Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

ШАРАНДЖИЙ МАКАРА MITCHEL VS TICA.КОЯ Е ПО ДОБРА.
Модератор: sapuna
ШАРАНДЖИЙ МАКАРА MITCHEL VS TICA.КОЯ Е ПО ДОБРА.
Здравеите колеги имам едно леко вапросче кам вас.
Чудя се коя макара е по добра от тези двете едната е Tica - Scepter GE а другата е MITCHEL - Avo CARP 700.
http://shop.fishing-mania.com/viewcarp_3.php?id=6791
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2092
Ако някои ги е ползвал да каже какви впечатления има от тях.
КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СЪМ НА 17 г.И СЕ ИНТРЕСУВАМ ОТ РИБОЛОВ.
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ .
Чудя се коя макара е по добра от тези двете едната е Tica - Scepter GE а другата е MITCHEL - Avo CARP 700.
http://shop.fishing-mania.com/viewcarp_3.php?id=6791
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2092
Ако някои ги е ползвал да каже какви впечатления има от тях.
КАТО СЕ ИМА В ПРЕДВИД ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СЪМ НА 17 г.И СЕ ИНТРЕСУВАМ ОТ РИБОЛОВ.
МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ .
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: ШАРАНДЖИЙ МАКАРА MITCHEL VS TICA.КОЯ Е ПО ДОБРА.
Колега, ето подобна тема
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 31&start=0
Моят съвет е, вземаш двете макари, повърташ ги из ръцете си и сам решаваш.Щом се двоумиш между тези две марки значи ти харесват.
В този форум има защитници и на двете марки.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 31&start=0
Моят съвет е, вземаш двете макари, повърташ ги из ръцете си и сам решаваш.Щом се двоумиш между тези две марки значи ти харесват.
В този форум има защитници и на двете марки.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Според мен е МИчела ....
-
- ще става разбирач
Аз ползвам тиката от 4- сезона и съм доволен има страхотен аванс ,за мичела не знам но доколкото виждам няма червячна предавка.Но все пак ги пробвай и двете.
- orion30
- разбира нещата
За мен са "слаба ракия" и двете. 

-
- новобранец
Ей от такива мнения да ти се отще да четеш из форума.Извинявайте ,но като потребител на този форум(според мен много полезен и необходим) не мога да го подмина това.Нека имаме малко повече уважение и търпение.orion30 написа:За мен са "слаба ракия" и двете.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
абе---,как да кажа ориона ли е наи яката марка,какво ли,незнам,и двете макари са много добри,риба да има самоorion30 написа:За мен са "слаба ракия" и двете.

- orion30
- разбира нещата
За двете макари:
1. Обикновена хипоидна предавка.
2. Материал на предавките-цам/основно зъбно колело/.
3. Корпус графит/разбирай пластмаса с някакъв процент графит/. При големи натоварвания се огъва от крачето с което се прикрепва към пръта.
4. Мичел слаба лагеровка основната предавка е с тефлонови/пластмасови/втулки. Тика лагерчета които дори не са ZZ/капсуловани/.-нискокачествени/евтини/.
5.Червяк на тиката/това е само осцилацията/, Warm shaft е различно от Warm Gear. Казват че редял по добре/за мен търговски памфлет/.
6. Шпулки лети от най евтиния алуминий.
7. Смазка и във двете колкото да не ръждясат докато стоят в склада.
8. На двете рамото на скобата е обикновена пластмаса, след време се чупи или то или леглото на пружината която го затваря.
9. Луфтове във дръжките и ротора и на двете макари.
10. Преди време работих като продавач консултант в известна верига за риболовни принадлежности и съм разглобявал/точно както го прави чичко Алън Хок/ 90% от макарите в продажба, може би оттогава имам "изкривен" поглед над "страхотните" макари които се продват днес.
11. Радвайте се на риболова независимо с какво ловите.
1. Обикновена хипоидна предавка.

2. Материал на предавките-цам/основно зъбно колело/.

3. Корпус графит/разбирай пластмаса с някакъв процент графит/. При големи натоварвания се огъва от крачето с което се прикрепва към пръта.

4. Мичел слаба лагеровка основната предавка е с тефлонови/пластмасови/втулки. Тика лагерчета които дори не са ZZ/капсуловани/.-нискокачествени/евтини/.

5.Червяк на тиката/това е само осцилацията/, Warm shaft е различно от Warm Gear. Казват че редял по добре/за мен търговски памфлет/.

6. Шпулки лети от най евтиния алуминий.

7. Смазка и във двете колкото да не ръждясат докато стоят в склада.

8. На двете рамото на скобата е обикновена пластмаса, след време се чупи или то или леглото на пружината която го затваря.

9. Луфтове във дръжките и ротора и на двете макари.

10. Преди време работих като продавач консултант в известна верига за риболовни принадлежности и съм разглобявал/точно както го прави чичко Алън Хок/ 90% от макарите в продажба, може би оттогава имам "изкривен" поглед над "страхотните" макари които се продват днес.

11. Радвайте се на риболова независимо с какво ловите.

аз използвам тези тики от няколко месеца и съм много доволен разликата от тази която си показал и моите е предавателното числи моите са 4.1 -1
наи добре ги завърти и двете и сам си реши може да прочетеш и на други места за отзиви за тези макари
успех в избора
наи добре ги завърти и двете и сам си реши може да прочетеш и на други места за отзиви за тези макари

само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Оправи си поне заглавието на темата.Не говоря за правописа,а за САМОТО заглавие!В случая темата се явява дубъл и ще и бия ключа без да се замисля!
Ееее,колко истински макари втора употреба се изпродадоха.Що всеки налита на лъскави китайски кашкавали,не знам.За 130-140лв имаше японски Шимана-байтрънари,взимаш и забравяш 15 год още за други.Иначе по темата,аз съм за Тиката.

Да ти кажа имам две други Тики по-евтини. Но от тези двете бих взел Мичела.Ако верно се чудиш.
- krokibg
- учете се от него
Само дето малките гъзета изобщо не слушат какво им се говориrevox написа:Ееее,колко истински макари втора употреба се изпродадоха.Що всеки налита на лъскави китайски кашкавали,не знам.За 130-140лв имаше японски Шимана-байтрънари,взимаш и забравяш 15 год още за други.Иначе по темата,аз съм за Тиката.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- и господ не е толокова добър
Нали се сещаш, че сцептера няма нищо общо с тези по-евтените тики.3 години ги въртя и няма луфтове, няма лошо нареждане, няма пластмасови корпоси, аванса не е заял дори и в най екстремни ситуации и т.н.p4elata написа:Да ти кажа имам две други Тики по-евтини. Но от тези двете бих взел Мичела.Ако верно се чудиш.
Аотносно господата с японските шимана, ако има такива за 120лв.шаранджиски, ще ги изкупя всичките.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.