въпрос от начинаещ

Модератор: nkolev66

terzo
разбира нещата
разбира нещата

Re: въпрос от начинаещ

Мнение от terzo »

За да не те боли и да получаваш по малко схващания.Повече тренировки ако имаш възможност и всичко ще си дойде на мястото.То това не се получава с 10-15 дни почивка на морето.Аз по принцип имам около 80-90 влизания на сезон.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не съм се занимавал с гмуркане, но имах проблем с чести схващания. Съвета на лекарите беше да поемам повече течности. Малко насила започнах да пия повече вода, понякога подсолена, и проблема изчезна.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Схващането на краката във водата не е нещо необичайно, но не е и нещо много страшно. На всички ни се случва, дори и на много натренираните плувци и гмуркачи,но надали някой му отдава такова голямо значение, защото проблема се решава за секунди, колегите ти обясниха как.
Никоя риба не е по - важна от живота !
Бат' Гойко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бат' Гойко »

Ще си позволя частично да не се съглася с колегата terzo, че причината за крампите е главно липсата на натренираност. Тук интересното е, че по-често те се получават и от претрениране, както примера с футболистите и други спортисти. Умората на мускула е причината, а в другата дискутирана наскоро тема за медикаментите се опитах да обясня част от механизма на това явление - умората. Тук става дума за същите процеси - нарушаване на електролитния баланс в организма поради изчерпване на важни за него елементи - основно натрий, калий и магнезий. Те участват активно в метаболитните процеси, отработват се и се изхвърлят с отделяните течности като пот и урина. Напр. при недостиг на магнезий спада нивото на Аденозин Трифосфат. Той пък е в основата на производството на протеини в организма, от които зависи възпроизводството на мускулните клетки. При хроничен недостиг на магнезий в организма мускулните крампи са един от индикаторите, като в тежки случаи могат да засегнат дори сърдечния мускул!!!
Друга прозаична причина за крампи специално на прасеца може да се окаже наличието на скрити (или дълбоки) разширени вени. Както обаче каза колегата Vatus56, това е ежедневие при много спортисти и решението е лесно. На мен ми се е случвало на 15 м. дълбочина и това не ми е попречило да пиша сега тук... :lol:
Последно промяна от Бат' Гойко на Чет Яну 28, 2010 12:19 pm, променено общо 1 път.
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Съгласен съм с теб Бат Гойко но исках да кажа,че това е една от главните причини за да се получават такива схващания.Но не е кой знае какъв проблем.Има много други неща свързани с подводния риболов на който трябва да се обръща внимание и са къде,къде по опасни.
svv_90
новобранец
новобранец

Мнение от svv_90 »

Да не откривам нова тема ще питам пак от тази тема.
Въпроса ми е за ножа дали трябва да е водолазки с колко дълко острие е за предпочитане
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Ножовете който съм си купувал до сега са били все малки от гледна точка да не ми пречат.Но и по голям ще ти върши работа.Маиката му е да го имаш когато си там долу,малък голям никво знаяение.
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Не е толкова важен размера на ножа, а дали реже добре и да ти е удобен при екстремни ситуации - оплитане в рибарски мрежи, оплитане във въжето на буя и др. /да пази Господ/, умъртвяване на огромна риба /да даде Господ/ :D
Никоя риба не е по - важна от живота !
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Ванка де късмет всеки му големи риби,а на начинаещите повече та да им идва мерака. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”