Шаран. прът JRC J4 vs Cormoran Eliminator vs SERT Rebellion?

Модератор: sapuna

Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Шаран. прът JRC J4 vs Cormoran Eliminator vs SERT Rebellion?

Мнение от Spatia »

Здравейте колеги,
т.к. смятам да си заменя оборудването и отдавна имам мерак да си купя нови шаранджийски пръчки бих искал да получа от вас съвет (ако някой има опит, или е ползвал някои от тези пръчки да ме посъветва какви предимства и недостатъци имат).
Спрял съм се на следните пръти JRC J4, Cormoran Pro Carp Eliminator и SERT Rebellion ( моя бюджет ми предоставя възможност за 2-3 пръчки в тая цена). Все още се чудя кои от тях да си купя :ANAL: , а и имам малко време (ще ми трябват едва през Март, т.к. Февруари едва ли ще ходя накъде за шаран :))

Моля Колеги (особено използвали/щи такива пръти) дайте препоръка . Мерси предварително!
Наслука!
kasabov_le
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Шаран. прът JRC J4 vs Cormoran Eliminator vs SERT Rebellion?

Мнение от kasabov_le »

Cormoran Pro Carp Eliminator :smt023 :smt023 :smt023
И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Не ги използвам,но съм пробвал!Ако трябва да избирам само между тези трите - J4-ката ще е!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
charana
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от charana »

исползвам пръчки от доста по висок клас но съм запознат с повечето неща на българския пазар и не само тук затова ти препоръчвам J4. но съм сигорен че и ти сам ще стигнеш до този извод.ако сабереш още някой лев може да скочиш на J2 хубава сопа на сносна цена/в момента/
nikolayyyyyy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikolayyyyyy »

корморана
Изображение
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

sapuna написа:Не ги използвам,но съм пробвал!Ако трябва да избирам само между тези трите - J4-ката ще е!

И аз съм на това мнение.Добри тояжки,тънки и добър параболичен строй,и все пак ако се засилиш да взимаш от тях вземай на 3lb .
Без жени можем,без риболов не можем!
Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Spatia »

Колеги много мерси, че се отзовахте толкова бързо!

Колега sapuna,
досега да ги бях купил J4-то но ми се струват малко дебели и малко по-тежки от другите пръчки. Само това ме притеснява, не знам дали не се бъркам. Но вчера като ги гледах последно ми се струват малко по-дебели в сравнение с другите пръчки, което ги прави малко по-дървени като ги разклащам. :(
sapuna написа:Не ги използвам,но съм пробвал!Ако трябва да избирам само между тези трите - J4-ката ще е!
Колега charana,
напълно съм съгласен с тебе! J2 е нещо страхотно (само като я хванах и се влюбих в тази пръчка), даже и на старите BLADE-ове съм съгласен, но финансите не ми позволяват. инак с удоволствие бих ги взел. Просто нямам толкова пари... :(
charana написа:исползвам пръчки от доста по висок клас но съм запознат с повечето неща на българския пазар и не само тук затова ти препоръчвам J4. но съм сигорен че и ти сам ще стигнеш до този извод.ако сабереш още някой лев може да скочиш на J2 хубава сопа на сносна цена/в момента/
Колега dedeff,
т.к. тук (в София) намирам предимно 2,75 lb и 3 lb, a моите предишните са 3,25 lb винаги исках да си вземам пръчки 3,25 или 3,5 lb (това е едно от нещата което ме спира да си взема J4 под 3,25 lb; просто някъв предразсъдак, че другите са много меки, може би т.к. нямам много опит да се бъркам). Колега моля те ако си имал впредвид да си купя 3 lb, т.к. другите от 3,25 или 3,5 lb са по-лоши да ми обясниш точно защо?
dedeff написа:
И аз съм на това мнение.Добри тояжки,тънки и добър параболичен строй,и все пак ако се засилиш да взимаш от тях вземай на 3lb .
Наслука!
dalgia15
новобранец
новобранец

Мнение от dalgia15 »

Когато ги взимах се колебаех между тях,Миварди Дженезис и Корморан Елиминатор,и мисля,че направих правилния избор.Върховият им водач е по-голям от другите две марки.много удобна дръжка,много добър строй и тънка бланка.Хвърлял със с тях около100-110м. по-голяма дистанция не съм търсил,с тях храна с малката ракета на Пелцер и достигам същите метри,не е твърда пръчка,по-мека е но в никакъв случай не е лигава,имам няколко риби около 15-16кг. с тях и мога да кажа,че се държат перфектно.Мисля,че за парите си по-добро няма.На Ивайловград бях закачил,влезнах с лодката,при опита да откача върхъ на въдицата почти достигна задния край на дръжката...няма чупене и тва е Laughing

Това го бях писал на един колега от карпа,сега и той е с Rebellion...все пак избора е твой
Аватар
diD0
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Шаран. прът JRC J4 vs Cormoran Eliminator vs SERT Rebell

Мнение от diD0 »

dalgia15 написа:Rebellion...
Колега не разбирам за кои говориш J4-ли ?
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”