Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Търся си блесна за щука ... помогнете ми в избора
Модератор: sapuna
- kocet0
- вече хвърля и на тежко
Търся си блесна за щука ... помогнете ми в избора
Здравейте на всички запалени по спининга колеги Сега искам да ви дам един линк и вие да ми препоръчате кой воблер е най-добър за щука Ще ви бъда много благодарен А ето и сайта --- >
http://shop.fishing-mania.com/viewarti_ ... ure&do=all
http://shop.fishing-mania.com/viewarti_ ... ure&do=all
SPINING FOREVER 

-
- сериозен играч
чУДЯ ТИ СЕ И СЕ ДИВЯ...ЗАЩО НЕ ИДЕШ В МАГАЗИНА И ДА СИ ИЗБЕРЕШ САМ....от саит и картинки не се купува....а само след като пипнеш и разбереш коя за какво е..на колко слиза...как се движи...малко нещо да се посъбудите викам...
тук от 100 човека ще имаш 80 мнения по въпроса и всеки ще е прав...според неговата ситуация на риболов
а твоята каква е ? ...къде ще търсиш щуката...в блато ...в река...в езеро...???????????
все различно специфични водоеми....
затова сам....най добрия избор ще е твоя !
Амин...Господ да те насочва в избора ти
тук от 100 човека ще имаш 80 мнения по въпроса и всеки ще е прав...според неговата ситуация на риболов
а твоята каква е ? ...къде ще търсиш щуката...в блато ...в река...в езеро...???????????
все различно специфични водоеми....
затова сам....най добрия избор ще е твоя !
Амин...Господ да те насочва в избора ти

Господ може всичко чада мой !
- kocet0
- вече хвърля и на тежко
:)
Мерси отче
Ще видим ... ми просто със спининга съм мн зле и несъм го практикувал и нямам опит . Ще ловя на река (Марица ) ... Като цъкнеш на всеки воблер се появява информация за : каква риба , къде , как и всичко ... Мерси все пак за инфото 

SPINING FOREVER 

-
- сериозен играч
- kocet0
- вече хвърля и на тежко
:)
Аз по принцип най-много си вярвам на гембала ама има един пич дето вика че на моста на панаира са фащало щука
е умрях да са смея батка
... отче , ти като врузва6 воблера за влакното използва6 ли воблер или директно за ухото и слага ли се някъф повод ? 

е умрях да са смея батка

SPINING FOREVER 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: :)
Зависи от рибата-ако ще ловиш щука потърси в рибарските магазинчета стоманени поводи от по-дългите-около 30-40 см.Повода представлява нещо като жило за спирачки на велосипед,но по-тънко и с по-малко осукани нижки.На единия му край има карабинка за закачане на примамката,а от другата страна има вирбел/върток/,който не позволява на влакното да се осуква,а ако се осуче-воблера се накланя и не гази правилно.Ако ще ловиш по-малки хищници-сулка,костур,пъстърва-не ти е нужен стоманен повод,а направо връзваш един вирбел с карабинка на края на основното ти влакно и закачаш примамката/воблер,блесна,туистер и т.н./
Аз сега ще ходя тея дни на Брестак на развъдниците,обаче е доста скъпо-по 12 кинта на въдица и допълнително за улова.Чух,че там имало много сулка и костур,затова ще пробваме на туистери и дребни въртележки и клатушки,а ако чуя за някакъв друг хищник-щука например веднага ще сложа воблер,или по-големите въртележки-3номер.
Възможно е и кефал да има,но не ми се вярва,но ако има пак ще сложа воблерче,но от най-малките и шарени с малка лопатка за плитко газене-50см от повърхността до 1 метър.Сулката на Дунава доста често кълве на булдо с чепаре от мухи,ще пробвам и по тоя начин,пък кот ще да става.Чух също,че на тези водоеми ловят сулката на дъно,но не съм на ясно с какъв такъм,на каква стръв и т.н.Не съм фен на дънния риболов,освен ако не става дума за лефер,калкан,или писия.
Аз сега ще ходя тея дни на Брестак на развъдниците,обаче е доста скъпо-по 12 кинта на въдица и допълнително за улова.Чух,че там имало много сулка и костур,затова ще пробваме на туистери и дребни въртележки и клатушки,а ако чуя за някакъв друг хищник-щука например веднага ще сложа воблер,или по-големите въртележки-3номер.
Възможно е и кефал да има,но не ми се вярва,но ако има пак ще сложа воблерче,но от най-малките и шарени с малка лопатка за плитко газене-50см от повърхността до 1 метър.Сулката на Дунава доста често кълве на булдо с чепаре от мухи,ще пробвам и по тоя начин,пък кот ще да става.Чух също,че на тези водоеми ловят сулката на дъно,но не съм на ясно с какъв такъм,на каква стръв и т.н.Не съм фен на дънния риболов,освен ако не става дума за лефер,калкан,или писия.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- петър власев
- разбира нещата
[quote="kocet0"]Аз по принцип най-много си вярвам на гембала ама има един пич дето вика че на моста на панаира са фащало щука
е умрях да са смея батка
коце фаща се щука бре по цялятя марица и на моста също
и сом са вадили там даже
много време ще ми отнеме да ти разкажа какви ли не случки съм имал по марица
на тази река винаги трябва да си готов за изненади

е умрях да са смея батка
коце фаща се щука бре по цялятя марица и на моста също
и сом са вадили там даже

много време ще ми отнеме да ти разкажа какви ли не случки съм имал по марица
на тази река винаги трябва да си готов за изненади

я чувствась себя очен хорошо
- петър власев
- разбира нещата
kocet0 написа:Така е колеги ... не е лъжа ... сега на воблер или на блесна ще имам по-голям успех ?

РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
зимата ловя успешно щуки на силиконови примамки по марица.останал съм с впчатлението,че взимат по успешно на светлите,бяло,жълто,зелено.водете ги по бавно,тъй като температурата на водата е доста ниска и рибите са по-мудни.клатушката също е добър избор за този сезон.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....