Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Прасенце
Модератор: dantho.mihov
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Re: Прасенце
Драги ми Тони,бил ли си на поне една от годишните ни срещи?Явно не!Това с този прасчо е лека работа.
На срещите ги давим във водата.
.Или ползваме чук.Аз лично ги душъ с ръце или въже.
Става и с граната,ама много се обикаля да го събираш из двора.Верно директно е транже ама много работа по търсенето на мръвката.Може да се ноложи и да се катериш по близките дървета.
На срещите ги давим във водата.

Става и с граната,ама много се обикаля да го събираш из двора.Верно директно е транже ама много работа по търсенето на мръвката.Може да се ноложи и да се катериш по близките дървета.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ако разкажа цялата история ще стана за смях на цяла България.Просто анатомията на прасето ни беше тъмна Индия!
Дано следващата седмица прасето да има по-голям късмет и да носи някой поне пушка да не се мъчи много.
Ама то и тогава не се знае може да не сварим да се криеме
Дано следващата седмица прасето да има по-голям късмет и да носи някой поне пушка да не се мъчи много.
Ама то и тогава не се знае може да не сварим да се криеме
- MIR4EV
- ще става разбирач
якооооооооо-пръжки с лук

- YordanDanev
- сериозен играч
Тука подкрепям Митев, нека да има малко разнообразие, поздравления за колегата че е пуснал тази интересна темаМитев написа:Не съм напълно съгласен с колегата Тони-ти , форума верна е рибарски / но лично ти , с какво допринесе за развитието му ,2год.-2 мнения в Разни/ нормално е през
зимните месеци да няма само риболовни теми , все пак сме събрани доста познати тук и всеки споделя преживяванията си ,а за снимките и прасетата - не всички сме
природозащитници и по твоята логика трябва да се забранят и всички Ловни сайтове![]()
Никой не ангажирам - лично мнение

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Коленето на прасе винаги оставя добри спомени.
Веднъж отидох на селото на тъста да колим прасето, метнахме му една царевичка да хрупа и от около 15 метра го гръмнах с пищова - 250 кг. шипар се гътна от раз!
Друг път, пак при тъста, рекох да го гръмна между очите от упор, ама си затворих моите, че да не ме оплиска кръв и мозък, ама прасето мръднало през т'ва време и само му продупчих бузата...брех, като хукна из двора онова мити прасе, сее кървища и квичи, аз го гоня с пищова, тъста с брадвата, още един с ножа...по едно време тъста го сгащи и започна да го налага с брадвата, аз пък от него не мога да стрелям, другия човек рипна и заби ножа, а прасето пак хукна, ножа стърчи от него, целия двор в кръв, най-после ми се отвори пролука и изпразних пълнителя в него.
Ужас си беше...сняг, кръв, кана вино
, пърлене, после кожичката на рулце със солчица и червен пипер....идилия!
Докато го разфасоваме, тъщата вече е започнала да пържи пресни мръвки...после с трушийка, аууууууууу!

Веднъж отидох на селото на тъста да колим прасето, метнахме му една царевичка да хрупа и от около 15 метра го гръмнах с пищова - 250 кг. шипар се гътна от раз!

Друг път, пак при тъста, рекох да го гръмна между очите от упор, ама си затворих моите, че да не ме оплиска кръв и мозък, ама прасето мръднало през т'ва време и само му продупчих бузата...брех, като хукна из двора онова мити прасе, сее кървища и квичи, аз го гоня с пищова, тъста с брадвата, още един с ножа...по едно време тъста го сгащи и започна да го налага с брадвата, аз пък от него не мога да стрелям, другия човек рипна и заби ножа, а прасето пак хукна, ножа стърчи от него, целия двор в кръв, най-после ми се отвори пролука и изпразних пълнителя в него.

Ужас си беше...сняг, кръв, кана вино

Докато го разфасоваме, тъщата вече е започнала да пържи пресни мръвки...после с трушийка, аууууууууу!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Don4o_62
- учете се от него
Ех и аз като си спомня,до скоро как събаряхме по две прасета но сезон.Само аз и дядото.Вадим го вънка с една примка на зурлата,и като му прасна два чука в тиквата, падне и е готово.Само му се резне вената и готово.Чиста работа,няма гонене и ръгане и т.н.Та колега,другото като го вадите за дялкане,удряте му един-два чука(15-20кг.) да падне,пък другото е лесно.Да бях по близо, щях да ударя едно рамо 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- MIR4EV
- ще става разбирач
абсолютно съм за такива ритуали-та да кажа и аз една случка.На един приятел сестра му е женена у немачко и довела немецу на БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА
и като видел швабо за кво иде реч извадил камерката и документирал ритуала после го пуснал на колегите у Германия и ония казали че такъв филм НЕМА
и че това са ора канибале
ама мене си ме кефи трилъро 

- GODzillata
И аз документирах една интересна случка от миналия месец.
Има ли живот след смъртта?
Имааааааааа!!!
Две-три седмици преди Коледа заклахме прасето, разфасовахме го, окачихме бутовете и плешките да се отцеждат и а-ха да посегна да сваля единия бут и що да видя!
- 15-20 минути след заколването още шава!!!
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/TiM9sreULrw&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/TiM9sreULrw&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Има ли живот след смъртта?

Имааааааааа!!!

Две-три седмици преди Коледа заклахме прасето, разфасовахме го, окачихме бутовете и плешките да се отцеждат и а-ха да посегна да сваля единия бут и що да видя!

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/TiM9sreULrw&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/TiM9sreULrw&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
На риба - като на война! Fish'n'chicks!

-
- кандидат преподавател
Горката животинка как можахте да е батисате,поне да я бяхте оставили да и мине пубертета 5-6години.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
""С това, да пускам безсмислени постове от сорта на ''коя макара е по добра......тази или тази...'', ами ако се разтърсиш във форума ще намериш безброй отговори на това, което те интересува""."КОЛЕГА" ТОНИ ако не пускахме "безсмислени"постове знаеш ли кога щеше да намериш "безброй отговори",когато ТАТИ ЩЕ МИ КУПИ КОЛЕЛО-АМА ДРУГ ПЪТ!!!
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Това е най приятния ритуал на който може да се присъства в наши дни (по забавно е от свадба даже)А европейците ги мани-не взимам уроци по хуманност от хора,които са измислили газовите камери за да могат да требят повече хора за по малко време 

Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
Помня първото си участие в свещенния ритуал и ми става...сантиментално.На 18 г. бех и с измислена лула пушех първия си клан,а съседа обикаляше нервно двора и псуваше,беше дребен и жилав дядка.Прасето му беше като дакел,около 50 кг. и припкаше след него.Викнах му през дуваря кво става,атой рече че зетя го зарязал и сега прасето ще спечели още 5 дни живот,а то от половин година му ядело леба и не растяло.Сбутах съученика си дето кибичеше при мен и му рекох да помогнем че и за нас ще падне нещо.Бехме на квартира и хронично гладни та аверчето много не му мисли и се нави.Дедото прие с ентусиазъм и ни инструктира как да го гепим.С въже омотах зурлата и го фанах за ушите,а авера го дигна за задните крака...не ми се разправя кво стана.Сякаш грамадна пружина се разви-прасето излетя и ние паднахме отгоре му и само с телата си го държахме,докато дедото като боксов съдия подскачаше около мелето и не смееше да бодне.Квиченето му беше като влакова свирка,а челюстите му хлопаха с такъв звук че косата ми се изправи.С лакът му натиснах тиквата,азадните му остри копитца ме бодяха по гърба.Панирах се и скочих на крака,а тогива дедото му заби ножа в гръцмуля.Онуй скочи и заора градината като бобкат,след минута полегна от кръвозагуба и тогава дедото го довърши.Опънахме го на блиската овошка иза нулево време дробче и други благини беха в тиганя,изскочи и ракийка... 

- Румбата
- разбира нещата

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- КИРО
- Обратна връзка:
Без да заставам зад някого,
но мисля че затова е този раздел - РАЗНИ.
Иначе българските традиции са такива,на коледа - се коли прасето,
на Петров ден-петлето.
На село така сме свикнали,и не виждам нещо нередно в това.
но мисля че затова е този раздел - РАЗНИ.
Иначе българските традиции са такива,на коледа - се коли прасето,
на Петров ден-петлето.
На село така сме свикнали,и не виждам нещо нередно в това.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- кандидат преподавател
Абе колега, за нас българите, свинското и винското си е направо традиция. За някой хора, едно такова традиционно събитие, си е един малък празник. Дай да не се правим по католици от папата.toni_ti написа:Прост народ - слаба държава!
Върл Shimano фен!