Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Химически вещества , лекарства , допинг - удължаващи апнеята
Модератор: nkolev66
Химически вещества , лекарства , допинг - удължаващи апнеята
Знам , че много хора ще подскочат , като опарени при тая тема и ще викнат с цяло гърло ТАБУУ ! Но надали ще бъдат прави , щото точно тук , а не в морето да се пробват - е мястото да се разискват тия неща - вредни ли са , не са ли и има ли полза от тях ...
-
- новобранец
Re: Химически вещества , лекарства , допинг - удължаващи апнеята
какво общто има хъркането и морето 

ще почна с туй :
NITROGLYCERIN
- с него се лекуват болните от гръдна жаба или ангина пекторис , като се смучат таблетки под езика , разширява и отпуска всички гладки мускули и сваля драстично кръвното , препоръчва се преди тежки физически натоварвания и в условията на силен студ ....някой има ли мнение
NITROGLYCERIN
- с него се лекуват болните от гръдна жаба или ангина пекторис , като се смучат таблетки под езика , разширява и отпуска всички гладки мускули и сваля драстично кръвното , препоръчва се преди тежки физически натоварвания и в условията на силен студ ....някой има ли мнение

-
- новобранец
колега -нитроглицерина се изписва в повече случаи при болни от стенокардия-оште не разбирам какво обшто имаш в предвит
-
- ще става разбирач
Аз съм твърдо против всякакви допинг средства.Щото така може да се наиграеш особено пък с лекарства, че чак не е истина.Принципно прехвърлите ли 25 години не употребявайте ник'ви боклуци, още повече ако не се занимавате сериозно с някой спорт. Това е оправдано само ако си спортист от висока класа, щото там всички са така и не става само с труд. 

Последно промяна от deso_bg на Чет Яну 21, 2010 1:26 pm, променено общо 1 път.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:

Последно промяна от dako71 на Нед Апр 18, 2010 3:41 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец
колеги-служих в под.28880-гр.Белене-водолаз-преди всяко гмуркане даржавата ни усигуряваше-50гр.коняк и шоколад(млечен) без химикали,имахме колега от Свищтов с неправилно оросяване на краиниците е тои не пиеше но спортуваше много-БЕЗ ХИМИКАЛИ
-
- ще става разбирач
Ето това е добро предожениеhrisi_miga написа:50гр.коняк и шоколад(млечен)

по принцип би трябвало да е след всяко гмуркане
...алкохола разширява кр. съдове и ако има останали мехурчета азот , би трябвало да се изхвърлят по-лесно...преди гмуркане е опасно за живота - действието на алкохола в мозъка се увеличава многократно при по-високо налягане ....лекарството , за което написах аз стимулира , наплива на кръв към сърцето
...в тая тема става дума за апнеа , не за дишане под вода със сгъстен въздух , както и да е 

-
- научил се да хвърля
за себе си мога да кажа че свиря почти всеки ден на каба гайда, а това е едно сериозно упражнение така, че мисля не са ми неободимии химии и т.н. а мисля че и за по-дългата апнеа трябва всекидневни тренировки ако някой иска да бори рекорди.
Бултаче, да не те хвана и теб зимната депресия, та си блъскаш главата с такива въпроси
Не мисля, че идеята да се ползват хапове и дроги, е добра. Всичките тези хиимии е възможно в един момент и да помогнат за по-дълга апнея, ама може и да ти съкратят живота.
За мен истината е в твоята област- за голяма апнея майката му е ЙОГА и йогийските дихателни упражнения / и каба-гайдата, разбира се/

Не мисля, че идеята да се ползват хапове и дроги, е добра. Всичките тези хиимии е възможно в един момент и да помогнат за по-дълга апнея, ама може и да ти съкратят живота.

За мен истината е в твоята област- за голяма апнея майката му е ЙОГА и йогийските дихателни упражнения / и каба-гайдата, разбира се/

Никоя риба не е по - важна от живота !
- makari
- научил се да хвърля
Според мен е допустимо,ако гониш някакви рекорди,но ако ще гмуркаш за удоволствие ще кажа една фраза на наш съфорумец:
никоя риба не е по–важна от здравето/живота/ни.
никоя риба не е по–важна от здравето/живота/ни.
Който не е учил започва да учи другите.
-
- научил се да хвърля
ватусе, много си прав за йогата. имам едно приятелче, което също свири на гайда само, че за разлика от мен можее и да пее и го попитах как е постигнал този перфектен баланс между свиренето и пеенето и каза че йога му е майката. тук при нас в родопите няма някой дето се занимава с йога иначе би се получило доста добра комбинация свирене, пеене и по-дълга апнеа 

Колеги не съм на яено с пдводния риболов те първа навлизам в това на мен подводния риболов не ми е ясен
Но според мен химия не ви е нужна
ТРЕНИНГ МУ Е МАЙКАТА

Ванка остави ги момчетата да трнират