Химически вещества , лекарства , допинг - удължаващи апнеята

Модератор: nkolev66

Аватар
gojco
новобранец
новобранец

Re: Химически вещества , лекарства , допинг - удължаващи апнеята

Мнение от gojco »

Здравейте !!!
Нямам много свободно време и рядко пиша във форума, но на тази тема не устисках. Под вода се спуска само напълно здрав човек, с нормално кръвно, пулс и в добро психическо състояние. Приемането на всякакви медикаменти е недопустимо, особенно при free dive, където времето е ограничено и всички възприятия трябва да останат нормални. Дори една кола, да не говорим за енергийна напитка, могат да предизвикат изкривяване на реалността, ускорено сърцебиене, колапс и краен резултат - изплуванията с едно по - малко от потапянията. Справка - "Ръководство по водолазна медицина от д-р Никола Шопов". Вярвайте на "ватос" - йога, почивка и спокойно гмуркане с мисли и спомени за най-хубавите неща които са Ви се случвали през живота, а не за продължителността на престоя, липсата на риба, студената вода и др. Влезте в хармония, станете част от водата и света под повърхността и ще бъдете изумени от резултатите. Успехи. Г.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...надявах се на някой дето чете тук , да взима и нитроглицерин , но явно тук има само зрави хора , като мен - дето не взимат лекарства а само по - малко :drinkers: , щото като се замисли човек алкохола също си е лекарство :D ...действието на нитроглицерина е много интересно , при поемането му тъканите отделят азотен окис , който от своя страна отпуска и успокоява кръвоносните съдове и ги разширява , тук в това му действие , аз намирам интересна аналогия с гмуркането на големи дълбочини , където се наблюдават приблизително същите реакции и пулса се забавя :rolleyes: ....ех няма един дофтур да влезе тука :D , ама дофтур дет разбира и от гмуркане :wink:

п.с. със всички написани мнения до тук съм 200 % СЪГЛАСЕН и много се кефя , че оная тема за Йога , май не съм я писъл напразно :D ...Ватусе , бате - Супердипресия ма е фанала и смятам , като се махне снега да пробвам да се самоубия в морето с маска , плавници , неопрен и харпун :rolleyes: :D :D :D
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Ще си позволя да постна тук, един цитат публикуван от Гришата в другия сайт /надявам се, че няма да се сърди/ и мисля, че е тясно свързан с нашата тема. Става въпрос за това, как Жак Майол споделя със своя ученик и приятел Умберто Пелицари, един от възгледите си за гмуркането и апнеята.

"Майол ми каза: Ако искаш да гмуркаш с мен, освободи се от човешките си реакции, свали дайвърския си часовник! Не трябва да имаш друга цел, освен тази, всеки път когато се гмуркаш и всеки път когато достигаш дъното, трябва да се чувстваш по-силен и да изпитваш по-приятни усещания от предния път. Трябва да отидеш в дълбините на съзнанието си, а не да мислиш за дълбочината в метри, или за секундите в апнея."
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

както винаги си прав , а мене кой дявол ме караше да се ровя в лекцийте на сина :rolleyes: ...кво ти разбира дръто магаре от медицина :rolleyes: :D :drinkers:
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Митак, аз не съм максималист и единственното което искам е да мога да гмуркам на 3 метра и да имам апнея - 30 сек., ама поне още.... 40 години :D скромно желание - нали? :oops:
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
gojco
новобранец
новобранец

Мнение от gojco »

Пак се включвам на бързо за да Ви кажа:
Цялата истина е тук http://www.aquaborn.net/forum/viewtopic ... 0%BE#p7603
Автора е специализирал 5 месеца хипербарна медицина в итлиански барокамерен център. Г.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Мерси , бат Гойко ! :D ...ще четем , но при нас любителите на свободното гмуркане -нещата са малко различни :rolleyes: ...и много поздрави на Асенчу :D
:drinkers:
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

Булти написа:... Супердипресия ма е фанала и смятам , като се махне снега да пробвам да се самоубия в морето с маска , плавници , неопрен и харпун :rolleyes: :D :D :D
Батка в тая фартуна скоро няма да е... :rolleyes: По-добре налягай на :drinkers: :drinkers:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...не ме дразни , че къфто глад ма е налегнал ( и жажда, и жажда и....), ще ти грабна пурата от аватара - дръзнител такъв :D :D :D ...и най-големия ташак , пък ако щете вервайте...тия дни откакто падна голямото снег , бизнеса взе да клони към нулата ...имаше дни и с нула клиенти :axe: ...днес отидох на работа с ясното съзнание , че бизнес няма да има :D - почивен ден , сняг , криза , но "офиса" ми е малък и за да хабя по-малко ток отколкото в къщи за отополение , реших да дойда ....и кво улиците пусти - жива душа няма и...изведнъж - ЧОВЕК , клиент :shock: :shock: :shock: - от плът и кръв ....и докато си чака за снимките за 5 мин . - ме зяпа , че ровя в компа...и от лаф на лаф ...аве не е за верване ама се оказа , че е Чафо от Спиърфиш - също майстор на дървени пушки ....баси ташака , честно :shock: ...ей от мен да знаете -има един бог и това е Нептун :idea: ...хем се запознах с един духовен брат , хем довечера няма да съм на сух режим :D :drinkers: ...преди един месец ми се случи абсолютно същото - само , че тогава беше водолаз от Приморско , дето сме ходили на общи места :shock: :shock: :shock:
274227
новобранец
новобранец

Мнение от 274227 »

ей те тва пробвайте http://209.85.129.132/search?q=cache:Ka ... =firefox-a
Бат' Гойко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бат' Гойко »

Това с медикаментите за апнеа го разбирам като шега, но има нещо, което определено помага за кондицията при продължително гмуркане. Всеизвестен е фактът, че при по-продължителен престой във водата започва често уриниране. Причината е както физическата активност, свързана с плуване и гмуркане, така и съпътстващото охлаждане. С урината освен изключително важната за организма вода се отделят и много соли и минерали. Това води до обезводняване и недостиг на важни за метаболизма елементи. Усещането е умора и съответно първо страда апнеата.
Доста колеги практикуват носене на удобна за целта бутилка с минерална вода на буя, а по-просветените и по-амбициозни от тях разтварят в нея и препарати с витамини, соли и минерали. Един от тях с доказано положително действие в такива случаи е "Изостар" (Isostar). Напишете в Гугъл името и ще научите много за съставките, действието и приложението, както и много коментари в други форуми.
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

Булти написа:...не ме дразни
Кат дойдеш към Влас ща черпа една пура бе човек :wink: Само да се стопли и тръгнат гадинките...- има-няма 2 месеца... :? :?
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

То хубаво Изостар , ама в тая криза по 15 кинта за опаковка... :cry:

Едно време като ходехме по състезания ни даваха Енержикс да пием и имаше ефект - пък и цената му е малка де...
Ето ви и малко ТТ данни : http://www.bgstuff.net/content/view/2828/557/

Така като му гледам действието и съставките ми се струва удачен за ползване и при подводен риболов.. :drinkers:
274227
новобранец
новобранец

Мнение от 274227 »

spook написа:То хубаво Изостар , ама в тая криза по 15 кинта за опаковка... :cry:

Едно време като ходехме по състезания ни даваха Енержикс да пием и имаше ефект - пък и цената му е малка де...
Ето ви и малко ТТ данни : http://www.bgstuff.net/content/view/2828/557/

Така като му гледам действието и съставките ми се струва удачен за ползване и при подводен риболов.. :drinkers:

а това колко пари е?
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

Ми Чичко Гугъл каза:http://www.framar.bg/%D0%B5%D0%BD%D0%B5 ... 00286.html
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”