Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Рибката...
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Рибката...
Моля за инфо...вав връзка как да направя рибката за живец (каракудката) да живее по дълго на тройката
Мислил сам с конец и игла да пробия под грабната и перка и дирекно да я свържа с куката...но мисля,че щуката ште пригрезе конеца
Дайте ми савет за някякви куки които не правят рибката полу умартвена...А да е жизнена
на тапа е монтажа
Благодаря на отзовалите се

Мислил сам с конец и игла да пробия под грабната и перка и дирекно да я свържа с куката...но мисля,че щуката ште пригрезе конеца

Дайте ми савет за някякви куки които не правят рибката полу умартвена...А да е жизнена

Благодаря на отзовалите се

Последно промяна от kasabov_le на Вто Яну 19, 2010 1:14 am, променено общо 1 път.
И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
и на браконерите.........да го ЕВА
- maranzika
- сериозен играч
Re: Рибката...
Ами ако я прободеш под гръбната перка,без да нарушаваш гръбнака,въобще не я правиш полумъртва.Так сме ползвали една рибка 3-4 пъти.
Аз лично ползвам кука двойна, като на малкото жило се закача рибката и си е жива цял ден!!!
забивам я по стандартния начин на най- изпъкналото на гърба под грабнака.
забивам я по стандартния начин на най- изпъкналото на гърба под грабнака.
Спининг Клуб " АБИЧИ "
Ползвай единична тънка кука.
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
-
- разбира нещата
Ти за къде я закачаш бе колега та ти умира толко бързо ? Имам рибка дето я закачих под гръбната перка в събота и след риболова я прибрах,днес проверих в кофата и още е жива. 

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
колегата казва че става безподвижна,но сигурно я боде много дълбоко,или тези заключения ги е правил лятото когато е било горешо,аз връзвам една малка кука с по голяма контра и я забивам леко под гръбната перка или за устат ,другата кука/троика/двоика/и т.н. ,ми е свободна,и нямам проблеми,дава ми резултат,доволен съм 

Като става дума за щука и искаш рибката да не умира и въобще да не я набождаш - има един много прост начин. На карабинката-вирбел на края на металния ти повод слагаш подходяща кука - тройка, която да е толкова голяма, че да може да стане като намордник за куче на главата на каракудката. Набутваш другия край със свободната от куки карабинка-вирбел в устата на каракудката, прокарваш го през едно от хрилете, издърпваш докато ухото на тройката влезе добре в устата на каракудката и тройката обхване муцунката й като намордник, а свободната карабинка закачаш за вирбела или клупа на основната ти линия. След това за сигурност може металния повод да се привърже с мек конец към опашката на рибката, но не със зверско притягане. Това е много добър монтаж за ловене на шука на дъно, но става и на тапа. Ако някой не ме е разбрал за какво иде реч - да пита, а утре мога да кача и някоя снимка или схема, защото вече заспивам. Това е един от малкото начини рибката -стръв да не се наранява изобщо, особено ако се ползва "асансьор".
Описано е отчасти и в първата ми риболовна книга, ама тиражът отдавна се изчерпа, още през юни миналата година. Здраве да е, скоро издателството ще пусне второ допълнено и обновено издание.
Наслука, момци!

Наслука, момци!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- сериозен играч
Доценте моля те прати някоя снимка!Предварително благодаря!
- MAESTROTO
- ще става разбирач
Каракудите са здрави рибки и обикновенно забождането по гръбната перка е достъчно здраво ,а и рибката живее достатъчно дълго. Тази щука дето е на аватара ми я хванах с каракуда ,която беше на куката от 6 часа до обед,след което сменихме водоема/каракудата беше на куката и на сухо около 10-15 мин/ и пускайки я в другия водоем ,се хвана щуката. Трябва да внимаваш да не прекъснеш гръбначния стълб.
Когато рибките са по малки,особено кубинки,говедарки и др. ги захващам през устата или през очите/малко грубо е ...сори/.
Когато рибките са по малки,особено кубинки,говедарки и др. ги захващам през устата или през очите/малко грубо е ...сори/.
Кефа цена няма!
тази идея е страхотна, аз по принцип съм слагал за сом не за щука ни каракудата си е много здрава ръбка и трудно умира, но как да е подвижно рибето какво бихте направили вие ако през гърба ви минава голям железен прът който не можете да махнете - бихте седяли мирно за да ви боли по-малко, това и прави рибкатаdocenta написа:Като става дума за щука и искаш рибката да не умира и въобще да не я набождаш - има един много прост начин. На карабинката-вирбел на края на металния ти повод слагаш подходяща кука - тройка, която да е толкова голяма, че да може да стане като намордник за куче на главата на каракудката. Набутваш другия край със свободната от куки карабинка-вирбел в устата на каракудката, прокарваш го през едно от хрилете, издърпваш докато ухото на тройката влезе добре в устата на каракудката и тройката обхване муцунката й като намордник, а свободната карабинка закачаш за вирбела или клупа на основната ти линия. След това за сигурност може металния повод да се привърже с мек конец към опашката на рибката, но не със зверско притягане. Това е много добър монтаж за ловене на шука на дъно, но става и на тапа. Ако някой не ме е разбрал за какво иде реч - да пита, а утре мога да кача и някоя снимка или схема, защото вече заспивам. Това е един от малкото начини рибката -стръв да не се наранява изобщо, особено ако се ползва "асансьор".Описано е отчасти и в първата ми риболовна книга, ама тиражът отдавна се изчерпа, още през юни миналата година. Здраве да е, скоро издателството ще пусне второ допълнено и обновено издание.
Наслука, момци!
кьоркефали