Самострой-лодка на 6-ти етаж

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
haga
разбира нещата
разбира нещата

Re: Самострой-лодка на 6-ти етаж

Мнение от haga »

Търси махагонов шперплат,поне 5-7 слоен.Той е най-добрият,с него се правят всички състезателни скутери .Издържа на по-големи натоварвания , направен е с водоустойчиво лепило.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

За сал може и да мине.Ето нещо по-стабилно.
Изображение
А срещнах и снимки на сал от четире такива варела,разглобява се и се превозва в обикновенно ремарке.Направен е от български колега,но явно не съм маркирал линка.
Ще търся.Явно зимата ще е период на търсене и осмисляне главно през интернет.За сега намерих епоксидна смола от топливо ЕП 1-17 лв.кг. и от строителният хипермаркет АП 1-10 лв.кг.А за завода Булестер в Елин Пелин го намерих на два адреса с различни телефони,също и два магазина в Пловдив занимаващи се със смоли и стъклоплат.Още не съм им звънял за цени.Относно шперплата засега откривам само обикновенни и влагоустойчиви такива.Търсенето продължава.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

КАЯ,навремето ми подариха една лодка ( пирога),която я бутах само на гребла,
и много добре се представяше.Е,верно че вдигнеше ли малко по-голяма вълна и бягах навън.
Беше направена с фазер,ребра 2/2см през 50см
Кила 5см висок и 3 широк
Дълга около 3м на 90 или 100см
Само беше нацапана отвсякъде с епоксидна смола,без платове.
Сам си я вдигах,двама се чувствахме комфортно в нея.
Жалко че ми я откраднаха от плажа,натоварили на нея мрежите от даляна на бай Георги
Това на златните се случи.
Та гледам за това каквото ти трябва,май някои не са чели отначало,какви са ти изискванията.
Затова ти споменах 4мм шперплат,мисля че е по-здрав от фазера.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

И аз през цялото време говоря за шперплат.Фазера/пресован картон не бих препоръчал и на най-големият се враг.Макар че в "Моделидт конструктор" съм срещал и такива проекти и после облечени с обикновен плат и гъста боя.За сега се очертава дъно 6 мм. и бортове 4 или 5 мм. Но мисля че 5 мм. шперплат не се произвежда стандартно, а броя ребра според зависи докато ми хареса да не се огъва много.
Стефан Илиев-Джоко
новобранец
новобранец

Мнение от Стефан Илиев-Джоко »

Цено ме запали преди време, след като му видях лодката докато не я направих не мирясах . Жив и здрав да си бате , ако дойдеш по нашия край не си носи лодка .

Почнах с '' Карене'' , щях да'' шия и лепя '' , направих лодката от фазер и я облякох със стъкломат . Изхвърлих фазера , оребрих , кит, боя и това е .
Миналото лято си джитках по Дунава с нея , доволен съм като за първа лодка .

3.7 на 1.45 м и е размера , около 120 кила . Ако сега си правя ще бъде 4- 4.20 м дълга .
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Стефан Илиев-Джоко написа:Цено ме запали преди време, след като му видях лодката докато не я направих не мирясах . Жив и здрав да си бате , ако дойдеш по нашия край не си носи лодка .

Почнах с '' Карене'' , щях да'' шия и лепя '' , направих лодката от фазер и я облякох със стъкломат . Изхвърлих фазера , оребрих , кит, боя и това е .
Миналото лято си джитках по Дунава с нея , доволен съм като за първа лодка .

3.7 на 1.45 м и е размера , около 120 кила . Ако сега си правя ще бъде 4- 4.20 м дълга .
Джоко,не искат да слушат,искат първо да си го начукат,и така да стигнат до истината :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Казваме им на готово да си направят направо лодка която да карат дълго,много дълго време,ама дано да поумнеят скоро и да започнат да взимат от дума :lol: :lol: :lol: :wink: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Джоко, да разбирам че фазера си използвал само нещо като калъп за направа на стъклопластова лодка? Такава идея имах,само че да направя калъпа от стиропор за лодка с тримаранен корпус защото стиропора лесно се обработва а и не е толкова скъп като материал за еднократен калъп.Възможно е при този случай да се получат съпоставими цени с тези на лодка от шперплат облечена със стъклоплат при по-съвременен корпус като вид.Като разбера цените на плата ще направя сметки за съпоставяне цената на кв. м. корпус по двата метода без стойността на калъпа.Ако се спра на такъв метод ще трябва да се търси помещение или двор.Тогава със сигурност ще се строи лятото.Вижда се че вземането на някаква решение води до промяна на други изисквания и условия т.е. решението не може да се вземе само на емоционални подбуди-това ми харесва -то ще е.Тук бяха показани доста красиви лодки, дори една самострой предизвика леки спорове.Много ми хареса, но не значи че само на тази база да взема решение да я строя, като знам, че нито имам условията, парите, възможността, машините, помещение и т.н.
Стефан Илиев-Джоко
новобранец
новобранец

Мнение от Стефан Илиев-Джоко »

Кая , по скоро от фазера направих модел от който по принцип се вади матрица- в моя случай лодка . По този начин е много трудоемко , изделието става по тежко , оребряването се налага да се направи по друг начин ... с две думи - голям кур е, за мизерията да не говорим .

Поизбрах малко снимки, около 30 , ако нямаш нищо против ще ги плясна в темата ти .
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Кая,бояджийски шлайф задължителен,Флекс също,Зеги - много удабна за правене на детайли и т.н.Така че,работа си има доста и се приготви да се бориш здраво.Можеш да я направиш за три седмици,може и за три годзини :lol: :wink: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Джоко, нямам нищо напротив щом показва етапи на направа.От проучванията знам,че направата на модел и от него калъп е трудоемко и така се процедира когато се правят поне няколко еднакви лодки и то главната цел на метода е да се получи идеална външна повърхност, която няма нужда от допълнителна обработка.Аз за мене си избирам методи и модели, които са по-лесни за направа.За сметка на това екплоатационните харектеристики на изделието са други.Ето една лодка която дори и не се нуждае от чертежи както и джонбота може да се построи само по основни размери.
Изображение

Изображение

Предполагам че заради плоското дъно ще стабилна, а острият нос ще спомага за по. държане на вълна.
Машинки имам, може да се наложи само да си взема фреза, но при наличието на толкова еднодневки дова не е проблем/някои китайчета са ми издържали удивително дълго :shock: /
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

http://mk-archive.narod.ru/ ---- брой № 9 /1974г.

Изображение

Изображение
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

КАЯ написа:
Предполагам че заради плоското дъно ще стабилна, а острият нос ще спомага за по. държане на вълна.
:shock: /

Плоското дъно означава точно обратното :)
Гарантира ти по лесно преобръщане.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

VGS написа:
КАЯ написа:
:shock: /

Плоското дъно означава точно обратното :)
Гарантира ти по лесно преобръщане.
Не мисля!
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Всичко зависи от дължината и ширината на лодката.Малка лодка,100% стабилна - НЯМА :idea:

snegk

Мнение от snegk »

На плоската лодка като застанеш от едната страна и си я обърнал.другата за да се обърне трябва да изтласка количеството вода, до ,където е нагазила :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”