Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Сериозните рибари ловят със сериозни макари !
Модератор: sapuna
- krokibg
- учете се от него
Re: Сериозните рибари ловят със сериозни макари !
Да обърнат колегите внимание,Шимано с какви тънки бланки имат техните пръчки а на Дайва са груби и дебели като колове.Големите им размери макари,също са като кютуци,направо да те е яд да ги гледаш,камо ли да ловиш с тях.Чупят се като солети и пръчкиште им,макар да са дебели и макарите

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
само където се чупи макародържача ,а не макарата.steaven написа:ДЕ ГО ДАЙВА !![]()
НОУ ТЕНКС !
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/J7xAm4l6pVI&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/J7xAm4l6pVI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Above us only sky
-
- кандидат преподавател
Макарите на Дайва, ако трябва да ги определя с две думи, това са: пълна пикня. То не са луфтове, то не е биене- абе направо не ми се приказва. Това са макарите на мечтите- който се излъже да си купи, сомо след един- два риболова, мечтае да се оттърве!
Върл Shimano фен!
[/quote][/quote]snegk написа:Илийка на моя ВВLC по лесно се върти дръжката /прави повече обороти / а е само 400лв.Митев написа:[quote="snegk]
Не забравяй, че съм ги въртял и ни си ги купих.Купих си дайви

И що от по-ефтинките

-
- и господ не е толокова добър
Евтени, колко да са евтени, 400лв. е бройката.Взех ги за удоволствие, защото да работиш с тях наистина е удоволствие.А пък вие кото видите, че някой си взел и веднага, колко по-хубави имаааааааааа.Митев написа: И що от по-ефтинките![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Павел Иванов
Аааааааа , Любе , да си имаме уважението
Сол просто е най-читавият и евтин модел на Дайва та тъй . Инак има некой друг Сертейт , хиперкъстъм пак на Сертейт , Лувиас и още една две Дайви , верно че СОЛове имам два ама както казах цена / качество
Има си въдици за различен вид риболов и тва че си ръсиш квот ти дойде на база никва заинтересованост си е лично за теб
Само едно не ми е ясно , тва специално за темата , правиш го просто за спорта като steaven щото ако и да си с капаци и яко фен на Шимано не бих те поставил на едно място със simo72 къде е виждал Дайва само на картинка и си приказва ей тъй за участието
Ако има спор между Дайва и Шимано относно макарите то е защото те правят най-читавите такива в световен мащаб . Пак в световен специално за спинингови въдици спор между тях няма щото както споменах Шимано имат само един модел признат като такава - Кардиф ! Тва че не си пипал други въдици си е твой минус ама няма как да съпоставиш Гатти , УФМ , Треню , Ламиглас , СД , Дайко , Дайва , Мегабасс , Евъргрийн и една купчина други признати спинингови въдици със Шимано . Тва че примерно в БГ се внасят само от пластмасовите китайчета на Дайва си е съвсем нормално щото много ми е интересно като внесът въдици с цени между 300 и 1500 долара ква надценка ще им сложат и съответно кой ли ще ги купи та ... Тука не говориме за различни риби щото споменатите марки имат модели покриващи всички диапазони на спининговият риболов а за геги признати извън "Маришките потайности"
Верно на човек мож да му писне кво си магаре понекога , вервай ми
Тва ми напомня на Илията и Тебените и тъй ама айде .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Здрасти ,Павле.Аз тука мисля да си мълча ,че да не стане като на едно друго място.
:lol
п.п. Нали си спомняш.А темата е ясна.

п.п. Нали си спомняш.А темата е ясна.
- krokibg
- учете се от него
Павле,Павле,пак взе да цитираш имена на разни фирми.Шимано имат най-добрите макари,каквото и да пишеш.Вижда се и от клиповете на какво зверско умишленно натоварване ги подлагат и то модели на половината на Дайвата дето се строши като стои та гледай
Какво ми хвалиш фирми,дето всичките им модели са като кърфици и ловят рибета максимум до 1кг.Лигави,кекави,та чак се разтягат като ластик щом закачат риба и се връткат на където си искат.Какво си кривиш душата за пръчките на Шимано,виж хората с колко тънко шимано ловят а даивата е като доматено колче.Ама така ти отърва,затова не ти се вързвам.И тези доживотни гаранции ги дават само при положение че на тази въдица не се лови с повече от 0.18 корда и ако сложиш по.дебела и се хване голяма риба,пръчките много прехвалени от теб,заминават на боклука.Това е истината за прехвалените ти фирми дето постоянно ги споненаваш за щяло и нещяло.А си сложил дебело влакно,а си изгубил гаранцията защото пръчките гарантирано не са в състояние да издържат повече килограми и напъните на огромните риби.Те хората вече имаха възможноста да се уверят нагледно,за какво става въпрос а някои вече ядоха и хурката на реката и то не с толкова големи сомове и сами ми казаха че с тези акцийки дето са си взели,рибата си правила каквото си иска.Така че,ти си наясно с лекия риболов и с гегичките дето с Муне си ловите хамсийки по 100гр като ви гледам по Хобито.Недеи да даваш съвети за пръчки имакари,дето си нямаш и хал хабер от тях

- Павел Иванов
bountyhunter написа:...п.п. Нали си спомняш.А темата е ясна.
Сорри ама не си спомнаям инак темата наистина е ясна само дет Любе продължава ей тъй да си ръси

пп - Любе , онуй "Шимано" с тънката бланка от клипа къде се го споменуваш се казва - Daiwa Morethan Branzino впомеждодругото

Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Да бе,шимано ловят с макари на Даива,май ти си пишеш ей така колкото да кажеш нещо.Нали ти казах,ловкаи си кефалчета колкото пръста ми и се кефи.Докато не доидеш да ти покажа нещо сериозно и да захвърлиш тия нещастни гегички за уклеи дето стават само

- Павел Иванов
Любе , имаш очи , гледай и ако случайно се поинтересуваш може и да видиш
Нещо ептем сплете пръстите ама тва явно в шишето не е кво си требва 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Павел Иванов
Споменавах първият клип с лялявото жълтурче къде тормози пръта с цел да покаже Стелата 

Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Павле,знам какво съм хванал и колко съм хванал на тия такъми.Знам кои такъми са читави и кои нестават за нищо.Извадил съм само за по-миналия сезон 26 сома,достатъчно големи за да имам очи да говоря и пиша.Ти си тръгнал да ми казваш че такъмите на Шимано биле боклуци.Толкова стабилни,качественни и здрави такъми само Шимано могат да правят.Дайва от години ги гонят и Шимано нямат настигане.Нито са им на макарите,нито са им на пръчките

- Павел Иванов
steaven написа:... защо на пръчката дайва не си сложи макара дайва и да лови по тоя ненормален бътерфлай !
Щото е рекламно клипче на Шимано Стела а рибата така и не я вадат с макарата а напинят яко с въдицата та предстааш ли си ако гегата беше Шимано ...... щеше да стане ебем ти рекламата - пръчката се троши , макарето му съ разбридат зъбчатките .....

Павел Иванов
Павел Иванов