Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Идея за размразяване на парно
Модератор: dantho.mihov
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Идея за размразяване на парно
Климатика няма да ти помогне!Включвай калориферите и ги нареждай по протежение на стената-друг вариант май нямаш!
то че има такива има
въпроса беше човека да размрази системата сега
и не е "малко по-скъпо" много е
той за другия сезон ще си направи сметка
въпроса беше човека да размрази системата сега
и не е "малко по-скъпо" много е
той за другия сезон ще си направи сметка
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Според мен в стените трабите не могат да замръзнат.Най вероятно са замръзнали на терасата.Намери си пистолет за горещ
въздух и пробваи да ги размразиш.Ако са открити де.
въздух и пробваи да ги размразиш.Ако са открити де.
Последно промяна от SUPER MARIO на Пет Яну 22, 2010 7:55 pm, променено общо 2 пъти.
Бързай бавно.
- pachosz
- сериозен играч
и аз това се чудех тъкмоSUPER MARIO написа:Как така ще замръзне работещо парно?

Май каза Митев, че климатика бачка, явно парното не е работило и си е замръзнала тръбата наистина.
Мен ме сполетя такова нещо през '92-ра, ама беше на банята тръба. Една седмица работи печката в банята и чак тогава се размрази

Най-добре наистина да се обърнеш към някоя фирма дето се занимават с парна, или калориферите... на сапуна

-
- вече хвърля и на тежко
Ако има възможност с газова горелка нагряваи стените там кадето минават тръбите външно.
Спокойно на пролет ше се саморазмразят.Ще ти дам един жокер...ако наистина имаш лед в системата имай предвид че спирта /чистият спирт/размразява и най коравият лед ама има значение и как ти е системата дали може да се напълни спирт в нея и да се разкара из тръбите.....иначе ПВЦ трабици с друго нема как са размразиш .Ама как ше замръзнат при работещо парно немога да си обясня. 

Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Локално ли е?
Много странно че цял ден е работило и не се е размразило.Имаш ли водна помпа? Тя не бива да се изключва,особено в случай като твоя с тръби на терасата.Опитай да обезвъздушиш всичките радиатори (това пък винаги на изключена помпа).Ако имаш такава и работи (провери и това) би трябвало да се размрази.Все пак тая гореща вода отива до замръзналото място...
Много странно че цял ден е работило и не се е размразило.Имаш ли водна помпа? Тя не бива да се изключва,особено в случай като твоя с тръби на терасата.Опитай да обезвъздушиш всичките радиатори (това пък винаги на изключена помпа).Ако имаш такава и работи (провери и това) би трябвало да се размрази.Все пак тая гореща вода отива до замръзналото място...

Нали писах , че всичко съм вградил в стените , то май брат ми пак е най-близо до истинатаSUPER MARIO написа:Според мен в стените трабите не могат да замръзнат.Най вероятно са замръзнали на терасата.Намери си пистолет за горещ въздух
и пробваи да ги размразиш.Ако са открити де.

другия вариянт е да изкъртя шпакловката на терасите /около 5мм. е/ и на пралет да мажа пак

- krokibg
- учете се от него
Ако имаш идея точно къде е замръзналото,намираш едно електрическо одеяло,заковаваш го на стената в гония край /пази жиците да не светнеш/ на доло,хубаво го подпираш с нещо да опре перфектно на стената и го включваш в контакта.Ако одеялото е добро и вдига температура,ще нагрее стената.Бавно но сигурно

Последно промяна от krokibg на Пет Яну 22, 2010 8:02 pm, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Отива ма върти системата само до първия радиатор - другите 3 греда , как да ги обезвъздуша като нема достъпstich написа:Локално ли е?

- krokibg
- учете се от него
Митев,трябва да има клапан на най-високата точка бе
Как са го правили ако няма да можеш да го обезвъздушаваш

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Това за достъпа не го разбрах
Провери и разширителния съд дали има достатъчно вода.Имах впредвид радиаторите да обезвъздушиш един по един. ...и първия.
С камина ли си? Паралелно или последователно са вързани радиаторите?

С камина ли си? Паралелно или последователно са вързани радиаторите?

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Много лошо но няма да се притесняваш. Винаги има лек. За да няма питания ни обясни по-подробно. Пр. Тип котел, система, бр. Помпи, разпределители и т.н.
Сега и на въпроса как? Отваряш разпределителя, намираш кой от радиаторите не работи. В една от тръбите напъхваш тънък маркуч тип шлаух. Пускаш вода под налягане и чакаш да си пробие път и започне да избива през изхода. Наново монтираш и обезвъздушаваш. Това е от мен.
Сега и на въпроса как? Отваряш разпределителя, намираш кой от радиаторите не работи. В една от тръбите напъхваш тънък маркуч тип шлаух. Пускаш вода под налягане и чакаш да си пробие път и започне да избива през изхода. Наново монтираш и обезвъздушаваш. Това е от мен.
Значи - централно съм на газ, системата е затворена /няма висока точка/, в газовия котел вътре е вграден разширител рабати системата до първия радиятор - идеалноval написа:Много лошо но няма да се притесняваш. Винаги има лек. За да няма питания ни обясни по-подробно. Пр. Тип котел, система, бр. Помпи, разпределители и т.н.
другите 3 назад -не- между първи и втори радиатор ,тръбите ми са замръзнали

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
От това което описа не е ясно дали са последователно или паралелно. Нямаш ли балон с противоналягане? Нямаш ли разпределител?