Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ПОПЧЕТА - 2010
- отде я намери тая бяла мидаRadush написа:
стръв бяла мида,

Бялата мида е от варненското езеро,може би има такава в бургаските-при нас се продава в рибарските магазини.
-
- ще става разбирач
Някой нещо обеща,лично аз чакам репортаж,снимки,такъми,тактики и прочееstarcho написа:Е сега да видиме при таа зима аджеба кая ще пусне ли фъндък,аз ще пробвам

- Моряка
- кандидат преподавател
Споделих една идея с Мичел,да я кажа и тук.Вземате трицона и я смилате на пастет,слагате я в ония пласмасови пищовчета от алкохол 200гр-ки.На капачката пробивате 2 дупки 3мм отвори да се разпространява стръвта по-бавно.И се замразява във фризер.Вързва се гърлото с капрон и се пуска по дупките примерно на Панорама.На 30-40 санта се пуска въдицата със стръвта.Иска обаче тихо време,да няма вълна 

А сега де? 

Оле как застудя,май шансовете ми се смарангясаха-при 2 градуса вероятно ще фана на Мойсей жезъла.Само директно в дупките дето са по плиткото и зверски късмет. 

-
- ще става разбирач
Знам че е спам,но като видя че в моята любима тема няма движение и ми се плаче 

Вчера на пристанището в Бс - 10 лихмарчета и по случайност едно заблудено кефалче около 1.5 кг.
с това ще примамим попчетата да дойдат при нас, а имаш ли идея как да отсеем малките от по-големите ?Моряка написа:Споделих една идея с Мичел,да я кажа и тук.Вземате трицона и я смилате на пастет,слагате я в ония пласмасови пищовчета от алкохол 200гр-ки.На капачката пробивате 2 дупки 3мм отвори да се разпространява стръвта по-бавно.И се замразява във фризер.Вързва се гърлото с капрон и се пуска по дупките примерно на Панорама.На 30-40 санта се пуска въдицата със стръвта.Иска обаче тихо време,да няма вълна
Първо чета, после питам !
- Моряка
- кандидат преподавател

А сега де? 

с други думи, да сложа повечко стръв на куката и да не бързам да вадя при удар а да поизчакам. Ами ако пък дребното така удари че се забие на куката ?Моряка написа:То това ми беше първия урок бе.Едно време на "пясъка" имаше 2-3 шалана.Там един познат вадеше само едри,аз само дребосък.Като хвърли и дърпаше оловото със стръвта странично1-2 метра и отпускаше месина,да сеизтърколи стръвта под шалана.Попчето ядеше здраво де.Накрая ме светна,слага се стръв,която не пада лесно от куките,и долу усещаш на ръка ,как яде малкото и голямото.Обикновенно малките почват да раздърпват стръвта усещат се няколко кълванета и те спират,тук вече по едро попче е усетило манджата и наближава,а малките се дърпат.Последва удър на голямото,като често от лодка може и да не усетиш удъра,защото внимателно лапа стръвта и яде на място.В голям процент това бачка.По някой път,когато водата е много бистра и си виждаш стръвта,се наблюдава.Има само едно изискване,да има и едро.
- Моряка
- кандидат преподавател
Е 100% успех никъде няма,но може да се увеличи процента на големите значително.Нали такъв ти бе въпроса.Една стръв е пилешкото филе,воденички,калмари и др.unrealsmsfish написа: с други думи, да сложа повечко стръв на куката и да не бързам да вадя при удар а да поизчакам. Ами ако пък дребното така удари че се забие на куката ?

А сега де? 

Ок. Благодаря за съветите. Аз първо ще опитам номера с трицоната в патрончето, че ми е много любопитно какъв ефект ще даде. Никога, когато съм ловил попчета не съм имал огромни успехи - кълве на 2 -3 пъти по 20 - 30 минути и спира. Надявам се с това да привлека повече празни коремиМоряка написа:Е 100% успех никъде няма,но може да се увеличи процента на големите значително.Нали такъв ти бе въпроса.Една стръв е пилешкото филе,воденички,калмари и др.unrealsmsfish написа: с други думи, да сложа повечко стръв на куката и да не бързам да вадя при удар а да поизчакам. Ами ако пък дребното така удари че се забие на куката ?

Иначе нямам нищо против малките попчета, дори са ми по-вкусни, щото като се изпържат и не е налага да си играя с кости.
Дали не бъркам като си мисля, че малките дърпат по-яко от големите, или само на мене така ми се е сторило.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Голямото понякога няма и да разбереш,че е глътнало куката.
Чак като тръгнеш да вадиш разбираш,че и на другия край има риба.
Чак като тръгнеш да вадиш разбираш,че и на другия край има риба.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Най-големи успехи при риболов на попчета съм имал в разгара на лятото юли и август месец на буната на Траката,със стръв морски червей и морска мида с братовчед ми за около 2 часа пълнехме една туба от минерална вода 10 литра.Интересно сега се сетих за този факт,а по принцип знам ,че каята е най-активна пролет и есен.
Зарганолог
-
- вече хвърля и на тежко
Ами риба брат, в женски род! Непредсказуема работа. Важното е както казва онзи от рекламата, да ти е в ръцете, т.е. на въдицатаMi7chell написа:Най-големи успехи при риболов на попчета съм имал в разгара на лятото юли и август месец на буната на Траката,със стръв морски червей и морска мида с братовчед ми за около 2 часа пълнехме една туба от минерална вода 10 литра.Интересно сега се сетих за този факт,а по принцип знам ,че каята е най-активна пролет и есен.