Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Помощ относно боядисването на бял червей
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
Re: Помощ относно боядисването на бял червей
Не очаквай да станат като италянските, ма малко от малко ще се оцветят. Инак Бутника го каза много точно. Как точно става е тайна на производителите. Най-добре си купи оригинални.
Върл Shimano фен!
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Ами май така ще стане само да ги намеря първоsimo72 написа:Не очаквай да станат като италянските, ма малко от малко ще се оцветят. Инак Бутника го каза много точно. Как точно става е тайна на производителите. Най-добре си купи оригинални.
Да ти кажа аз си падам малко по-по изобретенията обичам аз да се опитам да си го направя не че не мога примерно да си го позволя но искам да видя какво мога да направя
-
- вече хвърля и на тежко
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=16&t=21895 Е ти го БОСА на белия,чети и после го питаи за цветовете.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
аз съм ги боядисвал само със боя за яица,сипвам боята при белите червеи ,които съм сложл при едно яице,съвсем леко сварено,на другия ден са готови,слаягаш ги в малко стърготини,после през едно сито и си готов 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
..и като го извадиш да презаметтнеш е избелял.Колеги,много ви моля,преди да си пускате постовете потърсете с Гугъл или търсачката на нашия сайт,това за което мислите да пишете,прочетете нещичко и тогава боядисвайте с яйца.Реагирам така не по собствена воля,но да предпазя други колеги от излишен труд.Ако ставаше с боя за яйца всеки втори щеше да боядисва и да прави червеи.Не подценявайте труда на хората занимаващи се с това.И защо те да го боядисват тогава,една кутийка бял неоцветен и като бонус боичка за направи си сам цветен червей.ribolovcho написа:аз съм ги боядисвал само със боя за яица,сипвам боята при белите червеи ,които съм сложл при едно яице,съвсем леко сварено,на другия ден са готови,слаягаш ги в малко стърготини,после през едно сито и си готов
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
Абе то боядисването се сещам как да стане,сигурно и сини ще ги боядисам,и то не отвън,ма що трябва да се клепам за 2 лв...?
-
- кандидат преподавател
Абе и аз знам точно за какво става въпрос, но айда да не нагазваме в дълбокото. Един приятел преди 3 години започна да го прави с търговска цел, и не щеш ли цехчето му изгоря. Това което съм споделил в прадишни постове е супар аматьорско, и за лично ползване. Гледам че някой колеги доста се палят, ще помоля да ме извинят, и да не ме имат за глупав!!! Още веднъж - моите извинения, и най-искранно УВАЖЕНИЕ!!!Д-р Дулитъл написа:Абе то боядисването се сещам как да стане,сигурно и сини ще ги боядисам,и то не отвън,ма що трябва да се клепам за 2 лв...?

Върл Shimano фен!
-
- научил се да хвърля
Идеята не е за двата лева и т.н. Аз например искам ЗЕЛЕН, а не бял, червен или жълт. Поне мене ме човърка отвътре да пробвам на зелен и все ми е на акъла, че мрената би го харесала повечко от чисто белия.
1. Зеленият /бял/ е като мъмрека, а ще мърда повечко от него като е закачен на куката.
2. Няма да бия път от нам къде за незнам къде защото там където ходя няма мъмрек /зеленко/
3. Малко са местата където мрената е по гъста и мога да използвам фидер кошничка само с бял в нея.
И да ако се продава някъде зелен /бял/ не бих правил тия гимнастики.

1. Зеленият /бял/ е като мъмрека, а ще мърда повечко от него като е закачен на куката.
2. Няма да бия път от нам къде за незнам къде защото там където ходя няма мъмрек /зеленко/
3. Малко са местата където мрената е по гъста и мога да използвам фидер кошничка само с бял в нея.
И да ако се продава някъде зелен /бял/ не бих правил тия гимнастики.

От риба се връщам на риба ми се ходи.
-
- кандидат преподавател
Мен ако питаш, зелено пинки ще е още по-успашно.kvkz написа:Идеята не е за двата лева и т.н. Аз например искам ЗЕЛЕН, а не бял, червен или жълт. Поне мене ме човърка отвътре да пробвам на зелен и все ми е на акъла, че мрената би го харесала повечко от чисто белия.
И да ако се продава някъде зелен /бял/ не бих правил тия гимнастики.![]()
![]()

Върл Shimano фен!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Никой не взима някой за глупав.просто ви предпазвам от излишен труд.Жоре,как и на какъв език да напиша,че боята е.....не е за сладки ,яйца и ....В началото като тръгна да се произвежда кюстендилския червей имаше и зелен,оранжев и какъв ли не-забеляза ли ИМАШЕ,защото избледняваше,ето сега вече нещата се оправиха-с голяма трайност и стабилна боя.Но пробвай да го боядисаш като прибавиш към някаква храна боя,примерно сварено яйце,но мисля ,че ще се ускори и процеса какавидиране.Едно е да храниш подрастваща ларва,друго в последна фаза.
-
- научил се да хвърля
Ще пробвам бат Ицо, да оставя например 50-100 гр. бял да стане на какавида и да се прероди в прекрасна, красива, черна, голяма муха. След което ще ги затворя в накаква по голяма кутия с мрежа отгоре та да наплюят боядисана кайма или някакво там месо. Сега ги чакам да станат на какавида и ще пробвам. Ако се получи нещо което моне малко да мяза на зелен черав ще се похваля. И аз бях чул от Дидо и Митака че в Пловдив е имало зелен преди 3 г. ориентировъчно ама са го спрели. И бат Ицо аз тебе ако не послушам кой друг да послушам
. Па и ако стане бледо подобие на зелен ще почерпя.

От риба се връщам на риба ми се ходи.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Само ще трябва да изчакаш да се стопли времето, че смърди много