Такъм за щека!
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Такъм за щека!
Тъй като чух доста различни мнения по въпроса, да ви питам...
Каква според вас трябва да е реалната дължина на влакното между върха на щеката и плувката???
Каква според вас трябва да е реалната дължина на влакното между върха на щеката и плувката???
Всяка една минута трябва да бъде оползотворена в риболов!
- zograf
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Такъм за щека!
Дължината трябва да е 50см максумум 1м. По тоя начин се гарантира че стръвта ще е винаги там кадето хранеш.И още не те притесняват течението и вътъра.Dzeni написа:Тъй като чух доста различни мнения по въпроса, да ви питам...
"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Дължината от върха до плувката зависи от доста неща.Dzeni написа:Тъй като чух доста различни мнения по въпроса, да ви питам...
Ако ловиш на река дължината може да бъде от 70 см до 1.20. При риболов в неподвижна вода растоянието не бива да е повече от 30-40 см, но само ако щеката ти е твърда, иначе такъма ще ти се оплита на върха. Ако духа вятър също така растоянието трябва да е по-голямо, около 50-60см.
Да работят онези, които не могат да ловят риба!
-
- разбира нещата
Колеги като говорим за такъми , възможно лие някой да ми каже колко трябва да бъде опънат /стегнат/ ластика за щеката

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Тук няма мярка,сам трябва да прецениш.Като извадиш първата риба ще разбереш,ако не се прибира ластика ще натегнеш още.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- vali.67
- новобранец
- Обратна връзка:
Не ми се получава нещо линията с близалка ,като че ли ...правих на 6гр. и на 20гр. ...значи потопена близалката се вижда само антената на една равнина с горния краи на тялото....така ли трябва да бъде балансирана ?....след като я вкарам в водата някаде сантиметър потъва или по-малко ...разбирам 4е за всяко те4ение има зна4ение грамажа просто се съмнявам в себе си дали е така ...Ако може линк с снимка за монтаж на близалка или съвет ...Благодаря предварително...
Mnogo i vse .....EDRI
-------------------------------
Наборе, ти взе щека и направо на Тунджа, евала!
Иначе в монтажа на линията за близалка няма нищо сложно

За разлика от френските колеги, аз задължително слагам вирбел между основното влакно и повода, а често пъти и под оливетката, която се движи свободно нагоре по линията. Утежняването им е добро.
От това което си написал не разбирам какъв точно ти е проблема, но е добре да хвърлиш едно око ТУКА!
Иначе в монтажа на линията за близалка няма нищо сложно
За разлика от френските колеги, аз задължително слагам вирбел между основното влакно и повода, а често пъти и под оливетката, която се движи свободно нагоре по линията. Утежняването им е добро.
От това което си написал не разбирам какъв точно ти е проблема, но е добре да хвърлиш едно око ТУКА!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Монтажа с който ловя е почти същият,разликата ми е само ,че разстоянието от вирбела до оливетата ми е 60-70см.Ако ловя шарани,оливетата ми е на 4-5см от дъното,ако ловя други риби лежа с долният дропер на дъното.Той ми е 10-15% от грамажа на плувката.Най- важно е да си притропаш дъното със сонда да видиш какъв е релефа ,за да може да си настроиш такъма по него.Има едни сонди като щипка,кръгли,захващаш я на най-долният дропер и започваш да мериш.Ако има нещо което не ти е ясно питай.
- vali.67
- новобранец
- Обратна връзка:
Благодаря момчета ...щте ви бъда вечно задължен......Може би някои ден на първо време с //Мускатова//....thx..още веднъж... 

Mnogo i vse .....EDRI
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Като сложиш щеката на стойка,близалката трябва да стои във вертикално положение,кила минава ли напред,иска още олово или подмяна с по-тежка.vali.67 написа:Не ми се получава нещо линията с близалка ,като че ли ...правих на 6гр. и на 20гр. ...значи потопена близалката се вижда само антената на една равнина с горния краи на тялото....така ли трябва да бъде балансирана ?....след като я вкарам в водата някаде сантиметър потъва или по-малко ...разбирам 4е за всяко те4ение има зна4ение грамажа просто се съмнявам в себе си дали е така ...Ако може линк с снимка за монтаж на близалка или съвет ...Благодаря предварително...
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Colmic BEVERLY - става ли за директен http://www.colmic-bg.com/?page=floats&cat=10
Cralusso Торпедо Тунинг- става ли за директен http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=414 мерси предварително 

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- научил се да хвърля
Да попитам какъв диаметър влакно се ползва в зависимост от дебелината на лстика? Монтажи и строй на линията. Благодаря предварително.