влакната за амур

Модератор: sapuna

kaloyan-stz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: влакната за амур

Мнение от kaloyan-stz »

Втора година ползвам Daiwa Infinity Duo и скоро няма да си купя друго влакно пък било то и за амур :lol:
valio_borislavci
новобранец
новобранец

Мнение от valio_borislavci »

не,може би немога да го изкажа правилно.От половин година едни хора се опитват да ми докажат че по-добар повод от флуоракарбона за амур няма.И то независимо при кви условия.отиваме компания на водоем с шаран и амур (дребни 2-3 кг макс.) мястото идеално за мек повод ползвам инлаин които се е доказал за мен праим две петна 1-то микс,2-то царевица .всеки с 2 въдиции хварля по една на двете петна . всички вадици бяха на около 1 зад петната.ше коментирам само 2-то петно.за да ми докажат силата на флуорокарбона сложиха абсолютно монтажи,сртъв и куки кат моите,но поводите им бяха флуоро,а моя меко плетено влакно.слагам пва да не оплета и мятаме.кат мятаха казаха,,ся може 1 риба да хванем ма ше е амур,,аз се разписах първи с едно шаранче .хвана се на косам с 1 царевица.след малко едното момче дет метна савсем до мен извади кат моита риба но амур.2мин след него за шаран пак на царевицата(още по малък).след малко другия пак амурче.това беше 4 риба в интервал 20 мин. И защо...........а мястото не беше чисто за да се каже че амура е рабелязвал някакси повода ми насред нищото.аи шарана да не говиди а амура да го види.Защо ...късмет ли беше или наистина амурчетата разбраха за заложения от мен капан........
valio_borislavci
новобранец
новобранец

valio_borislavci написа:не,може би немога да го изкажа правилно.От половин година едни хора се опитват да ми докажат че по-добар повод от флуоракарбона за амур няма.И то независимо при кви условия.отиваме компания на водоем с шаран и амур (дребни 2-3 кг макс.) мястото идеално за мек повод ползвам инлаин които се е доказал за мен праим две петна 1-то микс,2-то царевица .всеки с 2 въдиции хварля по една на двете петна . всички вадици бяха на около 1 зад петната.ше коментирам само 2-то петно.за да ми докажат силата на флуорокарбона сложиха абсолютно монтажи,сртъв и куки кат моите,но поводите им бяха флуоро,а моя меко плетено влакно.слагам пва да не оплета и мятаме.кат мятаха казаха,,ся може 1 риба да хванем ма ше е амур,,аз се разписах първи с едно шаранче .хвана се на косам с 1 царевица.след малко едното момче дет метна савсем до мен извади кат моита риба но амур.2мин след него за шаран пак на царевицата(още по малък).след малко другия пак амурче.това беше 4 риба в интервал 20 мин. И защо...........а мястото не беше чисто за да се каже че амура е рабелязвал някакси повода ми насред нищото.аи шарана да не говиди а амура да го види.Защо ...късмет ли беше или наистина амурчетата разбраха за заложения от мен капан........
да не се получат двусмислици на 3-я ред отзад напред ,две мин след него не ЗА а АЗ,, не съм го видял :oops:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Вече съм убеден,че темата ти е за ключ!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
kaloyan-stz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaloyan-stz »

sapuna написа:Вече съм убеден,че темата ти е за ключ!
Митак,тя темата е за ключ от самото начало,защото сама по себе си е безмислена!Такова животно влакно за амур няма!Има влакна,които са меки,има твърди,има потъващи,има плуващи и много други характеристики,ама баш за амур....!
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

kaloyan-stz написа:
Митак,тя темата е за ключ от самото начало,защото сама по себе си е безмислена!Такова животно влакно за амур няма!Има влакна,които са меки,има твърди,има потъващи,има плуващи и много други характеристики,ама баш за амур....!
Темата не е за ключ нито е безсмислена ако се пише точно..., защото:
valio_borislavci написа:... реших да пусна тема за подходящите поводи,лидери,основни...
:!:
Да не би да има пък такова специално влакно за Шаран или пък за Щука , Бяла и т.н. ...макар повечето производители да продават такива "специализирани" серии?!
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Може да се говори в друга насока, цвят, диаметър, плаваемост и др. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
stoil kolev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoil kolev »

при мен е идвал амур и на влакно и на корда,важното е здравината и качеството според мен.говоря за речен риболов.
Преди да се надсмееш над другия, помисли за себе си.
valio_borislavci
новобранец
новобранец

rikosheth написа:
kaloyan-stz написа:
Темата не е за ключ нито е безсмислена ако се пише точно..., защото:
valio_borislavci написа:... реших да пусна тема за подходящите поводи,лидери,основни...
:!:
Да не би да има пък такова специално влакно за Шаран или пък за Щука , Бяла и т.н. ...макар повечето производители да продават такива "специализирани" серии?!
именно това питах,дали има подходящи влакна за амур,защото например за щука си има ама точно СПЕЦИАЛИЗИРАНО(веднага се аргументирам bear е влакното.на опаковката пишеше на руски нещо,и помолих хора разбиращи езика да го преведат и си пишеше дори причините заради които се препорачва за щука но да не вървим извън темата) и исках да разбера дали има за амур подобно нещо от хората с голям опит,но щом няма ок...........ако трябва щом сте преценили заклюявайте темата.
Аватар
gogo_85_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogo_85_ »

Няма такива влакна за определен вид риба,производителите какви лепенки слагат на кутиите с влакна е друг въпрос.Като кажеш влакно за амур,сякаш то ще ти извика рибата.
valio_borislavci
новобранец
новобранец

gogo_85_ написа:Няма такива влакна за определен вид риба,производителите какви лепенки слагат на кутиите с влакна е друг въпрос.Като кажеш влакно за амур,сякаш то ще ти извика рибата.
не не не колега..............лепенката въобще не е на щука.(аз в последствие се загледах в писаното и разбрах само ,,щука,,и ми го преведоха след това всичкото написано.лепенката е на бяла мечка в река) ,но за последното изречение съм напално съгласен!
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Трябва ти по-твърдо влакно за амур,понеже той не е с такава крехка уста като шаранската и може да се кефиш на пръчката и макарата си максимално,без да има нужда кордата на 100м,да се разтяга още 20м.Който те е лъгал,че амура вижда нещо повече от шарана,значи или не е наясно с материята или те ебава.Шарана е по-"умна"риба от амура и ако някой повече "вижда"тва със сигурност е шарана,макар,че и торпедата не са за подценяване.Ползвай по-твърди влакна и ако те успокоява,наричай си ги амурски :wink:
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Аз ползвам CARP EXPERT от черното- 0,35- 0,40. Пробвал съм и от цветното, ама не ми се понрави нещо.
Евтино е, малко твърдо, ама държи много на възел. Май че унгарско беше.
А че амура не е за подценяване, не е. Една от най-борбените риби е даже.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Secret Carp написа:Трябва ти по-твърдо влакно за амур,понеже той не е с такава крехка уста като шаранската и може да се кефиш на пръчката и макарата си максимално,без да има нужда кордата на 100м,да се разтяга още 20м.Който те е лъгал,че амура вижда нещо повече от шарана,значи или не е наясно с материята или те ебава.Шарана е по-"умна"риба от амура и ако някой повече "вижда"тва със сигурност е шарана,макар,че и торпедата не са за подценяване.Ползвай по-твърди влакна и ако те успокоява,наричай си ги амурски :wink:
много точно казано.според мен кълването и при двете риби,зависи от това как си захранил местото.меки или твърди,прозрачни или не избора е твои.по важно според мен е как ще представиш стръвта/обем и наи вече аромат/ икам да попитам има ли разлика между царевица за амур и за шаран :lol: :wink:
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Spatia »

Колега аз не съм превърженик на твърдите влакна - имам няколко изтървани риби на твръдо влакно (и просто от тогава ги зарязах). Ако рибата е много голямо твърдото влакно по-лесно може да се скъса когато голям амур (торпедото) наближи брега и върне много рязко назада. След като преминах на меки влакна успеваемоста ми е доста по-голяма.

п.с. просто лично мнение, не че се опитвам да противореча :)
Secret Carp написа:Трябва ти по-твърдо влакно за амур,понеже той не е с такава крехка уста като шаранската и може да се кефиш на пръчката и макарата си максимално,без да има нужда кордата на 100м,да се разтяга още 20м.Който те е лъгал,че амура вижда нещо повече от шарана,значи или не е наясно с материята или те ебава.Шарана е по-"умна"риба от амура и ако някой повече "вижда"тва със сигурност е шарана,макар,че и торпедата не са за подценяване.Ползвай по-твърди влакна и ако те успокоява,наричай си ги амурски :wink:
Наслука!
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”