Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

влакната за амур
Модератор: sapuna
-
- новобранец
влакната за амур
Тъй като във форума се е изписало почти всичко за амура (поведението,храната,в отделни теми и за куките се споменава,активността.......) реших да пусна тема за подходящите поводи,лидери,основни.Мисля,че е пределно ясно на всеки,че това е много относително спрямо мястото и условията,но все пак ще е много добре начинаещите като мен да се запознаят с най-подходящите и най-добри материали на поводи,лидери и основни влакна ЗА РИБОЛОВ НА АМУР.Мисля ,че щом риболова на амур се различава толкова много от риболова на шаран,то тогава и в детайлите трябва да има разлики-малки,но които в трудните дни да накланят везните.(имам предвид например за чакълесто дъно за шаран едиси какъв повод а за амур е по-подходящ....!!!но ме интересува само амура!!!)Ще помоля всеки да сподели тези разлики,които според мен ги има и оказват значение. Потърсих за подобна тема ,но не открих.Ако въпроса е засяган,нека темата да се премахне.
-
- и господ не е толокова добър
Re: влакната за амур
Не познавам такива влакна 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
колега според мен няма влакно само за амур зависи от мястото където ловиш аз лично на теца от 2 години ползвам само тези според сезона
http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=58660 но има по добри влакна със сигурност
http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=58660 но има по добри влакна със сигурност
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
- Spatia
- вече хвърля и на тежко
на един и същ монтаж - на царевица на косъм с една и съща корда съм хващал и шаран/и и амур/и - няма значение и не мисля, че има няква разлика.
Наслука!
Влакното на трабуко е идеално за теца киселино устоичиво .Виждал съм как хора за два излета на теца си сменят влакната .
да това ми го каза jos83 вие имате излети заедно и мисля че много правилно ме насочиMECHOLIN написа:Влакното на трабуко е идеално за теца киселино устоичиво .Виждал съм как хора за два излета на теца си сменят влакната .

-
- новобранец

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Повода просто трябва да е подбран спрямо водоема т.е. колкото се може по невидим и неусештащ се от рибите били те амури или шарани и ...!

Където качеството е от значение!
- Spatia
- вече хвърля и на тежко
Извинявай колега, че се намесвам аз не съм ходил никога на ТЕЦ-а ловя по други места по принцип, ама можеш ли да ми кажеш какво имаш впредвид "повода", какъв ти е монтажа - дебелина на корда, олова, куки и т.н. и какъв повод слагаш?
valio_borislavci написа:![]()
че няма влакна за амур-няма.Но като сме подхванали тец-а питам ако искаме да ловим целенасочено амур там трябва ли да сменим материала на повода си или да останем с мултифункционалните(с които търсим И шаран И амур )
Наслука!
туи е за бисери маи? кво значи материал на поводаvalio_borislavci написа:![]()
че няма влакна за амур-няма.Но като сме подхванали тец-а питам ако искаме да ловим целенасочено амур там трябва ли да сменим материала на повода си или да останем с мултифункционалните(с които търсим И шаран И амур )
както казава един колега четене муе маиката и не само ами и пробване и другото е да ходиш редовно защото всичко се променя и няма невъзможни неща успех и не търси влакна търси рибата толкова от мен

пс. както каваше един стар капацитет не рибата къса кордата

- ventyri
- научил се да хвърля
Няма влакна за амур
Ако искаш да си щастлив един ден напий се.
Ако искаш да си щастлив един месец ожени се.
Ако искаш да си щастлив цял живот стани рибар.
Ако искаш да си щастлив един месец ожени се.
Ако искаш да си щастлив цял живот стани рибар.
-
- разбира нещата
Митко кви румъняги си навил бе

-
- и господ не е толокова добър
А тези румъняги дали стават, да си навия и азSecret Carp написа:Митко кви румъняги си навил бе

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Според мен става-харесвам по твърдите влакна.Длъжен съм да го пробвам и по тази причина резервните ми шпули пожълтяха,а другите са си със Фокса!