Една идея за хранилка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Една идея за хранилка

Мнение от Иво Вълов »

Колеги , навярно всеки от вас знае как се прави хранилка за уклей някои испозват пръчка на върхът и има стереопор и около него слепват хляб или каквото и да е било. Други пък, го правят по следният начин основно влакно тежест стереопор и захранка и се прави следният монтаж : на оловото има прикачена халка през която минава основното влакно .Единият край на влакното е намотан на тъй наречената совалка (представлява дъсчица не по голяма от 30 см и в двата си края е срязана и се получава като като буквата (Н) но в по голям размер ). По този начин не дава на влакното да се измъкне .Надругият край е прикрепено стереопорено топче зависи вече кой как и колко голямо иска да бъде за уклей примерно е колкото ябълка петровка, но може да се направи и по голямо . та когато се сложи хранилката около стереопореното топче се хвърля в водата .Тежеста трябва да е толкова тежка та като дърпаш от към края на совалката топчето да потъва до желаната дълбочина след това застопорявате и го оставяте така .
Идеята ми беше, неможе ли същата тази захранка да се ползва и за язовири с цел да вдигнем рибата от дуното и да ловим над него или по средата и хранилката която позваме да прави същевременно и облак .потози начин може пък и някои тостолоб да дойде на нея нее изключено. Надявам се ме разбрахте какво точно се опитвам да напиша . Не откривам топлата вода,но ми дойде като идея и понеже има доста опитни рибари питам дали е глупава тази идея и може ли да се практикува в езера и язовири ?
Изображение
ivoncho
новобранец
новобранец

Re: Една идея за хранилка

Мнение от ivoncho »

здравей колега.Ти си прав за това ,аз лично много пьти сьм се питал за именно такьв вид мамка.Преди 15 години гледахме сьс приятелчета от квартала как старите рибари ловеха скубар на мамка сьс един живарник пьлен сьс хляб.От доста време си мисля именно това да го пробвам на някой язовир,защото аз често посещавам яз.Дреновец,а както ви е известно на Видин ската школа там има мнооого толстолоп.Та ништо не пречи да опитаме колега,от опит глава не боли :D
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Ако е за река може да се направи следното;взимате една гаца (това са мрежичките за лук и картофи които се продават на метър в селскостопанските магазини)и един стар чорапогащник който пълните със стар хляб и галета или каквато захранка смятате че работи на мястото което сте избрали.Слагате чорапогащника в гацата завързвате я добре и с един камък отдолу,достатъчно тежък че да не я отнася течението го хвърляте на избраното място.Отгоре завързвате и едно парче стиропор за да го виждате къде е и да не закачате.С някоя по-дебела корда или въженце привързвате до вас, като свършите риболова го изтегляте за да не цапате водоема а и за да не късат колегите.Успех.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

boki speca написа:Ако е за река може да се направи следното;взимате една гаца (това са мрежичките за лук и картофи които се продават на метър в селскостопанските магазини)и един стар чорапогащник който пълните със стар хляб и галета или каквато захранка смятате че работи на мястото което сте избрали.Слагате чорапогащника в гацата завързвате я добре и с един камък отдолу,достатъчно тежък че да не я отнася течението го хвърляте на избраното място.Отгоре завързвате и едно парче стиропор за да го виждате къде е и да не закачате.С някоя по-дебела корда или въженце привързвате до вас, като свършите риболова го изтегляте за да не цапате водоема а и за да не късат колегите.Успех.
Тоя трик на градскио му е ясен,скобарските мамки така ги правим тук,(без чорапогащника)ама той иска да вдигне рибата от дъното. :D
Изображение
ringo_6
новобранец
новобранец

Мнение от ringo_6 »

Когато ловиш на къса дистанция,взимаш едно шише от :веро: пълниш го с пресно млеко и грис разбъркваш го и периодично пръскаш върху перото.РЕЗУЛТАТА Е НЕВЕРОЯТЕН.
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Тоя трик на градскио му е ясен,скобарските мамки така ги правим тук,(без чорапогащника)ама той иска да вдигне рибата от дъното. :D[/quote]
Ясно,постига се с як стиропор като отдолу пак има тежест но по лека и торбата се слага на желаната височина от дъното,като стиропора я държи да плува а тежеста отдолу лежи на дъното с колкото е необходимо удължение като котва.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Колеги,запитването ми е сериозно !!! Мляко грис бутилки от веро извинявам се но ми звучи малко подигравателно . Това е същото като да си намажеш задника със качамак и да го топнеш във водата да привлечеш рибата ,от време на време може да пръднеш за ароматизатор белким неко сом да доде :)
Фодъсс, Дали с този тип хранилка може да вдигнеш примерно таранката или шаран в по горните слоеве незнам, за това попитах как ви се струва като идея има ли смисъл и ако някой вижда нещо нередно, моля нека го напише или ме поправи и дами обясни,но без леки подигравчици, никой не се е родил научен или рибар всеки се учи, дори и най добрите все още го правят .Обеден съм че в този форум от старите риболовци все още научават нещо ново :)
Толерирам всяко едно мнение, стига да не е подигравателно
Благодарим предварително !!!!
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

boki speca написа:Тоя трик на градскио му е ясен,скобарските мамки така ги правим тук,(без чорапогащника)ама той иска да вдигне рибата от дъното. :D
Ясно,постига се с як стиропор като отдолу пак има тежест но по лека и торбата се слага на желаната височина от дъното,като стиропора я държи да плува а тежеста отдолу лежи на дъното с колкото е необходимо удължение като котва.[/quote]

Брао баце Боки спеца ти ма разбра,ама тъй да се направи та д аможеш да си регулираш дълбочината дали на 1 или на 2 или на 5 и после по това си гласиш и дълбочинката :wink:
Изображение
ringo_6
новобранец
новобранец

Мнение от ringo_6 »

Колега, не се шегувам.На яз.Кърджали на "Чам дере " всяка пролет на директен 4м. му пукам шортите на уклея като си храня по този метод.Говоря само за уклей/чаушан/ става бял облак ,рибата се вдига и почва да обира гриса,подавам му белия червий и готово.НЕ СЕ БЪЗИКАМ. НЕ ТЕ КАРАМ ДА ГО ПРАВИШ,просто споделям мнение.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

ringo_6 написа:Колега, не се шегувам.На яз.Кърджали на "Чам дере " всяка пролет на директен 4м. му пукам шортите на уклея като си храня по този метод.Говоря само за уклей/чаушан/ става бял облак ,рибата се вдига и почва да обира гриса,подавам му белия червий и готово.НЕ СЕ БЪЗИКАМ. НЕ ТЕ КАРАМ ДА ГО ПРАВИШ,просто споделям мнение.
Мерсаж, Ринго6 ,че се проба при пръвеа одобен случей
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

VidinskoRibarche написа:
boki speca написа:Тоя трик на градскио му е ясен,скобарските мамки така ги правим тук,(без чорапогащника)ама той иска да вдигне рибата от дъното. :D
Ясно,постига се с як стиропор като отдолу пак има тежест но по лека и торбата се слага на желаната височина от дъното,като стиропора я държи да плува а тежеста отдолу лежи на дъното с колкото е необходимо удължение като котва.
Брао баце Боки спеца ти ма разбра,ама тъй да се направи та д аможеш да си регулираш дълбочината дали на 1 или на 2 или на 5 и после по това си гласиш и дълбочинката :wink:[/quote]

Това на Дунава неа да стане.Освен ако торбата ти не е колкото портокал.В противен случай течението ше го отнесе като свиня блажен вестник.За язовир по мое да стане ама пак с малка торба иначе си представи къв понтон треа да му туриш та да го крепи.Варианта на ринго е идеален пък даже и да цвъкаш напрао у водата пак ше стане :lol:Бахти и уклея!
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

stich написа:
VidinskoRibarche написа:
Брао баце Боки спеца ти ма разбра,ама тъй да се направи та д аможеш да си регулираш дълбочината дали на 1 или на 2 или на 5 и после по това си гласиш и дълбочинката :wink:
Това на Дунава неа да стане.Освен ако торбата ти не е колкото портокал.В противен случай течението ше го отнесе като свиня блажен вестник.За язовир по мое да стане ама пак с малка торба иначе си представи къв понтон треа да му туриш та да го крепи.Варианта на ринго е идеален пък даже и да цвъкаш напрао у водата пак ше стане :lol:Бахти и уклея![/quote]
Е аз за язовир имам предвид не за река за река ми е ясну ама за язовирр
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

stich написа:
VidinskoRibarche написа:
Това на Дунава неа да стане.Освен ако торбата ти не е колкото портокал.В противен случай течението ше го отнесе като свиня блажен вестник.За язовир по мое да стане ама пак с малка торба иначе си представи къв понтон треа да му туриш та да го крепи.Варианта на ринго е идеален пък даже и да цвъкаш напрао у водата пак ше стане :lol:Бахти и уклея![/quote]
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

stich написа:
VidinskoRibarche написа:
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

stich написа:
VidinskoRibarche написа:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”