Горан Брегович..или какво е чалга.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Re: Горан Брегович..или какво е чалга.

Мнение от Jechev »

Кът съ позамислъ, БНТ за пръв път от мнооого години излъчи доста смислена програма!
Ама, що Горан Брегович, а не позавехналите БГ ексТрадни Дзвезди и тъпите новогодишни скечове, щото щяло да е
по-иефтинко, пък уж икономии!
Телевизията е скъпо удоволствие колеги, и некакви си 100 000 евро хонорар за двучасов сет на връх НГ си е направо нищо за световен изпълнител!
Дан си мислите, че Примата би си отворила устата за по-малко от неколко( повечко) хилядарки на песен?
Ми, като се набухат още десетина изпълнители,както досега от типа на Роси Радостното Излъчване и за цвят някой от "по-младите" певци, ми то сумата па щеше да не някъде там, ама никой нямаше да съ сети да роптае сигур!
Чалга, или нечалга, Горан Брегович отдавна е прехвърлил границите и на музикалните стилове и на Балканите!
Що ли не се сещам за поне един български композитор и изпълнител(освен Емил Димитров до някъде) познат из Европата и Хамериката?! :roll:
Когато вървеше концерта при нас "alive" ми направи впечатление, че по същото време на запис излъчваха концерт на Брегович по руския "първи канал", баш пък в Русия дето не правят много много реверанси към чужди изпълнители, еле пък новогодишно!!! :roll:
Не мога да се изкривя и да кажа че много ми хареса концерта, ама най-вече заради звука, тия от БНТ винаги са нааквали концертите на кой ли не, ама толкоз си могат, явно!
Берковската музика може да са много добри-то и Лесновската не им отстъпва, като са по-трезви, а пъ самодейния оркестър на монтанското село Гушанци колко са добри , малий, че и сумати награди от разни фестивали имат, ама ще ми е любопитно кой би дал 50-100лв за билет за техен концерт, или пък би си купил техен албум, щото за Бреговича дават и тук и по целия свят!Не, че е много уместно това сравнение-и нашите музиканти са страхотни, но са много далеч от творчеството на сърбина!
Така де, що винаги и "по нашенски" трябва да оплюваме някой, който е по-талантлив и по-успял ?
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”