Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

БОЯДИСВАНЕ НА ПРЪЧКА
Модератор: emo vasilev
-
- научил се да хвърля
БОЯДИСВАНЕ НА ПРЪЧКА
Колеги здравийте
Може ли някой да ме посъветва с каква боя или лак да боядисам /лакирам/ стара пръчка от вибростъкло, така че да се получи устойчиво покритие? Пробвал съм със спрей, но не се получава здрав слой боя.
Може ли някой да ме посъветва с каква боя или лак да боядисам /лакирам/ стара пръчка от вибростъкло, така че да се получи устойчиво покритие? Пробвал съм със спрей, но не се получава здрав слой боя.
-
- кандидат преподавател
Re: БОЯДИСВАНЕ НА ПРЪЧКА
Колега аз съм си боядисвал стара руска пръчка точно със спрей.
Махаш водачите, със финна шкурка и прешкурваш старата боя.Обърсваш или измиваш хубаво праха и нанасяш няколко слоя боя като изчакваш да изсъхнат отделните ръце.След това лакирваш с лак (моя беше пак на спрей)Слагаш евентуално и нови водачи и пръчката става като нова.
пп:Хубаво е да са акрилни спрейовете , че съхнат по лесно.То малко съмнително някой да продава вече други но все пак.Мойте бяха на наща фирма в която работя и нямах никъкъв проблем.Боята си стои още вече 4-5 години.
Махаш водачите, със финна шкурка и прешкурваш старата боя.Обърсваш или измиваш хубаво праха и нанасяш няколко слоя боя като изчакваш да изсъхнат отделните ръце.След това лакирваш с лак (моя беше пак на спрей)Слагаш евентуално и нови водачи и пръчката става като нова.
пп:Хубаво е да са акрилни спрейовете , че съхнат по лесно.То малко съмнително някой да продава вече други но все пак.Мойте бяха на наща фирма в която работя и нямах никъкъв проблем.Боята си стои още вече 4-5 години.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- piars
- научил се да хвърля
Колега отиди при някой автобяджия да ти я пръсне с металик и хубав лак и си готов 

че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
При огъване се пука лака и става наpiars написа:Колега отиди при някой автобяджия да ти я пръсне с металик и хубав лак и си готов

Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- piars
- научил се да хвърля
Ти си жземи хубав лак и го пръсни тъничко а не с четката па нека се спука.Ако се притесняваш да не се напука му сложи малко пластификатор. 

че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
С пластификатор може и да стане.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Само , че ако се сложи повече се губи функцията на лака, започва да се драска много лесно.
Ако пръта е плътен стъкломат и няма бои по нея , акто свалиш водачите я мини със финна шкурка(400, 600, 800) и после я полирай с някакво среддство за полиране на коли и вълнено парцалче или кече. Според мен много по добре от колкото с боя и лакове , а и става много добре.
Ако пръта е плътен стъкломат и няма бои по нея , акто свалиш водачите я мини със финна шкурка(400, 600, 800) и после я полирай с някакво среддство за полиране на коли и вълнено парцалче или кече. Според мен много по добре от колкото с боя и лакове , а и става много добре.
-
- научил се да хвърля
Пръчката имаше боя, която съборих с шкурка и почти успях да изкарам чистия цвят на вибростъклото- - почти прозрачен. Мисля накрая само да я пригладя с подходящ размер шкурка и да тегля един лак.
Благодаря на всички колеги, които споделиха мнение.
Благодаря на всички колеги, които споделиха мнение.