Къде кълве около Ямбол???

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

vanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Къде кълве около Ямбол???

Мнение от vanov »

Къде околко Ямбол (за Тунджа става въпрос) излиза риба. По специално алай (скобар) и гърбавица (морунаж май я наричат някои хора). Предлагайте и споделяйте , ако някой е ходил днес или има информация от някъде.
Мерси предварително!
И някой челъм кажете :)
Стара риба има ли ?? Нямааа има голяма риба !!
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Къде кълве около Ямбол???

Мнение от boki speca »

Можеш да отидеш след Крушаре по пътя към Самуилово на 2 км.ще видиш коли отляво на пътя на Тунджа.Дава много,но сливенските колеги са я побъркали от тройки рибата.На торен дава хубави кефали и каракуди.На голяма троха дава алай над 400 гр.,но и тях ги търмъчат здраво за съжаление.Ако имаш високи ботуши можеш да минеш отсреща.Там е по-спокойно и дава едри гърбавици на жълъдов,и много големи кабакулаци на едър торен по дъното на задържане.На Желю Войвода в центъра на селото на канала дето минава покрай мандрата се лови промишлено количество хамсия и редки кабакулаци на бял и пинки.Хамсийте са дребни до средни.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Malkiq_Ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Malkiq_Ribar »

boki speca написа:Можеш да отидеш след Крушаре по пътя към Самуилово на 2 км.ще видиш коли отляво на пътя на Тунджа.Дава много,но сливенските колеги са я побъркали от тройки рибата.На торен дава хубави кефали и каракуди.На голяма троха дава алай над 400 гр.,но и тях ги търмъчат здраво за съжаление.Ако имаш високи ботуши можеш да минеш отсреща.Там е по-спокойно и дава едри гърбавици на жълъдов,и много големи кабакулаци на едър торен по дъното на задържане.На Желю Войвода в центъра на селото на канала дето минава покрай мандрата се лови промишлено количество хамсия и редки кабакулаци на бял и пинки.Хамсийте са дребни до средни.
За мястото което споменаваш , изобщо не си прави труда да ходиш ;) То е точно едно вирче където е целия цирк и незнам с каква алчност стари хора по - стари може би от дядо ми имам чувството и не само чувство ама то си е така , мисля че тия хора в тоя студ спят даже там да си пазят мястото.... И като се започнат едни тройки едни чудесиии и пръчка през 20 сантиметра и ти се убива тръпката и желанието за риболов. Ама това е българина гледа да му е пълен корема пък немисли за последсвтията :twisted:
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Днеска бях на въпросното място, само мога да кажа, че не си заслужава, грозна картина е.Точно както го описа колегата преди мен !!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Всяка година е едно и също по Тунджа. Събере се рибата на едно място и се събират корморани с тройки. Ами обадете се на ловните и на ИАРА бе колеги. Не стойте безучастни. :D
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Така е ,но въпреки всичко аз бях там вчера намерих си свободно място в дясно до дървото дето е във водата и на СТРЪВ торен хванах над 5 кг.риба за 4 часа.Насладих се на изумлението на "колегите"когато я пуснах и си тръгнах двойно удовлетворен.За тези който са гледали ДТВ в петък сутринта пуснах репортаж с точни и конкретни снимки на търмъченето в действие като съм наблегнал и на лицата и на номерата на колите на бракониерите,и въпреки че се обадихме на ИАРА -нищо не се случи.
vanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vanov »

Аз на Жельо войвода , не миналата , а по-миналата седмица ходих , ама на моста на входа на селото. Малко надоло по течението почти до пресевната изкарах един кабакулак половинка на пинки с едно червено манисто. После се преместихме на с. Завой и там една хубава гърбавица на същата стръв и монтаж. Имаше тройкаджии покрай мен , които не бяха хванали нищо. Миналата неделя бях на Елхово , но там нищо не можах да изкарам. После на Коневец , ама там панаир . Имаше хора , които вадят , ама дали бяха с тройки не можах да видя.
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

И на Елхово и на Коневец водата е висока и мътна и рибата неще.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
vanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vanov »

Сега се връщам от Жельо войвода ,водата е бистра. Пак се овалатих , ама карай. Малко се понамръзнахме и се прибрахме :). Само на тройки вадеха , на единичка не иска да взима. На жълад , на пинки , на торен , на нищо не можах да я накарам да клъвне.
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Защо не мръдна до каналчето дето тече през селото,поне хамсия да си наловиш..
vanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vanov »

Абе , де да знам , не ми се занимаваше май. А и не знам , къде точно е това място.
wewewe
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wewewe »

Аха да бе,сливналии косели на Зелето,а сите ямболии ловели на стръв... :lol: А Крушарската кой я мрежари и си взима шарани по 20кг?Айде моля да не вадите такива генерални заключения,когато фактите говорят друго!На Кабиле моста примерно освен ямболии друг няма,а всичко коси на поразиия! Не персонализирайте оценки,за кой е бракониер и не е,че ще се скараме,ами вземето подпишете петицията против тройките,барем забранят този риболов.На Зелето вече 3-4 пъти ходят ИАРА и на косачите не могат да им пишат актове,защото по закон това е позволено!Със здраве!
vanov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vanov »

Не се пали бе колега. Косачи има и от Ямбол , и от Сливен. И сигурно 50 % от колегите от форума косят , ама приказват само наляво и надясно. Жалко , че няма как да се види , кой , как хваща . Ама така сме възпитани , малко селската я пердашим (за всичко става въпрос , не само за рибата).
vanio
новобранец
новобранец

Мнение от vanio »

wewewe написа:.На Зелето вече 3-4 пъти ходят ИАРА и на косачите не могат да им пишат актове,защото по закон това е позволено!

Ами поне да проверят билетите!Или и за това им пречи закона :D
Аватар
YordanDanev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от YordanDanev »

Хората утрепаха рибата на Каябаш от две седмици насам, вий сте взели да спорите Ямболии това, Сливналии онова :)
Изображениеима ли комат кучета много
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”