Самострой-лодка на 6-ти етаж

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
fireman
новобранец
новобранец

Re: Самострой-лодка на 6-ти етаж

Мнение от fireman »

Погледни това , дали ще те устройва : http://koti.kapsi.fi/hvartial/skiff/skiff.htm
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

fireman написа:Погледни това , дали ще те устройва : http://koti.kapsi.fi/hvartial/skiff/skiff.htm
Майна,как да се появи човек с това нещо на язовира :shock: :shock: :shock: Ще го пукнат оп юркане.Като ги огледах всичките,само първата има нещо общо с лодките,другите приличат на копанка дето хранят прасетата в тях.С това нещо,по навътре от метър и половина от брега,изобщо е забранено влизането.Иначе,за занимавка в гаража,става да си губи времето и парите някои.Това е лично мое мнение,и за небих се качил на такова нещо ако ще и подарък да ми го направят !!! Само такъмите които ще изгубиш,ако се обърнеш, ще са в пъти по скъпи от коритцето :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Още веднъж препрочетох мненията ви,разгледах и темите свързани с избор на лодки и да си покажем лодките и се очертават два варианта:
1. Джонбот евентуално,ако се вслушам в мнението на Вичев, удължен до 360-390 и ширина 140-150, при него поне промяната на размерите е лесна.
2.Третата снимка на която лодка имам разкройки на 380 и 400 дължина/под снимката грешно съм дал размера/.
При това положение трябва да мисля за колесар и двигател 5 к.с. , то и за него нямам възможност, ала срещнах някъде Парсън на лизинг.
Ще се спра на един от тези варианти и взимам картони и почвам чертежи в натурална величина, след модел 1/4.
Благодаря за дейното участие.Темата си я препрочитам всеки път и тогава виждам, че дори негативните мнения вече ги разглеждам от друг ъгъл т.е. и те носят своята положителна роля.
Темата не съм я затворил и всичко писано ще го чета с удоволствие.Дано скоро има продължение с етапите на строежа.
П.с. Приемам мнението на Вичев и ще напълня отсеците за непотопяемост със ексрудиран пенополистирол,макар че отначало смятах да ги оставя празни и с люкове за разни дреболии и проветрване.
Последно промяна от КАЯ на Пон Яну 18, 2010 12:49 pm, променено общо 1 път.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:smt023 :smt023 :smt023
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Кроки си е прав разбира се.
Още нещо ми дойде на ум.
Казваш че ще използваш шперплат 5-6мм,
има и 4мм брезов.
Водоустойчив е,и е по-лек.При ребра 20/30мм през 50см,
няма да имаш никакви грижи.Тогава може и по-голяма да е лодката,
и по-лека.
Ако стиропора е по-лек от пяната,използвай него.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Е това е полезно,ако дадеш и някакви подробности за местоживеенето на този шперплат цена няма да имаш.Иначе смятах да ползвам един който го водят влагоустойчив - с карбамидни или фенолни лепила произведен.Мисля че е буков.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Имаше преди години в един склад до Лотос,
но а де.Скоро материали не са ми трябвали.
Пък и от Варна да купуваш - 200лв ще ги минеш кът бързия влак.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Преди няколко години и аз се бях запалил за самоделка,и найстина е направих.Направих я от два листа алумин с дебелина 0,3мм. Листовете бяха с размер 2м.на 1м.Та ги огънах на абкант по желаната форма и после с попнитачката два дена пробивах и занитвах.Между частите преди да се свържат мажех силикон,след което занитвах.Накрая найстина стана,но беше много къса(2м.дъл.на 1м.шир.и вис.на борда 40см.) ,поради липса на 3-ти лист.Исках от 3 листа да я направя,тогава дължината щеше да е друга,но нямаше повече листове.Дойде време да я пробвам.Забравих да спомена че я облицовах цялата със стиропор,дъното и бордовете.Натварих я на колата и на язовира.Държеше се добре,но отдолу беше плоска и беше леко нестабилна.Пробвах я с малък бензинов двигател,и си вървеше екстра.Формата и беше като тримаран,но с плоско дъно.Измислих две крила който си закачаха отстрани посредством скоби.С тях стана найстина стабилна,но размерите на самата лодка не ме устройваха,понеже смятах да я използвам на голям язовир.Но там трябва голяма и стабилна лодка,че като излезат големи вълни става лошо. Ставаше само за малък язовир.Абе като цяло мязаше на лодка,но с тия размери,на мен по ми мясаше на кофчег :lol: ,и то алуминиев.След като седя известно време,я махнах,че не ми се рискуваше.Идеята ми беше че става с листове алумин,само да се намерят изгодно.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

По-горе има такава сглобяема алумимниева. Сега материали бол.Пуснах в търсачката за брезов шперплат и всичко е или паркет с участието на брезов шперплат или кофражми платна.Има само за моделисти с малки размери,а цената му е все едно са от злато.Лодката ще излезе по-скъпа от готова яхта. :roll:
Стефан Илиев-Джоко
новобранец
новобранец

Мнение от Стефан Илиев-Джоко »

Колега бъдещ лодкостроител , нямаш си на представа с какво се захващаш . Какво имам в предвид , колко време и пари ще ти отнеме , колко нерви ще похабиш, инструментите които ще ти трябват ...

Има и един друг вариант за построяване , правиш си модел и го ''обличаш'' в стъкломат , изхвърляш модела и оребряваш коритото .
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Стефан Илиев-Джоко написа:нямаш си на представа с какво се захващаш . Какво имам в предвид , колко време и пари ще ти отнеме , колко нерви ще похабиш, инструментите които ще ти трябват ...
Колега надявам се, че ръцете са ми израснали от правилното място.В далечната 70 година като се ожених в магазините имаше само еднотипни мебели, а и по-евтино беше да си ги направя сам.Та наясно съм с какво се захващам и какво ще ми трябва-Тази тема я пуснах по няколко причини:
1.Има колеги които са си построили, а доста повече имат желание да си построят или поне си мислят за това.Желанието ми беше,ако,и когато построя лодката да показвам етапите, срещнатите проблеми и решението което съм взел,как съм се справил с даденият проблем, та който има желание да се захване да има някаква представа за проблема.
2.От опита и мнението на колегите,което ценя да реша на кой модел да се спра.
3.От избора на типа лодка зависи и избора на двигател.За сега се колебая между 2.5 и 5 к.с.Ето и тук се надявам да се опра на мнението на колегите,щото няма човек който да има опит във всичко.
4.Във форума тук там се среща информация по проблема, ето тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=29&t=32219 например Марко Поло е споделил, че двигател 4 к.с. идва тежък за лодка с дължина 3 м.Избора при направата на лодка има доста общо с питането на доста "каква лодка да си купя", та водещата се тук полемика може да е полезна и при такъв въпрос.
5.Преди да пусна питането си съм преровил маса информация - списания, форуми и т.н. та се надявам да съм що годе наясно с какво се захващам и какво предстои.Мислех след завършване и отразяване на строежа да дам и доста линкове свързани с въпроса, та да стане една полезна тема.
Ето и още няколко линка от форума имащи някаква връзка с темата, та на които му се чете може да ги прегледа.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... B0#p347192
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%BA%D0%B0
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%BA%D0%B0
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Ей това дето Марко го е споделил, ама въобще не съм съгласен. Ей таа лодка 3,5 м мое да се кара максимално с 25 коня, и това го казва производитела на лодката.От лодка до лодка разлика голяма, факторите са съвсем различни и дължината не е най важния.

Изображение

Първо правиш лодката и после преценяш какъв двигател да слагаш.
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

КАЯ написа:Колега Натали би ли ми казал размерите на Романтиката.Така като гледам е под 300 на 120-130 см.
Длина наибольшая, м — 2,63
Ширина наибольшая, м — 1,10
Масса лодки с оборудованием и снаряжением (без мотора), кг. — 45
Высота борта на миделе, м — 0,45
высота транца в —0,38
Водоизмещение полное, т —0,257
Скорость хода с 2 чел на борту с мотором мощностью 2 л.с, км/час 6,53 км.
Пассажировместимость. – 2
Грузоподъёмность, кгс -200
Скорость хода с 1 чел. на борту с мотором мощностью 8 л,с., км/час —32 км.

Имам съмнение относно килограмите и :roll: /по малко са/ , качвам я сам на покрива с лекота по ТОЗИ НАЧИН .
На платено не одим !
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Радвам се че се отвори такава тема!!! Дано се включат повече мераклии самоделци че да обменим опит.
Самоделството хубаво но трудно и скъпо. Освен, че трябва човек да не е съвсем вързан в ръцете трябва да имаш и удобно помещение за работа и достатъчно инструмент и излишни пари за коригиране на допусканите грешки. :wink: . Но удоволствието от самоделно направената лодка е голямо. :wink: Само не си мисли, че от първата още ще я догодиш с качествата на заводските. :D
Това е първата която аз сам си построих дължина 3.15 м:

Изображение

Ползвам я от 3- 4 години обаче ми е малка и сега съм започнал нов проект на 4.20 м:

Изображение

Впускай се смело в начинанието и не бързай при строежа, чети и прави всичко съгласно установените в лодкостроенето правила. Не въвеждай прекалено много иновации щото нищо няма да се получи. :wink:
vanesa
новобранец
новобранец

Мнение от vanesa »

Корпуса на лодката е дървен,другото е стъкломат и полиестерна смола,без предварителна отливка,ако те интересува ще ти обясня.http://www.prikachi.com/users/vanesa112/4P.jpg
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”