Сланина За Стръв

Модератор: Paublo_Eskobar

Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Сланина За Стръв

Мнение от Иван Златев »

От време на хода по марица за алай(скобар) а сега може да се търси и на сланина.Та искам да попитам ще окаже ли влияние това че сланината е осолена :roll: Така стана че всичката сланинка от прасето я осолихме и не си отделих малко за стръв.Ще и прече ли това че е осолена?
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Re: Сланина За Стръв

Мнение от Станимир Бегов »

Тая солена сланина ,ако носиш и вино ще лови рибари-гаранция :D :drinkers:
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Пууууу....язък!!!18 кила сланина извадихте и сите да ги осолите :shock: ......ЯЗЪК!
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

Немаш никви грижи,и аз ги лепа само на солена и то миналогодишна.Един съвет-като я нарежеш на малки кубчета,сложи ги в няква кутийка и ръсни малко брашно в тях.После разтръскай да полепне брашното и останалото го махни.Така става по-нелепкава.На слука :wink:
Изображение
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Иван Златев »

мерси revox ще пробвам :drinkers:
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Иван Златев »

искам да попам по разбиращите от мен кой номер куки са подходящи за алая и каква да е линията,защото до сега съм нямал голям успех и предполагам че това се дължи точно на линията
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Ще пречи на виното :drinkers: :drinkers: :drinkers: Ще трябва много :drinkers: :drinkers: :drinkers:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Бързай бавно.
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

Иван Златев написа:искам да попам по разбиращите от мен кой номер куки са подходящи за алая и каква да е линията,защото до сега съм нямал голям успех и предполагам че това се дължи точно на линията
Колега,има много изписано по тема за монтажи и за алаи.Трябва да разровиш.Иначе аз ползвам боло 5-6 м,влакно 0,12 кука Оунър 10-12 номер(куката връзвам директно), плувка тип буре от 2 до 5 гр(зависи от бързината на реката и дистанцията която искам да постигна),утежнение тип синджир на 30-40 см от куката.След това замяташ и изтичаш.При всяко странно поведение на плувката...засек :D
Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

revox написа:Немаш никви грижи,и аз ги лепа само на солена и то миналогодишна.Един съвет-като я нарежеш на малки кубчета,сложи ги в няква кутийка и ръсни малко брашно в тях.После разтръскай да полепне брашното и останалото го махни.Така става по-нелепкава.На слука :wink:
Абсолютно правилно. Като ходиш за риба си вземай повечко сланинка, и винце. Пък като не ще рибата........., тя соленката си върви екстра с винцето!!! :rolleyes:
Върл Shimano фен!
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Само да кажа че сланината трябва е от корема щото е по жилава да се нареже на кубчета колкото зарчета за табла да са овъргаля през сито с брашно и се слага на куката OWNER-FUNA №14 тва е куката
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Не осолената е по ефективна по мой наблюдения без никакви подправки,кубчета колкото лещено зърно,може и в комбинация с един бял..За линията ще ти кажа да пробваш с максимално финна,имам в пред вид корда 0,08 и кука 18 плувка до 0.5 ако позволява течението.Ако се обадят по едри или имаш късания,тогава мини на по-груб такъм.Алая на Марица е вече с 2 висши.Сланинките ги размачквай между пръстите за да са с неопределена форма и внимавай ако си пушач хубаво си измивай пръстите защото сланината поема миризма и няма да ти пипне.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

Не,че съм голям специалист,но нека и аз да си дам мнението. ;)Тва е за болонезето.За щека незнам.
Линията максимално финна,основно влакно 0,16,0.18 - повод 0.10 или в краен случей 0.08(макар,че има доста късъния),куката не по-голяма от 16... просто с голяма кука мноого трудно да хванеш нещо,понякога даже трябва и 20-ка кука,тва ще го прецениш на место - почваш от 16 и ако не пипа постепенно слагаш по-малка и по-малка кука.Плувка тип буре 1 до 10 грама.Утежнението верига или едно мое "изобретение" повод 30-40 санта, 2 малки съчми на повода на разтояние от 2 до 5-6 санта,после вирбел на около 15 санта съчма(малка),после на около 10 съчма(средна) и после пак на 10 санта останалите съчми.
Въпреки,че аз сменям по-няколко монтажа докато уцеля правилния,всичко зависи от течението,дъното и оооще много фактори.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

А някой да знае защо има повече откачания като се лови със сланина.За нея по-малка от №14 не слагай,същото важи и за трохата.Линия от 0.12 за река е само за паралии.Влакното след третия риболов става на ардафуш,без коментарии за влакното моля,лично мнения и веднага давам аргументи,а повече риба не се лови като сте с такова :wink: 0.14-0.16 за основно е добре,да не казвам,че мои познати ловят с 0.18 основно.Повода е според големината на рибите......и всичко това е коментирано много пъти.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
ringo_6
новобранец
новобранец

Мнение от ringo_6 »

Няма значение дали е солена или не.Зимата алая се движи групиран на пасажи,по принцип той се храни като натиска стръвта към дъното и със завъртане на тялото е мачка с устата.От опит го знам кука №10,влакно№12,плувка зависи от течението,и при съвсем малко задържане на плувката си длъжен да засечеш.Това е за зимата,а за дргите сезони по малки куки и тънки влакна.Съвет от мен когато ловиш алай ползвай куки с дълга опашка.ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ-от личен опит.Сланинката да не е кубче а да е малко продълговато ,закачай го в единия край за да виси.Дано съм бил полезен.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”