Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Съвет относно влакното
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Съвет относно влакното
Здравейте колеги!Поръчах си мач-а и макарата за която писах в по предни теми но сега ще купувам влакно и се чудя понеже ходя и на язовири и на реки какво да бъде влакното плаващо или потъващо?!?
Благодаря предварително за отговорите!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Съвет относно влакното
Щом задаваш този въпрос,значи изобщо не ти е бил нужен мача! 
edit: Марко ме е изпреварил!

edit: Марко ме е изпреварил!
-
- кандидат преподавател
Здравей колега! Моята препоръка е следната: за язовир- потъващо/мачово/ , за река задължително плаващо!!!snake94 написа:Здравейте колеги!Поръчах си мач-а и макарата за която писах в по предни теми но сега ще купувам влакно и се чудя понеже ходя и на язовири и на реки какво да бъде влакното плаващо или потъващо?!?Благодаря предварително за отговорите!
Върл Shimano фен!
-
- научил се да хвърля
Което значи едната шпула да я напълня с потъващо а другата с плаващо?!?
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Бе за река май ... боло!simo72 написа:... за река задължително плаващо!!!
Е така се се доизкривява всяка крива тема!
-
- научил се да хвърля
Нямам възможност да си набавя всичко на момента(не си изкарвам сам парите)а не искам да давам 30-40 лв за някой боклук дето на 2 излет ще се счупи за това на този етап съм взел мач за в бъдеще ще има и боло а сега исках просто да попитам какво влакно да използвам!
-
- кандидат преподавател
То тва за болото е ясно, ама ако само мач си има колегата?sapuna написа:Бе за река май ... боло!simo72 написа:... за река задължително плаващо!!!
Е така се се доизкривява всяка крива тема!
Върл Shimano фен!
-
- кандидат преподавател
Правилно разсъждаваш. Копувай са качественни такъми. Научи се да ловиш с мача, и ще видиш после колко ще ти е лесно с болото!snake94 написа:Нямам възможност да си набавя всичко на момента(не си изкарвам сам парите)а не искам да давам 30-40 лв за някой боклук дето на 2 излет ще се счупи за това на този етап съм взел мач за в бъдеще ще има и боло а сега исках просто да попитам какво влакно да използвам!

Върл Shimano фен!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
В такъв случай послушай чичо си Симо!snake94 написа:Нямам възможност да си набавя всичко на момента ... исках просто да попитам какво влакно да използвам!
Отначало помислих,че тази е поредната провокативно-развлекателна тема,но щом се внесе светлина съм склонен да се ИЗВИНЯ!

-
- кандидат преподавател
Това което ти препоръчвам, са влакната с който аз работя последните 1-2 години. За река: Тубертини топ скорер, Колмик фандрел/розовото/ , Шимано ал роунд,и Престън пауър лаин. Това последното е направо невероятно. За мачовите обикновенно използвам влакната на браунинг.snake94 написа:Нямам възможност да си набавя всичко на момента(не си изкарвам сам парите)а не искам да давам 30-40 лв за някой боклук дето на 2 излет ще се счупи за това на този етап съм взел мач за в бъдеще ще има и боло а сега исках просто да попитам какво влакно да използвам!
Върл Shimano фен!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Едно предложение и от мен за река: Основно-Колмик RBS,повод-Колмик Xilo.Според ситуацията 12-10 или 14-12...14-10 също.

-
- кандидат преподавател
RBS е много добро влакно, но първо е 100м и като сметнеш цаната му става бая дебела. Аз бих го препоръчал за поводи, и поради друга причина. Просто е доста по-твърдо, и от там съответно лаковото покритие му пада по-бързо, особенно на тънките размери. Много по- трудно се води линията особенно първите няколко риболова докъто поомекне.Определено на Колмик фендрела е по-добър за основно влакно. Просто е много мек, и страшно разтаглив. При него паметта просто липсва!!!stich написа:Едно предложение и от мен за река: Основно-Колмик RBS,повод-Колмик Xilo.Според ситуацията 12-10 или 14-12...14-10 също.
Върл Shimano фен!
- Бисо
- сериозен играч
Може би,няма никакво значение но,абсолютно съм съгласен с теб.simo72 написа:RBS е много добро влакно, но първо е 100м и като сметнеш цаната му става бая дебела. Аз бих го препоръчал за поводи, и поради друга причина. Просто е доста по-твърдо, и от там съответно лаковото покритие му пада по-бързо, особенно на тънките размери. Много по- трудно се води линията особенно първите няколко риболова докъто поомекне.Определено на Колмик фендрела е по-добър за основно влакно. Просто е много мек, и страшно разтаглив. При него паметта просто липсва!!!stich написа:Едно предложение и от мен за река: Основно-Колмик RBS,повод-Колмик Xilo.Според ситуацията 12-10 или 14-12...14-10 също.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

Последно промяна от butnik на Нед Яну 31, 2010 11:13 pm, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- научил се да хвърля
Само за ваглери ли се ползва потъващо?!?