Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Рейтинг на снимките в галерията
Модератор: dantho.mihov
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Рейтинг на снимките в галерията
Колеги преди да прегледам форума,първо посещавам галерията на сайта.Все се намира по някоя интересна снимка,било с риба или с водоем.Интересно ми е какви са вашите критерии за оценка на снимката.Оценявате качеството на снимката,или субекта/обекта?Прави ми впечатление,че под всяка снимка с амур например има само 10-ки,а щуки,шарани и сомове с по-голямо тегло се оценяват с 1.(има и много изключения разбира се).Лично мое мнение е,че снимката с трофея е по-свидна от самия трофей.Остава си за поколенията.Не мислите ли,че един 10 килограмов рибок заслужава повече от 1-ница?
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Рейтинг на снимките в галерията
Не може така да се изразиш - малко е наопаки казано...sapuna1971 написа:......... снимката с трофея е по-свидна от самия трофей.......
Снимката е документалната страна на въпроса - а трофеят е носителя на емоционалната страна. Кога ти е бил повече адреналина - когато я вадеше таз 10 килограмовата риба ... или кат'си гледкаш снимката после

...та мисълта ми е, Сапуне - не ходи за трофеи само заради снимките, че са ти били по-скъпи - ни'мой да е така , мой човек ...

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
...ами точно за тва става въпрос, браво Камене ! да гледам изкефената ти физиономия следствие на "събитието" - е точно носителя на емоцията, предаваща се от снимката ти...нищо, че е в кухнята - важното е, че си се почувствал щастлив, човече
....абе няма какво да му се мисли:
3-единството на Риба-Рибар-Природа трябва да се гони/търси ... някои с повече, някои с по-малко успех - тва е божа работа
всяка майка фотограф не ражда. Изобщо снимката може да присъства и като Документална ...и като Художествена - въпрос на личен избор.

....абе няма какво да му се мисли:
3-единството на Риба-Рибар-Природа трябва да се гони/търси ... някои с повече, някои с по-малко успех - тва е божа работа

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
добре де
нали галерията е за снимки да се види кои кво е хванал или каде е ходил , мисла 4е не е конкурс за млад фотограф че сега ама цжетноста не била наситена или фотографа мръднал без да иска с 3 градуса и не ми хванал профила удачно чакаи те бе еи осазнаите се вапроса е Да се вижда това за което си киснал цял сед на гило кво значение има дали е снимано с телефон или апаратче SKINAот 12лв. на руския пазар или от цифроф фотоапарат с 6МР обектив недеите така тва е издребняване на нештата естественно неможе да е фъртул партул снимка доло горе да му мяза ама има и бастуни които се хваштат за лаиняна клечка не че мноо ми пука каква оценка ми е дал ама кои е тои че ще ми дуржи сметка как сам си бил държал шарана ,ми както си изкам таи ше го даржа не е ли таи аз сам сложил снимка с шаран 6 кила не че е мноо голямо постижение ама се пак нали ,тои ще ми казва как тряя да го държа на снимката затова по добре е да се преименува галерията на галерия за ФУТУРИСТИЧНО И ЕСТЕТИЧНО НАПРАВЕНА СНИМКА С 8мр ЦИФРОФ фотоапарат от вашия риболовен излет . таи ще е наи добре да няя сърдити
Благодаря за вниманието
Благодаря за вниманието
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не става дума за конкурси, колега ... ако си се почувствал засегнат от липсата на гореспоменатите параметри в твойте снимки ... дължа да ти кажа, че се заблуждаваш доколко съм в плен на тезисите си от по горе - те бяха само за насърчаване на по-младите и всички останали имащи желанието да допринесат до по-качественото ниво на съдържанието в галерията. Както всяко публично място обаче ... то се разбира различно за всеки - и така е правилно да бъде, но....все пак една красива снимка си има значението - поне ще отделиш 10 секунди повече само за да я гледаш.
Обикновено сюжетите на роболовна тематика никога не достигат до високо оценяваните снимки и не са обект на внимание..... затова съгласи се моля ти се, че ако си праснал 25-30 кила шаран и ми се явиш само по GSM снимчица - ще ти кажа "язък за барута" - е...еее...
с новите 3G телефонии 2 мегапикселови камери нещата може и да се получат.
...п.с. като не ти пука какво ще кажат хората за снимката ти...да те питам все пак - Защо я слагаш там ? ........
Може и да не ми отговаряш обаче...понеже знам отговора
айде със здраве!
Обикновено сюжетите на роболовна тематика никога не достигат до високо оценяваните снимки и не са обект на внимание..... затова съгласи се моля ти се, че ако си праснал 25-30 кила шаран и ми се явиш само по GSM снимчица - ще ти кажа "язък за барута" - е...еее...

...п.с. като не ти пука какво ще кажат хората за снимката ти...да те питам все пак - Защо я слагаш там ? ........

таи таи ама нее баштаи
абе тай е то ама не е баш таи съгласен сам че снимката неможе да е некоа келява ама колко хора могат да си позволат фотоапарат за 500 лева или тез тет ги казваш 3Д ли де да ги знам кви телефони язук казваш за куршума ама пак кав е смисала да ми покажеш 8 МР снимка на 300 грамова каракуда или 1,5 кила шаранче кои квото е имал с това снима и се пак както казах пурво тряя да се разберем кво ще оценяваме хванатата риба ,фона на които е снимана ,начина по които я дърви касметлията които я е хванал или перфектното кристалночисто качество на снимката аз според мен би трябвало да се оцени улова на колегата и друго важно не че е чак толкоз важно но по естетично стои някак си снимката да е до водоема в които е хваната .направи ми впечатление на един колега не се сещам за ника му ми човечеца показва хубави шуки на хубав фон до реката просто случил е екстериора и мноо добре изглеждат снимките макар и с телефон правени ама да ми казват колеги ама как тряяло да се държи шарана ама щто таи що иначе еми извиняваите ама с това разполагат хората това показват това е няма смисал да спорим се ми е тая как ме оценяват аз за мен си знам хванал е човека голяма риба помъчил се е 10ка един вид синволичен стимул
Благодаря за вниманието !!!
Благодаря за вниманието !!!
-
- сериозен играч
таи таи
таи си е и аз сам сагласен с отеца които между другото ми е шефчеаз сам пастор тои по старши отец таи че слушаите гво ви говори намесника на гласа божии а имаме и още едно общто с него и двамата сме МАИСТОРИ тои по сомовете аз сам по жигулитата таи че квот каи щефа туи е
Благодаря за вниманието!!!
Благодаря за вниманието!!!