляне нищо им няма , но нещата вече не са това което бяха, та може и некво друго макаре, но до около 100 лв или малко повече
Какъв Шекспир те гони бе,да не си бил на Марс.Като нямаш пари за Ексейдж се огледай за други марки,а защо не и Нексейва.
Аватар
demi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от demi »

butnik написа:
demi написа:решил съм да взема боло тика лондър 6м и трябва да я снябдя с макаре, евентуално реших корморан или шекспир щото имам по едни такива и пръчки /3,6 телескопи / и макари от 15 години и още не са за изхвърляне нищо им няма , но нещата вече не са това което бяха, та може и некво друго макаре, но до около 100 лв или малко повече
Какъв Шекспир те гони бе,да не си бил на Марс.Като нямаш пари за Ексейдж се огледай за други марки,а защо не и Нексейва.
ексейдж нав е 117 лв а втора от 80до 100 но малко фабрично е шумен леко ручи, казаха че с работата му във времето се обезшумява но не знам
http://shop.fishbg.info/product_info.ph ... cts_id=990
Последно промяна от demi на Съб Яну 09, 2010 11:43 pm, променено общо 1 път.
кълве ли...
Аватар
demi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от demi »

DrAkoN написа:Определено Корморан. Преди със сигурност щях да ти кажа Шекспир, но последните години сериите им са пълен провал ,а качествово на макарите е повече от не задоволително.
http://shop.fishbg.info/product_info.ph ... cts_id=700
за тази се чудя ако е шекспир
кълве ли...
Аватар
demi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от demi »

butnik написа:
http://shop.fishbg.info/product_info.ph ... ts_id=1732
кълве ли...
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Понеже доста от постовете не са съвсем по темата и аз ще напиша един.
Към колегите, които се оплакват от Кормораните и влизането на влакното под шпулата: "Каква е причината да се случва това?"
Освен употреба на дебели и твърди влакна, аз не виждам друга.
Изображение
Аватар
demi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от demi »

CrossFire написа:Понеже доста от постовете не са съвсем по темата и аз ще напиша един.
Към колегите, които се оплакват от Кормораните и влизането на влакното под шпулата: "Каква е причината да се случва това?"
Освен употреба на дебели и твърди влакна, аз не виждам друга.
аз също предпалагам че и от това може все пак корморан и дайва са в един завод
кълве ли...
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Е то има ТИКИ,ама кой да ги види... 8)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

господин steaven, гледам във всеки пост отбелязвате,че ловите с шимано.Еее,не всеки е като вас от голямото добрутро,че да лови с шимана :prayer: .Ние простосмъртните, дето ловим с други макари не разбираме кое е хубаво и кое не. :lol:
Above us only sky
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

lfc_boy написа:господин steaven, гледам във всеки пост отбелязвате,че ловите с шимано.Еее,не всеки е като вас от голямото добрутро,че да лови с шимана :prayer: .Ние простосмъртните, дето ловим с други макари не разбираме кое е хубаво и кое не. :lol:
Ти пък нищо не каза.Никой не набива Шиманото в очите ти господине,но рано или късно се стига до тях -двете истини.Е това е,не ловя само с Шимано,защото има и други достойни макари,но някои марки отбягвам заради слаба инженерна мисъл.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”