коноп

Модератор: Paublo_Eskobar

Стоян
новобранец
новобранец

коноп

Мнение от Стоян »

Колеги ще ми кажете ли от каде мога да си купя конопено сема ????? :?: :?: :?:
кълве ли
rspab03
новобранец
новобранец

Мнение от rspab03 »

От накоя билкова аптека 8)
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Колега ето този продукт би ти свършил по-полезна работа, за стръв не е най-удачното за българските водоеми , но за добавка към захранката върши страхотна работа.

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=1089
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ако си от София пробвай на женския пазар.
Като слизаш към Сливница , хващаш десния ръкав на пазара и един от последнити магазини в дясно продават всякакви смески за птици, кучешка храна и тн. , а и коноп
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Може да има и на животинския пазар в Подуене р ако още го има пазара де,
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

А също някои от готовите захранки по пибарските магазини са с коноп- една от предпочитаните е от мен е с аромат на Ягода и Коноп - като вземеш да я бъркаш се виждат семенцата коноп.
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

50 грама коноп е 1,60 лв ! много ми се вижда намерих го в един магазин за диетични храни !
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

в магазините за пойни птици,около 6лв кг.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Re: коноп

Мнение от lfc_boy »

За да не пускам нова тема,изрових тази.Ще помоля колегите имащи опит с добавянето на конопено семе в захранката да споделят някой тънкости.Зная,че може да се вари, пече,мели и т.н.,но точно как ...?
Above us only sky
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Аз го пека в тиган :wink: слагаш зърната и така ги приготвяш.Пукат малко като пуканки,процедурата трае около 1-2мин.Не повече да не прегорят.Даже и да не са хубаво изпекани е по-добре отколкото да изгорят.След това ги смилам в кафемелачка,ако имаш ръчна е по добре,че се регулира едрината.Може и в суров вид да ги смелиш.Друга рецепта е за зърната-слагаш ги в термус и го напълваш с топла вода.Така да престоят 12ч.може и повече зависи какво искаш да има кълн или само да се разтворят зърната.Първият вариант е добър за добавка към подхранката,като водата от тях може да добавиш за овлажняването на подхранката.А леко покълналите зърна освен като добавка или стрелба с прашка/и в двата случая важи стрелбата/може да използваш и за стръв.Натиска се леко черупката на зърното да се отвори и там го защипваме на куката.Хубаво е куката да е тъмна,лично използвам куки на Миди-тефлон серия 52-0.Някъде съм чел,че били подходящи за целта.Зърната и мляния коноп може да използваш за риболов на бабушки-червеноперки,шаран,платика,то май всички риби го харесват.Но за стръв май само за перки и бабушки става.Поне аз не съм хващал друго с тях.Друго маслодайно семе,което може да се използва е лененото семе,но само като добавка.И към готовата подхранка може да добавиш течен атрактор на коноп.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Смленият коноп е доста ароматен. Прави ми впечатление, че ако добавя повече от необходимото в захранката, ароматът на коноп преобладава и не съм сигурен дали това е добре. Знам, че не бива да се прекалява с конопа като добавка. Иначе досега съм ползвал единствено купешки, готов - варен и суров млян! Хубава добавка към подхранка за шаран и бабушки!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

За всякаква риба е перфектна добавка към захранката.За стръв не съм го ползвал.Печеният като че ли има по-добър ефект.
Изображение
koki

Мнение от koki »

stich написа:Печеният като че ли има по-добър ефект.
Печеният е по-ароматен.... :D :D :D
Докато мляния, разгражда много по-бързо храната...прави експлозия във водата :roll:
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

До сега само варен и смлян в суров вид съм ползвал.В събота си понапазарувах няколко килца :lol: от животинския пазар и следващия риболов ще го изпичам на тигана както каза Бутника :drinkers:
Above us only sky
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Печи го на проветриво място, от миризмата ужасно боли глава :twisted:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”