Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2010
Е тоя наистина изби рибата

Че то си го ловат на пискюли без кука и черво,ама требе да е озверял зизи.
Е от тая риба на клипчето, по - маллки да не хващаме тая година. Идеята с паяжината е атрактивна, ще огледам гаража.
Тоя пич, наистина ако му бяха дали кука и малко Варненски червеи щеше да му потъне лодката.

Тоя пич, наистина ако му бяха дали кука и малко Варненски червеи щеше да му потъне лодката.

Първо чета, после питам !
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Стари рибари са ми казвали че став на вълна .Рибата пак се оплита и няма бягане
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ето я коприната за заргана .

и това е изпробвано(и то на много заргана)смятаи го 1-8 за червея съотношение
най добър резултат си дава червея и това си е
най добър резултат си дава червея и това си е

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- Моряка
- кандидат преподавател
Мисля в Фишингманията бях отворил тема преди 2-3 години за алтернативна стръв за зарган,когато няма морски червей.Едната стръв за,която писах бе кафяв вълнен конец.Случва се да си някъде по черноморието и да свършиш дозите,тогава идват алтернативите,вълнен конец,торен(земен)червей,тънко филе от(трицона,гюмюш,ува и др.)скарида,черво от зарган,тънка ивица от рапан,кука,като от чепаре,но с дълга перушина или ламе.Това се сещам в момента,ако има и друго допълнете. 

А сега де? 

-
- научил се да хвърля
Изрезки от дамски чорапогащник
Бях го правил с конопено въженце,но овъртолено в ухание от ампула,невинаги зизи напада а следи стръвта и се колебае.
Зизито по принцип си е любопитен и следва или гони всичко,но не винаги гризка. 

-
- научил се да хвърля
Обвивката на шпековия салам като го нарежеш на тънки парчета и го обелиш и във водата прилича на червей.
Обелка от бахур,що пък не! 

На червен вълнен конец. Трябва да имам някаде снимки ама нешо не мога да си ги намеря.
Ексеперименталните видове стръв,могат да се ползват доста рядко,поне по-местата където ходя аз,предимно във Варна по буни и кейове.Това ми се случва по 5-6 пъти на сезон когато случа гъст пасаж с настарвени заргани,това са случаи в които примерно с 25 червея изкарам 50 заргани,таквъв резултат съм имал 2 или 3 пъти.На юг не съм ходил за заргани,но там може би ефекта с изкуствени примамки ще е по-добър,защото по бройките,с които са се похвалили някои колеги ми става ясно,че пасажите са гъсти и задържат на достъпна дистанция.Каквото и да се приказва южното черноморие е в пъти по-благоприятно за риболов,което според мен се дължи на по-голямата дълбочина в близост до брега, и други геогравски особености.
Зарганолог