Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Каракуда
Модератор: sapuna
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Каракуда
Ето я най-голямата ми дебелана

** ръцете са прибрани, а не към обектива
И разбира се, който е станал толкова дебел заслужава да е свободен

** ръцете са прибрани, а не към обектива

И разбира се, който е станал толкова дебел заслужава да е свободен

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Браво колеги само така

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
В детството ми, каракудата беше любимата ми риба за улов.За съжаление, не съм хващал много едри.
Най-големите са ми
около 0.700кг-0.800кг,като еи тази красавица,уловена на яз.Бодрово, на царевица.

около 0.700кг-0.800кг,като еи тази красавица,уловена на яз.Бодрово, на царевица.

Бързай бавно.
-
- разбира нещата
Преди около 3 години на пясъка на дъно,стръв грозд бял.Рибите не си ги тегля и незнам колко е тежала ама беше машала(килце +) 

Пясъчник ,стръв торен червей.

Каракудата може да е най-често улавяната риба,но едрите и недоверчиви екземпляри никак не са лесни,особено по свободните водоеми.

Каракудата може да е най-често улавяната риба,но едрите и недоверчиви екземпляри никак не са лесни,особено по свободните водоеми.
TICA FAN
-
- научил се да хвърля
яз.лобуш,бял черв,пружина,около 2000 гр.те я http://memento111.snimka.bg/hobby/na-riba.464486
-
- научил се да хвърля
длагодаря за съдействието
само да поясня че каракудата е хваната 2008г.преди да отровят язовира( имаше тема по въпроса )
по онова врвме беше често срещано явление да излезе такава каракуда
само да поясня че каракудата е хваната 2008г.преди да отровят язовира( имаше тема по въпроса )
по онова врвме беше често срещано явление да излезе такава каракуда
Браво колега много сериозно парче 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
-
- вече хвърля и на тежко
И аз съм ловил най-голямата си каракуда на аз.Лобош.Миналата година около 1.200 кг но нямам снимка...Преди на Лобош се ловяха много трофейни каракуди...
Преди две лета ми се случи да видя с очите си каракудата на колегата до мен беше по голяма от моите шарани които хванах тогава а те бяха средно по около кило и половина .Случката беше на яз Оброчиште до Албена
- ivelin_1976
- разбира нещата
В ученическите ми години на яз.Овчарица /втори скендер/ за една вечер с две спирали съм хващал по около петнадесетина каракуди и всичките калибър около 1,7кг.-1,8кг.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- ще става разбирач
Няма ли един риболовец от Сливен да се похвали за хваната трофейна каракуда ?
На баластиерите около река Тунджа и в самата река не е изключение (все още) да се закачи каракуда над килограм.
Миналото лято основно риболовствах на село Самуилово и почти на всеки излет имах по някоя и друга каракудка над килограм, като за стръв използвам основно варено жито и сладка царевица от консерва.
На баластиерите около река Тунджа и в самата река не е изключение (все още) да се закачи каракуда над килограм.
Миналото лято основно риболовствах на село Самуилово и почти на всеки излет имах по някоя и друга каракудка над килограм, като за стръв използвам основно варено жито и сладка царевица от консерва.
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
- smoky
- научил се да хвърля
За Самуилово си напълно прав, колега. Там през лятото спокойно може да се направи целенасочен риболов на доста едри каракуди между растителността, за което е изключително важно пазенето на абсолютна тишина и без много движения. На дъно и фидер не е много удачно според мен, защото дъното е много затревено и стръвта се скрива. Най-добре на директен 7-8м или мач като стръвта както е казал колегата млечна царевица или жито и захранване със същите. Ще ги пробваме наесен дебелите караконджули на Самуилово. 

-
- и господ не е толокова добър
Обърках темите

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.